Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena
Šį troškinį gaminau prieš savaitę, tad juodraštyje jis užsibuvo pakankamai ilgai (nors ir nepralenkė Niçoise salotų ir avietinio torto), todėl šiandien manau pats metas receptui išvysti dienos šviesą. Kol jūs skaitysite šį receptą aš, greičiausiai, išgėrus trečią puodelį arbatos, kuisiuosi virtuvėje, kepdama pyragą. Pyragą kepiau, rodos, taip seniai, todėl rankos tiesiog dreba kaip norisi čiupti dubenį, kiaušinius, miltus ir nerti į savo mažąją namų kepyklėlę…
Ši savaitė man buvo labai neįprasta, teigiamai neįprasta. O vėlyvą penktadienio vakarą, kai šokinėdama braidžiojau po sniegą Islandijos gatve, jaučiau kaip viduje ruseno jausmas, kad greitai viskas labai labai pasikeis. Ir kad tai bus/yra naujos mano gyvenimo eros pradžia. Tai buvo keistas jausmas, kuris ateina nežinia iš kur, ir kuo daugiau apie jį mąstai, tuo labiau jis tolsta. Jis ateina be minčių ir nusėda be minčių.
- Trukmė: apie 60 min. (+ iš vakaro paruošti/užmerkti avinžirniai)
- Porcijos: 3
Ingredientai
1. Iš vakaro užmerkite avinžirnius ir perlines kruopas, kad jie suminkštėtų ir greičiau išvirtų.
2. Ryte nuskalaukite užmirkusius avinžirnius ir kruopas, tada juos virkite, kol suminkštės.
3. Svogūną, porą ir česnaką smulkiai supjaustykite.
4. Morką sutarkuokite daržovių skustuku, cukiniją supjaustykite griežinėliais, o žalumynus smulkiai sukapokite.
5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol jos taps minkštos, bet dar išliks traškios.
6. Į keptuvę suberkite išvirtas kruopas ir avinžirnius, viską gerai išmaišykite.
7. Paskaninkite druska, pipirais ir šviežiai susmulkintais žalumynais pagal savo skonį.
8. Jei norite, įpilkite grietinėlės ir dar kelias minutes pakaitinkite, kad viskas susimaišytų ir įsigertų skoniai.
9. Patiekite karštą, mėgaukitės sotumu ir skoniu!
10. Santrauka: "Avinžirnių, perlinių kruopų ir cukinijų troškinys" yra sveikas ir maistingas patiekalas, kuriame derinamos įvairios skanios daržovės ir kruopos. Jo paruošimas yra paprastas, o rezultatas – sotus ir kupinas vitaminų bei mineralų. Tinkamai pasirinkę ingredientus, galite pritaikyti receptą savo poreikiams ir skoniui.

Oct 27 Greitas avinžirnių troškinys
Kaip panaudoti šaldytuve stovinčią pusę avinžirnių skardinės, šaukštą pomidorų padažo ir pusiau šviežių daržovių likučius? Aš panaudojau avinžirnių troškinio gamyboje, kuris gal net kažkiek priminė klasikinį anglišką patiekalą - pupeles pomidorų padaže. Visiškas tinginių maistas, bet aš galėčiau tik tokiu ir maitintis, nes ne tik paprasta, skanu, bet ir maistinga. Dalinuosi kaip plius minus viską gaminau, bet nepamirškit, kad ingredientus galima prisitaikyti pagal poreikius. Pavyzdžiui, avinžirnius keisti lęšiais ar pupelėmis, salierą bet kokiomis kitomis mėgstamomis daržovėmis ir t.t.
Ingredientai:
• 2 saliero stiebeliai
• 1 v.š. pomidorų padažo
• 1/2 skardinės avinžirnių
• 1 a.š. prieskonių mišinio vištienai (žinau, truputį ‘random’, bet baigėsi druska namie, tai reikėjo ieškoti sudėtyje druskos turinčių mišinių. Jūs galit naudoti druską ar bet kokį kitą mėgstamą mišinį)
Eiga:
Svogūną, salierą ir česnaką kepiau keletą minučių. Sudėjau pomidorą ir kepiau/troškinau, kol suminkštėjo ir šiek tiek išsileido. Dėjau pomidorų padažą, avinžirnius, prieskonius (galima įpilti šiek tiek vandens ar įdėti daugiau pomidorų padažo, jei norisi skystensės masės). Uždengiau dangčiu ir ant nedidelės kaitros leidau ~10min pasitroškinti. Nuėmiau dangti ir dar keletą minučių leidau pasitroškinti. Ragavau ar netrūksta sūrumo, jei visi skoniai tenkina dedam į lėkštes. Skaninau sūdyta lašiša, šaukštu rikotos ir baziliku, bet veganiškai versijai galima praleisti.

Avinzirniu troskinys su mesa
Aš esu Ieva ir čia kalbu apie sveiką gyvenseną pro savo prizmę. Balansas mityboje man aktualiausia tema, bet nevengiu pakalbėti ir apie sportą, emocinę sveikatą bei kitus nemažiau svarbius dalykus. Kviečiu prisijungti!
Oct 27