Paruošimas:
Paruoškite ingredientus guliašui gaminti. Jautieną nuplaukite vandenyje, nupjaukite gyslas ir plėveles. Minkštimą supjaustykite porcijomis, bet ne mažomis.
Nulupkite svogūnus, supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkintą mėsą ir svogūnus sudėkite į katilą ar puodą nepridegančiu dugnu. Įpilkite druskos, užpilkite 500 ml vandens, palikdami 300 ml vėlesniam naudojimui. Padėkite indą ant viryklės ir užvirinkite jo turinį, įjungdami vidutinę ugnį. Būtinai pašalinkite putas nuo paviršiaus – verdant jautieną jų išeis daug! Tada mėsą troškinkite sultinyje, kol ji beveik visiškai išvirs. Supilkite augalinį aliejų ir troškinkite jame suminkštėjusią mėsą apie 2-3 minutes.
Kvietinius miltus įmaišykite į 50 ml šalto vandens ir gautą miltų mišinį supilkite į guliašą. Atsargiai maišydami užvirinkite iki reikiamo tirštumo. Išjunkite šilumą.
Jautienos guliašą su padažu supilstikite į gilų indą/lėkštę arba patiekite iš karto su garnyru prie stalo. Kvieskite visus į degustaciją!
Sultingas jautienos guliašas su padažu
Karolina Puodžiūtė
Apskritai guliašas yra pirmasis patiekalas, kuris pas mus atkeliavo iš vengrų virtuvės. Tai soti sriuba su daug mėsos ir daržovių.
5 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 30 minutes minGaminimo laikas 50 minutes minBendras laikas 1 hour val 20 minutes minKategorija Jautienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Troškiniai, Troškinta mėsaVirtuvė Vengrijos virtuvėPorcijos 3 asmenimsReklama1x 2x 3x- 500 g Jautiena
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 4 v.š. Pomidorų pasta
- 2 v.š. Kvietiniai miltai
- 800 ml Vanduo
- ½ a.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 3 vnt. Lauro lapas
- 1½ a.š. Augalinis aliejus

Patiekimui
- virtų bulvių, ryžių ar makaronų prie mėsos
- pomidorų, agurkų, kopūstų ar kitokių salotų garnyrui
- žalumynai patiekimui (svogūnų laiškai, petražolės, kalendra, rukola arba švieži krapai)
- Supjaustykite jautieną kasnio dydžio gabalais.
- Supjaustykite svogūną.
- Įkaitinkite gilią keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilkite truputį augalinio aliejaus ir kepkite jautieną uždengę dangtį apie 20 minučių. Suberkite svogūnus ir kepkite kol suminkštės.
- Supilkite pomidorų tyrę, sultinį, sudėkite pipirus, lauro lapus, druską, šiek tiek sumažinkite kaitrą, uždenkite dangtį ir palikite troškintis apie 35 minutes.
- Kol kepa mėsa nulupkite ir išvirkite bulves, ryžius arba makaronus. Paruoškite salotas garnyrui.
- Kepimo pabaigoje suberkite pora šaukštų miltų, išmaišykite ir pakepinkite dar 10 minučių.
- Baigus troškintis paragaukite ar mėsa iškepusi, išimkite lauro lapus, išgriebkite pipirus.
- Jeigu trūksta pabarstykite druskos.
- Pabaigoje supilkite grietinę. Viską išmaišykite.

Sultingas jautienos guliašas su padažu
Galite iš anksto išsivirti didelį kiekį guliašo ir užšaldyti induose, o tada tiesiog pašildyti, jei neturite pakankamai laisvo laiko. Guliašas išgelbės atvykus netikėtiems svečiams ar artimiesiems.
Publikuota: 2023-11-08Sultingas jautienos guliašas su padažu yra idealus mėsos priedas prie virtų bulvių ar bulvių košės, makaronų ar keptų daržovių. Gaunasi nepaprastai aromatingas ir skanus patiekalas. Beje, kuo ilgiau troškinsite jautieną, tuo jos skonis bus švelnesnis, tad reikėtų apsišarvuoti kantrybe.
Guliašui rinkitės jautieną, kuri yra šviesiai raudonos spalvos, o ne tamsi. Kuo tamsesnė mėsa, tuo gyvūnas buvo subrendęs, o troškinimas užtruks ilgiau! Galite naudoti tiek pomidorų, tiek paprikos pastą. Puikiai tiks ir naminis keptas pomidorų padažas.

Guliasas su jautiena
Guliašas su jautiena
Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės. Naudodamiesi šiuo receptu, visai šeimai galite paruošti skanų patiekalą - jautienos guliašą su padažu pietums ar vakarienei. Mūsų šalyje guliašas, priešingai nei šio patiekalo tėvynėje, kur tai yra sriuba, laikomas antruoju patiekalu. Galbūt jis panašus į sriubą dėl didelio padažo kiekio, kuris yra neatsiejama patiekalo dalis.
- Jautienos minkštimas - 450gr
- Vanduo - 500ml
- 1 svogūnas
- Pomidorų padažas - 4 šaukštai
- Augalinis aliejus - 2 šaukštai
- Miltai - 1 šaukštas
- Lauro lapas - 1vnt
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Paruoškite ingredientus. Jautienos guliašui su padažu reikia: jautienos minkštimo, svogūno, pomidorų pastos arba pomidorų padažo (nebūtina), vandens, miltų, lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos.
- Nuplaukite jautieną, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Maišydami kepkite mėsą ant stiprios ugnies, kol pagels.
- Į keptuvę su mėsa įdėkite susmulkintą svogūną. Kepkite kartais maišydami, apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Pabarstykite mėsą su svogūnais miltais, druska ir pipirais ir kruopščiai išmaišykite. Kepkite dar apie 3 minutes.
- Į mėsą įpilkite pomidorų padažo. Greitai viską sumaišykite.
- Į keptuvę supilkite vandenį. Jo gali būti daugiau ar mažiau, nei nurodyta recepte.Svarbiausia, kad vanduo beveik visiškai uždengtų mėsą. Kruopščiai viską sumaišykite. Pridėkite lauro lapus.
- Troškinkite uždengtą guliašą ant silpnos ugnies, maždaug 1,5 valandos.
- Susijusios kategorijos:
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti