Cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu
Į tą patį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir viską gerai sutriname šakute. Į gautą masę įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintas prieskonines žoleles, pirštais sutrupiname fetą, suberiame kietąjį sūrį, darkart viską išmaišome.
Reklama41011Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Formuojame blynelius ir kepame ant vidutinės ugnies (apie 2–3 minutes vieną pusę).
Padažui stambia tarka sutarkuojame pusę agurko, pabarstome druska ir paliekame rėtyje nuvarvėti. Po poros minučių nuspaudžiame tarkius, sumaišome juos su smulkiai pjaustytu česnaku ir likusiais ingredientais.
IngredientaiPatarimasPabandykite kepti su skirtingais miltais ir pajuskite vis naują skonio natą.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRenata parašė:Sveiki,Kiek maždaug cukinijų (gramais) reikia? Rašoma, kad 2 cukinijos, kokio dydžio čia?Austeja parašė:Ir mane domina, kiek tu cukiniju svoris?jonas parašė:Per daug ingradientu galima daryti jei turi tarnaiteKristina parašė:
Puikus receptas! Pirmą kartą gaminau ir negalėjau atsidžiaugti šokančiais skoniais savo burnoje! Tikras atradimas nemėgstantiems cukinijų!! 10balų
Gintarė parašė:Tiesa pasakius, aš irgi buvau labai nusiteikusi prieš cukinijas. Visada jas vertinau kaip nuobodaus skonio. Bet šitie blynai tikrai nustebino!Tik aš truputį fetos daugiau įdėjau. Labai patiko!
Kamile parašė:O galima vietoj cukiniju naudoti baklažana?Lina parašė:Sveiki,ar galima kepti orkaitėje?Mėta parašė:Dėkui už receptuką, laaaaabai gardu buvo visai šeimynai ✌Jolita parašė:Sveiki, labai skaniai atrodo, reiks pamėgint išsikepti. Įdomu kiek blynelių iškepėt?Laimute parašė:
Super viska dariau is akies skonis puikus,nedejau varskes tik feta ir permesano suri mano seima nera cukiniju gerbejai
Irute parašė:Sveiki!
O norint kepti orkaiteje kokios rekomendacijos? 180 laipsniu? 20 minuciu?
Pataisykite prasau jei klystu
Viską dėjau kaip nurodyta, cukinijas nusunkiau. Kaip ir tikėjausi, su tokiu kiekiu varškės ir sūrio blynai gavosi labai tįstantys, sunkiai apverčiami, sunkiai išimami iš keptuvės. Tešla neatrodė skysta, kai dėjau rekomenduojamus 3 v.š. miltų, netgi buvo tiršta. Po to ridėjau dar miltų, kad gautųsi kažkas normalesnio. Galbūt reikėjo kepti orkaitėje, kitą kartą, jei darysiu, kepsiu būtent taip.
Skonis: su padažu visai nieko, tačiau mėgėjui. Mėgstu daržoves, pieno produktus, todėl man taip vidutiniškai. Toks varškinis-sūrinis-cukininis skonis, kur daugiau jaučiasi sūris ir varškė. Nėra taip skanu, kaip čia giria, tikrai esu valgiusi skanesnių blynų. Bet nėra ir visai neskanu, toks viduriukas, daugiau mėgėjui.
Cukiniju ir vistienos blyneliai
Cukinijų blynai yra pats geriausias dalykas, koks tik gali atsitikti vasarą, dar, žinoma, geri dalykai yra švieži pomidorai, agurkai, braškės, vyšnios, agrastai, serbentai, kopūstai, žiediniai kopūstai, saldūs pipirai, šviežios morkos, žali žirneliai, šviežios mažos bulvės ir t. t.
Mūsų namuose cukinijų blynai kepami nuo amžių amžinųjų, man tai tikrai nieko nėra skaniau. Yra du būdai: agurotį arba cukiniją tiesiog riekelėmis, tada į miltus ir tuomet apkepti, arba sutarkuoti burokine tarka, kiaušinių, miltų ir blynai skaniausi pasaulio.
Aš dar kepu tokius, apie kuriuos tuoj parašysiu, – tai su cukinijom, varške ir lašiša. Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums – viskam tinka…. Skanumas begalinis, tik miltų dedu nelabai daug, tai juos kepti reikia atsargiai ir gražiai, o rūkytos lašišos gabalėlį įdedu į vidų, t. y. šaukštą tešlos palyginu, tada sulenkiu gražiai lašišos keletą gabalėlių ir ant viršaus vėl šaukštas tešlos, kad įdarą uždengtų. Ką aš čia dabar paistau? Visi juk supranta, apie ką kalba eina…
Dabar trumpai apie varškę. Kai ji iškepa, tai kažkaip beveik dingsta tame blyne ir į vieną gražų, skanų, pasipūtusį blyną pavirsta… Tiesa, dar krapų sauja šviežių – oi kaip reikalo nepagadina… O šiaip, jei lašišamėgiai esate, kaip aš, tai dar galima ir lašišos gabalą suraityti ant blyno viršūnės… Nors grietinė nepakenks ir koks gi blynas be grietinės, bet viskas taip minkšta ir sodru, kad net jokios grietinės netrūksta… Vėlgi, aš tuos blynus kepu iš akies, varškės dedu truputėlį mažiau, nei cukinijos, kiaušinių negailiu, o su miltais per daug nesišvaistau.
Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums – viskam tinka….
Cukinijų blyneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 10 blynelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 10 min.1 vidutinio dydžio cukinijos (500 g)
½ arb. š. druskos
1 kiaušinio
2 valg. š. graikiško jogurto
1 stiklinės (90 g) maltų džiūvėsėlių
½ arb. š. džiovintų itališkų žolelių
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų saldžiųjų paprikų dribsnių
2 valg. š. kokosų aliejaus kepimui
Cukinijų blyneliai – lengvas ir skanus vakarienės sprendimas
Cukinijų blyneliai – tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir lengvas, todėl tiks tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinei vakarienei.
Reikės:
2 didelės cukinijos
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 puodelis miltų
1/2 puodelio tarkuoto sūrio (pvz., čederio)
2 šaukštai kapotų petražolių
Druska, pipirai pagal skonį
Aliejus kepimui
Kaip gaminti:
Paruoškime daržoves: Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite.
Sumaišykime visus ingredientus: Didelėje dubenyje sumaišykite tarkuotas cukinijas, svogūną, kiaušinius, miltus, sūrį, petražoles, druską ir pipirus. Tešla turėtų būti tiršta, bet lengvai pilama.
Kepkime blynelius: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Šaukštu dėkite tešlą ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir taps auksinės spalvos.
Patiekime: Iškeptus blynelius patiekite su grietine, jogurtu arba mėgstamu padažu. Šie blyneliai puikiai dera su salotomis arba garnyru iš daržovių.
Patarimai:
Šis paprastas receptas yra puiki pradžia eksperimentuoti su cukinijomis. Išbandykite įvairius prieskonius ir papildomus ingredientus, kad atrastumėte savo mėgstamiausią blynelių variantą.
Related Topics: CukinijosCukiniju blyneliaiCukiniju receptasUp NextKaip paruošti cukinijas žiemai? (Vakuumavimas ir receptas)
Don't MissGardus jautienos ir baravykų troškinys – puikus pietų pasirinkimas
You may like
Keptos Cukinijos Su Nuostabiu Fetos ir Jogurto PadažuCukinijų Paruošimas Žiemai: Pikantiškas ReceptasKaip paruošti cukinijas žiemai? (Vakuumavimas ir receptas)Click to commentLeave a Reply
Receptai
Skrebučiai su sardine ir kiaušiniu – tai patiekalas, kurio pagrindą sudaro traškus duonos pagrindas, kvapnus česnako aromatas ir švelnus sardinių bei kiaušinių įdaras. Šis patiekalas išsiskiria ne tik paprastu paruošimu, bet ir universaliu skoniu, todėl jis tinka įvairioms progoms: šeimos pietums, greitam užkandžiui ar netikėtai užklupus svečiams. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip lengvai ir greitai paruošti šiuos skrebučius, atskleisime keletą patiekimo idėjų ir dalinsimės patarimais, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį.
Reikalingi ingredientai
Norint pagaminti skanius ir aromatingus skrebučius, reikės šių ingredientų:
Skrebučių su sardine ir kiaušiniu paruošimo etapai
Kiaušinių paruošimas
Pirmiausia pasirūpinkite kiaušiniais – užvirkite juos nedideliame puode su pasūdytu vandeniu. Kietai virtus kiaušinius virkite apie 8–10 minučių. Po to perpilkite šaltu vandeniu, kad jie lengviau luptųsi, ir nulupkite lukštus.
Duonos paskrudinimas
Kol kiaušiniai vėsta, pasiruoškite duoną. Įkaitinkite keptuvę su šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Baltos duonos riekeles apkepkite ant vidutinės ugnies, kol abi jų pusės taps auksinės ir traškios. Skrebučiai turėtų būti lengvi ir traškūs iš išorės, bet minkšti viduje.
Česnako aromatas
Įdaro paruošimas
Sardines išimkite iš skardinės, atskirkite nuo aliejaus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Į šią masę įmaišykite smulkiai supjaustytus krapus, kurie suteiks šviežumo ir aromato. Į tarkuotas sardines taip pat įmaišykite majonezą – jis suteiks kreminės tekstūros. Galiausiai, smulkiai sutarkuokite kiaušinius ir įmaišykite juos į sardinių mišinį. Kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
Skrebučių formavimas
Paruoštą sardinių ir kiaušinių mišinį tolygiai užtepkite ant česnakine puse apteptų duonos riekelių. Stenkitės, kad užteptas sluoksnis būtų vidutinio storio – ne per plonas, bet ir ne per storas, kad užkandis būtų lengvai valgomas.
Patiekimo idėjos
Paruoštus skrebučius galite patiekti iškart arba palikti pastovėti keletą minučių – tai leis įdarui šiek tiek susigerti į skrebučio pagrindą, ir skonis taps dar sodresnis.
Šiuos skrebučius galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip agurkų ar pomidorų griežinėliai. Jei norite įspūdingesnio pateikimo, papuoškite skrebučius papildomu krapų lapeliu arba smulkiai supjaustytu svogūnų laišku.