Ingredientai
Vištienos kotletams:Pievagrybių padažui:1. Vištienos kotletų paruošimas:Svogūnas yra nulupamas ir smulkiai supjaustomas, tuomet dedamas į dubenį kartu su vištienos faršu.
2. Į faršo mišinį įberiamas druskos, pipirų, vištienos prieskonių ir tarkuoto Džiugo sūrio. Mišinys yra kruopščiai išminkomas, kad visi ingredientai vienodai pasiskirstytų.
3. Rankomis iš masės formuojami nedideli, pailgi kotletai, kurių dydis turėtų būti maždaug vienodas.
4. Kiekvienas kotletas iš pradžių apvoliojamas miltuose, tada įmerkiamas į plaktą kiaušinių plakinį, o galiausiai apvoliojamas maltuose džiūvėsėliuose.
5. Kotletų kepimas:Keptuvėje įpilama aliejaus tiek, kad jis apsemtų kotletus iki pusės, ir jis įkaitinamas ant vidutinės ugnies.
6. Kotletai dedami į įkaitintą aliejų ir kepami, kol viena pusė tampa auksinės spalvos, tuomet apverčiami ir kepami kita pusė.
7. Iškepus kotletams, jie yra dedami ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
8. Pievagrybių padažo paruošimas:Pievagrybiai yra nuvalomi ir supjaustomi plonais griežinėliais. Svogūnas ir česnakas nulupami ir smulkiai supjaustomi.
9. Į keptuvę dedamas sviestas ir ištirpinamas ant vidutinės ugnies.
10. Svogūnai ir česnakai sudedami į keptuvę, kur jie yra pakepinami, kol svogūnai tampa permatomi.
11. Tada į keptuvę dedami pievagrybiai ir kepami, kol iš jų išsiskiria sultys ir jie gražiai apskrunda.
12. Supilama grietinėlė ir vištienos sultinys, viskas kruopščiai išmaišoma ir pagardinama druska bei pipirais pagal skonį.
13. Padažas troškinamas ant silpnos ugnies, kol sutirštėja ir įgauna norimą konsistenciją.
14. Padažas gali būti papuošiamas smulkintomis šviežiomis petražolėmis prieš pat patiekimą.
Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu
Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi. Verčiau daugiau nei mažiau – padažas nuostabiai pagardina bulvių košę, o minkštai vištienai suteikia dar daugiau sultingumo bei sodraus skonio.
- Vietoje vištos krūtinėlės kepsnių galite naudoti vištos kumpelius (be odos ir kaulų). Juos ruoškite lygiai taip pat kaip krūtinėlės kepsnius: apkepkite, o tuomet patroškinkite drauge su padažu.
- Į padažą jo gaminimo pabaigoje galite įmaišyti porą saujų pasmulkintų špinatų.
- Jei norite paruošti švelnaus skonio padažą, nenaudokite aitriųjų paprikų dribsnių. Jie suteikia pikantiškumo ir švelnaus aštrumo.
- Kukurūzų krakmolas reikalingas padažui sutirštinti. Jei kukurūzų krakmolo neturite, galite keisti bulvių krakmolu ar padažo papildomai išvis netirštinti.
- Skaniausia vištienos kepsnius patiekti su bulvių koše. Padažu apliekite ir kepsnius, ir bulvių košę – jis suteiks sultingumo ir sodraus skonio.

Daugiau receptų
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.

Kotletai su grybų padažu
Labai aromatingas ir skanus patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Jį paruošti nebus sunku. Jis netgi papuoš šventinį stalą. Pagal šį paprastą receptą paruošti kotletai su grybų padažu tiesiog ištirps burnoje. Tokį patiekalą galite paruošti šventiniam stalui. Tokiu atveju patiekalą rekomenduoju patiekti gražioje kepimo formoje, užpilti padažu ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių. Kiekvienai dienai tokį patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru - ryžiais, bulvėmis ar makaronais. Tikiuosi, kad mėsos kukulių su padažu receptas bus jūsų valgiaraštyje dar daugelį metų.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktaiReklama