Šis varškės pyragas su ananasais - tai dar vienas nuostabus kepinys, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek šventinei progai. Lengvai paruošiamas ir neįtikėtinai skanus, šis pyragas sužavės kiekvieną ragautoją.
Ingredientai
Tešlai:
- 250 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 125 g minkšto sviesto
- 3 kiaušiniai
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
Įdarui:
- 500 g varškės
- 200 g konservuotų ananasų
- 100 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 50 g manų kruopų
- 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės (tarkuotos)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 390 g saldinto kondensuoto pieno (karamelės pavidale)
- Šiek tiek sviesto (kepimo skardai aptepti ir pyrago viršui apibarstyti)
- Migdolų (nebūtina, bet puikiai tinka apibarstymui)
Paruošimo Eiga
Tešlos Paruošimas:
- Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
- Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo.
- Po vieną įplakite kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
- Konservuotus ananasus susmulkinkite gabaliukais, įplakite kondensuotą pieną.
- Visus šlapius produktus sumaišykite tarpusavyje, paskui įsukite miltų mišinį.
Įdaro Paruošimas:
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite.
- Trynius išsukite su cukrumi.
- Sudėkite per sietelį pertrintą varškę, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus manus, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę.
- Į tešlą atsargiai įmaišykite pusę plaktų baltymų.
- Ananasų kubelius išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
- Sukrėskite likusius standžiai plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
Pyrago Formavimas ir Kepimas:
- Tešlą supilkite į paruoštą kekso kepimo formą arba sviestu išteptą kepimo skardą. Geriausia naudoti kepimo formą su nuimamais kraštais.
- Į riebalais išteptą nepridegančią kepimo skardą sukrėskite du trečdalius tešlos.
- Ant viršaus tolygiai paskirstykite ananasų ir plaktų baltymų masę.
- Sukrėskite likusią tešlą ir taip pat tolygiai paskirstykite.
- Viršų apibarstykite tarkuotu sviestu ir, jei norite, migdolais.
- Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
- Kepkite apie 50 minučių arba kol pyragas gražiai pagels ir iškeps.
Patarimai ir Pasiūlymai
- Jei neturite ananasų, galite naudoti smulkintus obuolius.
- Pyragus man patinka kepti vien todėl, kad reikia pasikliauti intuicija, reikia viską paskaičiuoti ir niekada tiksliai nežinai, kaip pavyks. Priešingai nei gaminant kokias salotas ar sriubą, kai gaminimo eigoje gali paragauti, kažko dar įberti, kažkuo pagardinti.
Recepto Santrauka
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Miltai | 250 g |
Varškė | 500 g |
Ananasai (konservuoti) | 200 g |
Kiaušiniai | 5 vnt. |
Cukrus | 100 g |
Skanaus!