pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Burnoje tirpstantys avižiniai sausainiai su šokoladu: receptai ir idėjos

Ar jau jaučiate artėjančių švenčių dvelksmą? Šviežiai iškepti sausainiai - puikus akcentas jaukiam vakarui. Siūlome jums keletą receptų, kurie padės sukurti šventinę nuotaiką.

Avižiniai sausainiai su kava ir šokoladu

Tai - nauja klasikinių avižinių sausainių interpretacija. Švelnus kavos aromatas ir šiltas, tirpstantis šokoladas šiuos sausainius pakylėja į visai kitą lygį.

Ingredientai:

  • Sviestas
  • Kiaušiniai
  • Rudasis cukrus
  • Vanilės ekstraktas
  • Tirpios kavos milteliai
  • Miltai
  • Avižiniai dribsniai
  • Soda
  • Druska
  • Šokolado gabaliukai

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Puode, ant vidutinės ugnies, išlydykite sviestą. Kai šis taps švelniai rusvos spalvos, perpilkite į dubenį ir leiskite pravėsti bent 5 min.
  3. Į dubenį su sviestu įmuškite kiaušinius, supilkite rudąjį cukrų, vanilės ekstraktą bei tirpios kavos miltelius.
  4. Į masę supilkite miltus, avižinius dribsnius, sodą ir žiupsnelį druskos.
  5. Įberkite šokolado gabaliukus ir viską švelniai išmaišykite.
  6. Iš tešlos formuokite nedidelius rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, palikdami maždaug 5 cm dydžio tarpus.
  7. Švelniai ranka įspauskite kiekvieną suformuotą rutuliuką, kad jis įgytų sausainio formą.
  8. Kepkite 8 min. Išimkite skardą iš orkaitės, apsukite, ir dar kartą įdėkite kepti į orkaitę maždaug 2 min, arba kol sausainiai kraštuose pradės stingti.
  9. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, tačiau sausainius dar palikite. Tegul jie ramiai atvėsta ant skardos, o tada gražiai sudėsite į lėkštę.

Puikiai tiks su mėgstama arbata arba kakavos puodeliu.

Sausainiai iš 5 ingredientų

Šis šventinis sausainių receptas nereikalauja daug pastangų, nes jam reikės vos 5 ingredientų. O skonis - išties puikus.

Ingredientai:

  • Migdolų sviestas
  • Datulės be kauliukų
  • Vanilės ekstraktas
  • Kepimo milteliai
  • Šokoladas

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Į trintuvą sudėkite migdolų sviestą, datules be kauliukų, vanilės ekstraktą ir kepimo miltelius.
  3. Sutrinkite iki vientisos masės - kol neliks didelių datulių gabalėlių.
  4. Iš tešlos suformuokite 16 rutuliukų, sudėkite juos ant skardos su kepimo popieriumi palikdami tarpelius.
  5. Su ranka švelniai juos spustelkite.
  6. Atvėsusius sausainius apipilkite išlydytu šokoladu.
  7. Šokoladu aplietus sausainius palikite šaldytuve, kol šokoladas sustings.

Kalėdiniai prieskoniai sausainiuose

Cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, kardamonas - tai prieskoniai, be kurių kalėdiniai kepiniai sunkiai įsivaizduojami.

Ingredientai:

  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Cinamonas
  • Gvazdikėliai
  • Imbieras
  • Kardamonas
  • Kiaušinis
  • Cukraus sirupas

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite birius produktus: miltus, kepimo miltelius, prieskonius.
  3. Viduryje sumaišytos tešlos padarykite duobelę ir į ją supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą.
  4. Apibarstykite miltais stalviršį. Ant jo iškočiokite tešlą.
  5. Pasiimkite kalėdines sausainių formeles.
  6. Kepkite orkaitėje maždaug 10 min.
  7. Leiskite atvėsti.

Sausainiai su kondensuotu pienu

Dar vienas, vos 5 ingredientų receptas. Pasigaminti itin paprasta, o sausainiai tiesiog tirpsta burnoje. Esame tikri, jog juos patiekus ant šventinio stalo, lėkštė akimirksniu liks tuščia.

Ingredientai:

  • Kondensuotas pienas
  • Kiti ingredientai (nenurodyti)

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Į mišinį supilkite kondensuotą pieną.
  3. Į kepimo skardą valgomuoju šaukštu dėkite sausainėlius.
  4. Kepkite 10-15 min, kol sausainiai švelniai paruduos.
  5. Atvėsinkite ir ragaukite.

Sandariai supakuoti šie sausainiai išsilaiko švieži iki dviejų savaičių.

Meduoliniai sausainiai

Minkšti, purūs, o svarbiausia - tiesiog tirpstantys burnoje meduoliniai sausainiai - puikus pasirinkimas šventėms.

Ingredientai:

  • Skystas medus
  • Kakava
  • Meduolių prieskonių mišinys
  • Cukrus
  • Miltai
  • Kepimo milteliai

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Į skystą medų supilkite kakavą, meduolių prieskonių mišinį bei cukrų. Viską gerai išmaišykite.
  3. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  4. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite tešlą. Jos storis turėtų būti 0,5-1 cm.
  5. Prieš dėdami meduolius į orkaitę, apšlakstykite jų paviršių vandeniu.
  6. Kepkite 8-10 min.
  7. Iškeptus sausainius atvėsinkite ir ragaukite.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Šie sveikuoliški avižiniai sausainiai - puikus sprendimas tiek suaugusiesiems, tiek mažiesiems smaližiams. Šis receptas patiks tiems, kurie vengia gliuteno, laktozės ar tiesiog nori sveikesnio užkandžio. Sausainiai saldinami natūraliai: bananais, obuolių tyre, razinomis.

Ingredientai:

  • Bananai
  • Obuolių tyrė
  • Razinos
  • Avižos
  • Riešutai (nebūtina)
  • Kokosai (nebūtina)
  • Medus (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
  2. Visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
  3. Šaukštu formuokite sausainiukus.
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol šiek tiek pradės skrusti.

Šie sveikuoliški avižiniai sausainiai puikiai tinka ir pusryčiams, ir užkandžiams.

Avižiniai sausainiai su razinomis (Beatos Nicholson receptas)

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakame lydytą sviestą, cukrų, kiaušinį.
  3. Skystą masę pilame prie birios, suberiame razinas ir viską gerai išmaišome.
  4. Perkeliame masę į šaldytuvą valandai.
  5. Kai tešla sustingsta, rankomis formuojame nedidelius jos rutuliukus, lengvai paspaudžiame, kad būtų plokštesni ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainiai gražiai apskrunda.

Anzako sausainiai

Teigiama, kad šiuos sausainius Australijos ir Naujosios Zelandijos moterys kepė ir siuntė savo vyrams, išvykusiems į Pirmąjį pasaulinį karą. Daliniai buvo pavadinti Anzako (ANZAC) vardu - todėl šiems sausainiams prilipo šis pavadinimas. Kiti šaltiniai nurodo, kad šie sausainiai buvo kepami ir pardavinėjami siekiant surinkti lėšų kariams ir jų šeimoms paremti. Šie sausainiai - tikrai skanūs. Jie lengvesni, trapesni už lietuviškus tradicinius avižinius sausainius.

Ingredientai:

  • 85 g avižinių dribsnių
  • 85 g kokosų drožlių
  • 100 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto auksaspalvio sirupo (jei neturite, pakeiskite medumi, klevų ar agavų sirupu)
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos

Gaminimo eiga:

  1. Visus sausus ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite.
  2. Sviestą išlydykite, į jį supilkite sirupą ir sumaišykite su miltų mase. Tešla bus byranti, trupanti, bet kepdama ji plėsis ir sulips.
  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir kiek patepkite sviestu. Iš tešlos delnais formuokite rutulėlius, juos kiek suspauskite, dėkite į skardą ir suplokite. Palikite 2,5 cm tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis.
  4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8-10 minučių.
Sausainių tipas Pagrindiniai ingredientai Ypatybės
Avižiniai su kava ir šokoladu Avižiniai dribsniai, kava, šokoladas Švelnus kavos aromatas
Iš 5 ingredientų Migdolų sviestas, datulės, šokoladas Greitai ir paprastai pagaminami
Su kondensuotu pienu Kondensuotas pienas Tirpsta burnoje
Sveikuoliški Bananai, avižos, razinos Be gliuteno ir laktozės
Anzako Avižiniai dribsniai, kokosų drožlės Trapesni už tradicinius