Vištienos šlaunelės yra populiarus produktas. Jos naudojamos sultiniuose, kepamos, skrudinamos ir troškinamos. Lengvai paruošiama, tačiau labai sultinga ir aromatinga vištiena su minkštomis burnoje tirpstančiomis bulvėmis - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms.
Receptas su bulvėmis
Tai vienas tokių 15min skaitytojos Agnės pasiūlytas receptas, kaip rašo ji pati, česnako mylėtojams. Receptas greitas, paprastas, vienintelis dalykas, ko jam reikia, yra laikas mėsai pasimarinuoti. O visus reikalus už jus atliks prieskonių mišinys.
Ingredientai:
- 5 vienetai vištienos blauzdelių
- 10 vienetų bulvių (geriausia šviežios)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek kmynų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek majonezo
- šiek tiek pomidorų padažo
- šiek tiek prieskonių (vištienos)
- šiek tiek prieskonių (bulvių)
Paruošimo būdas:
- Vištienos blauzdeles pamarinuokite bent kelias valandas, jas pasūdžius, pabarsčius kmynais, pipirais ir vištienos prieskoniais.
- Nedideles bulves nuskuskite ir išvoliokite padaže iš aliejaus, pomidorų padažo, majonezo, prieskonių, druskos bei pipirų.
- Viską sudėkite į kepimo indą.
- Vištienos blauzdeles šiek tiek patepkite aliejumi, kad nedžiūtų.
- Kepkite apie 40-50 min. 190 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Štai ir viskas, sultinga vištiena su minkštutėmis bulvėmis kepimo rankovėje paruošta. Svarbiausia, kad ruošdami šį patiekalą daug laiko nesugaišite. Kelios minutės vištienai prieskoniais ištrinti, o paskui sudėti į kepimo rankovę ir ją iškepti (bet šį darbą jau atliks orkaitė).
Kitas receptas
Reikės:
- 4 vištienos ketvirčių
- 6 - 8 bulvių
- česnako skiltelių (nepagailėkite)
- druskos
- vištienos prieskonių
- bulvių prieskonių
- aliejaus
- sviesto
Paruošimas:
- Vištienos ketvirčius nuploviau, nusausinau ir įtryniau smulkintu česnaku, druska ir vištienos prieskoniais (būtų gerai, kad vištiena nors porą valandų pasimarinuotų).
- Bulves supjausčiau kiek mažesniais gabaliukais, užpyliau šlakelį aliejaus, pagardinau prieskoniais ir druska.
- Į kepimo rankovę sudėjau vištienos ketvirčius, bulves, įpyliau šlakelį aliejaus ir įdėjau gabaliukais pjaustyto sviesto. Dėl jo odelė bus traškesnė, o mėsa gardesnė.
- Rankovę užrišau, šiek tiek supurčiau ir, patiesusi kepimo popieriaus skardoje, pašoviau kepti.
- Kepiau 200 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min.
Receptas česnako mėgėjams
Ingredientai:
- Vištienos kulšelių (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
- „Maggi Idea... mišinys sultingai vištienai su česnakais“
- vyno acto
- česnako galvos (siųsti į kepimo rankovę nepjausčius)
- rozmarino
- raudonėlio
- druskos
- pipirų
Gamyba:
- Vištienos blauzdeles išsiųskite į marinatą. Tam pasitarnaus „Maggi Idea prieskonių mišinys“, papildomai apšlakstykite vyno actu, alyvuogių aliejumi, pagardinkite rozmarinu, raudonėliu, druska, pipirais.
- Marinate leiskite pabūti mėsai bent kelias valandas, o idealiu atveju -per naktį.
- Kepkite 40 min kepimo rankovėje.
Blauzdelės gardžiausios su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.
Patarimai
- Nuplaukite vištienos blauzdeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išspauskite 4 skilteles česnako, pabarstykite vištienos prieskoniais ir dėkite 3 valandoms pasimarinuoti į šaldytuvą.
- Nuskuskite bulves, jas perpjaukite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir sudėkite viską i kepimo rankovę, įdėkite riekelę sviesto, užriškite, lengvai pakratykite, kad išsimaišytų.
- Įdėkite į iki 200C ir kepkite 30 min, prakirpkite maišą ir dar kepkite 20 min, kad apskrustų.
- Pagrindinis gaminimo rankovėje ypatumas yra tas, kad produktas troškinamas savo sultyse ir kartu verdamas garuose.