pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Kepsnių Receptai: Sultingi ir Skanūs Patiekalai

Mėgstate kepsnius, bet dažnai jie būna sausi? Štai keletas receptų ir patarimų, kaip pasigaminti sultingus ir skanius kiaulienos kepsnius.

Trumpai Marinuotas Kiaulienos Nugarinės Kepsnys

Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas dalijasi trumpai marinuoto nugarinės kepsnio receptu ir patarimais, kaip iškepti jį tobulą - skanų ir sultingą.

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė (4-6 asm.)
  • Druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
  • Aliejus
  • Rūkytos šoninės juostelės
  • Daržovės (morkos, pomidorai, svogūnai, paprikos)
  • Švieži čiobreliai
  • Džiovintas baravykas (tarkuotas)

Marinato Paruošimas:

  1. Visus marinatui skirtus ingredientus užpilkite aliejumi ir gerai išmaišykite.
  2. Paruoštu marinatu iš visų pusių įtrinkite kiaulienos nugarinę, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad marinuotųsi per naktį.
  3. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

Kepimas:

  1. Išmarinuotą mėsą apdenkite šoninės juostelėmis, galite jas supinti, kad atrodytų dailiau.
  2. Daržoves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su aliejumi, šviežiais čiobreliais bei druska.
  3. Paskirstykite skardoje, išklotoje sviestiniu popieriumi, kartu su mėsa.
  4. Šaukite į orkaitę, nustatykite nugarinės kepimo funkciją arba 180 laipsnių ir kepkite su į mėsą įbestu termometru, nustatę 65-70 laipsnių temperatūra.
  5. Kepkite apie valandą arba tol, kol kepinio vidus pasieks reikiamą temperatūrą.
  6. Patiekite su nuo daržovių ir mėsos susidariusiu padažu. Ant viso patiekalo užtarkuokite džiovinto baravyko.

Alfo Patarimai:

  • Maisto termometras. Pravartu jį turėti, nes, pavyzdžiui, kiaulienos tikrai nereikia kepti iki 100, 90 ar 80 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Norint, kad mėsa būtų sultinga, pakaks 65-70 laipsnių - taip valgysite sultingą kepsnį, o ne ieškosite padažo, kad būtų lengviau sukramtyti.
  • Rūkytos šoninės juostelės ne tik suteiks dar daugiau sulčių mėsai, bet jomis apklotas kepsnys atrodys šventiškiau.
  • Baravykų pudra. Šis prieskonis suteikia miško kvapą ir žadina apetitą, tad nebijokite eksperimentuoti su baravykų pudra gamindami ir kitus patiekalus.

Jei norite, kiaulieną galite pakeisti vištienos filė.

Kiaulienos Kepsneliai

Kartais geram patiekalui reikia labai nedaug pastangų.

Ingredientai (~20 kepsnelių):

  • 450-500 g kiaulienos
  • 3 kiaušiniai
  • 3 valg. š. majonezo
  • 3 valg. š. bulvių arba kukurūzų krakmolo
  • ¾ arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Kiaulieną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sumaišome su druska ir pipirais.
  2. Viename dubenyje išplakame kiaušinius su majonezu, tada sudedame krakmolą, maišome, kol nelieka krakmolo gumulėlių.
  3. Kiaušinių plakinį užpilame ant kiaulienos ir išmaišome. Jei turite laiko galite kiaulieną palikti marinuotis šaldytuve 2 h.
  4. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
  5. Dedame po kaupiną 1 valg. š. kiaulienos gabalėlių, suformuojame apvalų kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  6. Po to kepsnelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų.
  7. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Beje, tik iškepti kepsneliai yra traškūs, po to suminkštėja.

Kiaulienos Kepsniai su Daržovėmis

Į kepimo skardą įdėkite du mėsos gabalus ir apibarstykite juos turimais prieskoniais, šalia paguldykite svogūną ir keletą kitų daržovių ir turėsite kepsnį, kuris tiks net didelei šventei!

Ingredientai (2 asmenims):

  • 2 kiaulienos kumpio su kaulu gabalėlių
  • 1 galvutės česnako
  • 1 citrinos
  • 4 morkų
  • 3 didelių pomidorų
  • 2 baltųjų svogūnų
  • 2 mėlynųjų svogūnų
  • Saujos šviežių čiobrelių
  • Druskos, pipirų
  • 5 mažųjų spalvotų paprikų

Gaminimas:

  1. Mėsą sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi arba išteptą aliejumi.
  2. Aplinkui išdėliokite daržoves, čiobrelius ir pusiau perpjautą citriną.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai.
  5. Iškepusią mėsą išimkite, uždenkite folija ir leiskite 10 minučių subręsti.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs.