Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2 -5 minutes priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės.
Stambesnė karka iš užpakalinės kiaulės dalies geriausiai tinka ilgam kepimui, o priekinės dalies karkas, kurios liesesnės ir mažesnės, verčiau palikite mėsos rūkinimui.
Prieš pat jai baigiant virti pora šaukštų pomidorų pastos sodresniam skoniui, indelis mažesnio riebumo Philadelphia Light kreminio sūrio ir stiklinė grietinėlės maloniam sriubos švelnumui, kremiškumui ir skonio pilnumui.
Tai viskas, tuomet dėkite kepsnelius į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite mėsą apie 35 minutes jei gaminsime kiaulieną, kepimo laikas pailgės.
Kunigas Mindaugas Šlaustas paklaustas, ar gali būti valgoma mėsa per Kūčias, jis įvardijo, kad apskritai pasninkas, kada negalima penktadieniais ir per Kūčias valgyti mėsos, nėra vien apie valgymą.