pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Steiko Burgerių Receptai

Puikaus skonio jautienos steikas sužavės puikiu aromatu, sultingumu ir sotumu. Kaip ir namų virtuvėje, taip ir gaminant lauke, svarbiausia - įvairovė. Nemėgstu nuobodaus maisto, man patinka išbandyti kuo įvairesnius receptus.

Praėjusį savaitgalį buvo jautienos šventė. Kartu su draugais sukūrėme tris griliaus receptus su brandinta jautiena, visi tokie nerealūs, net pati nežinau, kuris skaniausias! Svarbiausia rinkitės kokybišką brandintą jautieną, jos neperkepkite, tuomet mėsa bus itin aromatinga ir sultinga, o su ja sukursite tobulus skonius.

Gaminau T - Bone steiką su traiškytomis česnakinėmis bulvytėmis, azijietiškai marinuotos brandintos jautienos nugarinės iešmelius ir burgerius, kurių žvaigždė - sultingos brandinto jautienos antrekoto steiko juostelės. Mano vyras, kuris ir paruošė mėsą šiems receptams, paragavęs sakė, kad skaniau gamintos jautienos dar nėra valgęs.

Jautienos Steiko Burgeris: Klasikinis Receptas

Geriausia rinktis didesnį išpjovos gabalą, kepsniai bus sultingesni. Mėsą iš šaldytuvo išimti porą valandų prieš kepant, kad ji nebūtų šalta. Keptuvę gerai įkaitinti ir ištirpinti sviestą. Keptuvė turėtų būti pakankamai didelė, kad kepsniai nebūtų pernelyg arti, kitaip mėsa ne keps, o troškinsis savo sultyse. Į keptuvę dėti mėsą.

Vidutinio lygio iškepimui (su krauju) mėsą iš kiekvienos pusės kepti maždaug po 1.5 minutės. Jei norite labiau iškepusios mėsos, kepsnius kepkite ilgiau - palietus (truputį paspaudus) pirštu jausite, kaip mėsa kietėja. Kepsnius įtriname mėgstamais prieskoniais. Kai grilius jau įkaitęs, kepsnius dedame ant grotelių, kepame 4 minutes, apverčiame ir kepame dar 4 minutes. Kai mėsa iškepa, prieš pjaustant leidžiame jai 5 minutes “pailsėti” kambario temperatūroje ir tik tuomet supjaustome juostelėmis.

Ant apatinės bandelės dedame po saują rukolos, agurkėlių juosteles, steiko juosteles ir svogūno griežinėlius. Skysčio iš keptuvės, susidariusio kepant steikus, neišpilti. Viso gero atsibodusiems šašlykams!

Garnyras prie Jautienos Steiko Burgerio

Garnyrui grilyje arba orkaitėje su grilio funkcija pakepti daržoves, kol šiek tiek apskrus. Ruošiame bulvytes: bulves švariai nuplauname ir išverdame (tik neperverdame, kad nebūtų per minkštos). Išvirusias bulves paspaudžiame ir lengvai “sutraiškome” stiklinės pagalba, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Indelyje sumaišome aliejų, tarkuotą česnaką, druską, pipirus ir smulkintas žoleles.

Meksikietiškas Burgeris su Plėšyta Jautiena, Gvakamole ir Čederiu

Meksikietiškas burgeris su plėšyta jautiena, gvakamole ir čederiu - tai spalvingas, skoningas ir sultingas receptas, kuris nustebins ne tik jūsų šeimą, bet ir svečius. Šis burgeris derina autentiškus Meksikos virtuvės elementus su klasikine amerikietiška tradicija. Plėšyta jautiena, pagardinta kuminu ir kitais prieskoniais, suteikia gilų ir sodrų skonį, o švieži gvakamolės ir Pico de Gallo akcentai prideda gaivumo ir tekstūrų įvairovės.

Ingredientai:

  • Brioche bandelės: 4 vnt.
  • Plėšyta taco jautiena: 500 g (arba kiauliena/vištiena)
  • Sriracha padažas: 2 šaukštai
  • Majonezas: 4 šaukštai
  • Salotų lapai: 4 vnt.
  • Čederio sūris: 200 g

Gvakamolei:

  • Avokadai: 2 vnt. (prinokę)
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Lime sultys: 1 šaukštas
  • Raudonas svogūnas: 1/4 vnt. (smulkiai kapotas)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį

Meksikietiškoms pomidorų salotoms (Pico de Gallo):

  • Pomidorai: 3 vnt. (vidutiniai)
  • Raudonas svogūnas: 1/2 vnt.
  • Jalapeno pipirai: 1 vnt.

Gaminimo Eiga:

  1. Pradėkite nuo gvakamolės ruošimo.
  2. Toliau ruošiame Pico de Gallo.
  3. Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite lime sultimis, įberkite smulkiai kapotos kalendros, druskos ir pipirų.
  4. Paruošiate padažą, sumaišydami Sriracha su majonezu.
  5. Būtina paskrudinti Broche bandeles.
  6. Kol bandelės skrudinasi, paruoškite plėšytą jautieną. Jei naudojate jau paruoštą produktą, tiesiog pašildykite jį pagal instrukcijas.
  7. Kai visi ingredientai paruošti, pradedame konstruoti burgerį.

Patarimai:

  • Vietoje plėšytos jautienos galite naudoti plėšytą kiaulieną, vištieną ar net kalakutieną.
  • Čederio sūrį galima pakeisti Gouda ar net mėlynuoju sūriu.
  • Jei neturite ar nemėgstate Brioche bandelių, puikiai tiks ir paprastos burgerių bandelės ar pilno grūdo bandelės.
  • Avokadą gvakamolei galite pakeisti žaliaisiais žirneliais ar edamame pupelėmis (nors skonis bus kitoks, bet tekstūra išliks).
  • Vietoje Sriracha padažo tinka ir kiti aštrūs padažai - Tabasco, Chipotle ar net paprastas čili padažas.
  • Jei neturite šviežios kalendros, galite naudoti petražoles ar baziliką.

Vegetariškas Burgeris su Grilyje Keptais Pievagrybiais

Kartais norisi kitokio, išskirtinio „burgerio“. Šis bus būtent toks, nes jam nereikės jokios mėsos!

Ingredientai:

  • 4-5 ekologiškų pievagrybių
  • 1 vidutinio pomidoro
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 nedidelės aitriosios paprikos
  • Ryšulėlio krapų
  • Ryšulėlio petražolių
  • Ryšulėlio svogūnų laiškų
  • 1 nedidelio gabaliuko kietojo sūrio
  • 2-3 šaukštų majonezo
  • 1 saujos traškučių su bananais
  • Purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų salotų padažo su česnakais ir alyvuogių aliejumi
  • 2 mėsainių bandelių „Brioche“
  • 1 saujos špinatų lapų
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimo Eiga:

  1. Ekologiškus pievagrybius perpjaukite skersai per pusę, pomidorą supjaustykite griežinėliais, česnaką, aitriąją papriką, krapus, petražoles ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Sūrį supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  2. Smulkintą česnaką, aitriąją papriką, krapus, petražoles ir svogūnų laiškus suberkite į maisto smulkintuvą, dėkite majonezą ir sutrinkite iki vientisos gražios masės.
  3. Traškučius su bananais sutrupinkite, sudėkite į keptuvėlę arba karščiui atsparų indą, pabarstykite pjaustytu kietuoju sūriu ir kepkite uždarytoje įkaitintoje kepsninėje 3-4 min., kol sūris išsilydys ir traškučiai gražiai apskrus.
  4. Pievagrybius apipurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais ir kepkite įkaitintame grilyje po 2 min. iš kiekvienos pusės, kol iškeps, apskrus ir suminkštės. Grybams iškepus, užpilkite juos salotų padažu su česnakais ir alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir išmaišykite.
  5. Įkaitintame grilyje apkepkite mėsainių bandeles „Brioche“ iš kiekvienos pusės po maždaug 30 sekundžių arba, kol gražiai apskrus. Ant apatinės skrudintos bandelės vidinės pusės tepkite gamintą žolelių majonezą, dėkite špinatų lapelius, pomidorus, keptus pievagrybius, traškučius užkeptus sūriu, žolelių majonezo ir uždėję viršutinę mėsainių bandelę patiekite.