Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas įvairiems kepiniams, ypač kai norisi greito ir skanaus deserto. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kaip pasigaminti sluoksniuotos tešlos sausainių su įvairiais įdarais ir pagardais. Atraskite naujus skonius ir nustebinkite savo artimuosius!
Sluoksniuotos Tešlos Sausainiai su Aguonomis ir Migdolais
Šis receptas - puikus pasirinkimas mėgstantiems tradicinius skonius su netikėtu posūkiu. Šie sausainiai ne tik skanūs, bet ir atrodo šventiškai.
Ingredientai:
- 400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 125 g maltų aguonų
- 30 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 120 g maltų migdolų
- 1 apelsino tarkuota žievelė
- 1 kiaušinis
- 100 ml pieno
- 1 a. š. krakmolo
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite visus įdaro ingredientus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinkite.
- Iš tešlos iškočiokite 20 x 30 cm dydžio lakštą.
- Aptepkite įdaru, paliekant 1 cm kraštelius.
- Iš abiejų pusių tešlą standžiai susukite iki vidurio ir supjaustykite 1 cm storio riekėmis.
- Sausainius išdėliokite į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius.
- Kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.
- Ataušinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
P. S. į įdarą dar galima įmaišyti smulkiai supjaustytų apelsinų ar citrinų cukatų, įmaišyti šaukštą apelsinų likerio ar romo.
Greiti Sluoksniuotos Tešlos Sausainiai su Cukrumi ir Cinamonu
Šis receptas yra itin paprastas ir greitas - puikiai tinka, kai norisi kažko saldaus prie kavos ar arbatos per trumpą laiką.
Ingredientai:
- 1 vienetas sluoksniuotos tešlos
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- 50 gramų cukraus (pabarstymui)
Gaminimo eiga:
- Iš tešlos iškočioti didesnio dydžio stačiakampį.
- Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
- Susukti tešlą į ritinėlį ir supjaustyti apie 5 mm storio griežinėliais.
- Išdėlioti ant skardos paliekant tarpus ir kepti apie 10 min.
Sluoksniuotos Tešlos Širdelės su Avietėmis ir Baltuoju Šokoladu
Šios širdelės - ne tik skanūs, bet ir labai gražūs sausainiai, puikiai tinkantys romantiškai arbatos pertraukėlei ar Valentino dienai.
Ingredientai:
- Sluoksniuota tešla
- Cukrus
- Avietės (šaldytos arba liofilizuotos)
- Baltasis šokoladas
Gaminimo eiga:
- Sluoksniuotą tešlą atitirpinti iki kambario temperatūros.
- Sujungti 3 tešlos lakštus į vieną didesnį (sujungimo kraštelį lengvai patepti vandeniu ir paspausti). Pakočioti, kad gautųsi vientisas tešlos lakštas.
- Avietes susmulkinti iki miltelių ir būtinai persijoti. Tuomet jas sumaišyti jas su cukrumi.
- Tešlos lakštą apibarstyti cukrumi ir švelniai su kočėlu jį įspausti į tešlą. Tuomet lakštą apversti.
- Tešlą gausiai apibarstyti paruoštu avietiniu cukrumi.
- Tuomet tešlos kraštelius šiek tiek užlenkti iš abiejų pusių ir vėl apibarstyti avietiniu cukrumi.
- Tuomet tešlos kraštelius vėl užlenkti (dabar jau tešla turi „susitikti” per vidurį).
- Sulankstytą tešlą perpjauti pusiau ir gabalėlius suvynioti į kepimo popierių. Perkelti į šaldiklį apie 1 val. Tešla neturi sustingti, ji turi būti pjaustoma.
- Tešlą supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje paliekant 2 cm tarpus.
- Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir sausainius kepti apie 14min arba kol gražiai apskrus.
- Papuošti tirpintu baltuoju šokoladu ir smulkintomis liofilizuotomis avietėmis.
Sluoksniuotos Tešlos Lazdelės su Sūriu ir Česnakais
Šis receptas puikiai tiks prie alaus ar kaip užkandis vakarėliui. Sūrio ir česnako derinys suteikia lazdelėms pikantiško skonio.
Ingredientai:
- Sluoksniuota tešla
- Parmezano sūris (smulkiai tarkuotas)
- Druska
- Česnako milteliai
Gaminimo eiga:
- Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.
- Sutarkuokite sūrį kuo smulkiau - taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.
- Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu - svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.
- Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10-12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos.
Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.
Sluoksniuotos Tešlos Pyragas su Obuoliais ir Cinamonu
Šis pyragas - klasikinis derinys, kuris visada pasiteisina. Obuolių ir cinamono aromatas pripildo namus jaukumo.
Ingredientai:
- Sluoksniuota tešla
- Obuoliai
- Cukrus
- Cinamonas
- Kiaušinio plakinys (patepimui)
Gaminimo eiga:
- Šaldytą tešlą 10 minučių palikite, kad atšiltų. Vieną stačiakampį iškočiokite iki 2-3 mm, tai bus pyrago padas. Antrą stačiakampį kočiokite kiek siauresnį, tai bus pyrago viršutinė dalis. Jį įpjaukite taip, kad išeitų sietelis.
- Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas ir perpjaukite pusiau. Obuolių puseles supjaustykite riekelėmis. Jas dėliokite ant pyrago pado, taip, kad viena uždengtų kitą, apie 2-3 cm kraštus palikite be obuolių. Ant obuolių barstykite cukrų su cinamonu. Patepkite apatinės dalies kraštus kiaušinio plakiniu ir uždenkite viršutine pyrago tešlos dalimi. Iš visų šonų, švelniai paspausdami peiliuku, įpjaukite kraštelius. Pyrago viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu.
- Pyragą kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
- Ištraukus pyragą iš orkaitės, palikite 5 minutėms atvėsti. Pyrago paviršių ir kraštus aptepkite cukraus sirupu.
- Sirupas ruošiamas taip: į vandenį supilkite cukrų, užkaitinkite ir virkite 5 minutes.
Sluoksniuotos Tešlos Pyragėliai su Varške ir Pomidorais
Šie pyragėliai - puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam užkandžiui. Varškės ir pomidorų derinys suteikia jiems gaivumo ir sotumo.
Ingredientai:
- Sluoksniuota tešla
- Varškė
- Pomidorai
- Parmezano sūris
- Prieskoniniai žalumynai
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
- Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 - 1 cm pločio. Neperpjaukite!
- Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną - dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano.
- Kepkite ~ 15 min kol gražiai pagels.
Receptų sudedamųjų dalių lentelė
Receptas | Pagrindiniai ingredientai |
---|---|
Sluoksniuotos Tešlos Sausainiai su Aguonomis ir Migdolais | Sluoksniuota tešla, aguonos, migdolai, apelsino žievelė |
Greiti Sluoksniuotos Tešlos Sausainiai su Cukrumi ir Cinamonu | Sluoksniuota tešla, cinamonas, cukrus |
Sluoksniuotos Tešlos Širdelės su Avietėmis ir Baltuoju Šokoladu | Sluoksniuota tešla, avietės, baltasis šokoladas |
Sluoksniuotos Tešlos Lazdelės su Sūriu ir Česnakais | Sluoksniuota tešla, parmezano sūris, česnako milteliai |
Sluoksniuotos Tešlos Pyragas su Obuoliais ir Cinamonu | Sluoksniuota tešla, obuoliai, cinamonas |
Sluoksniuotos Tešlos Pyragėliai su Varške ir Pomidorais | Sluoksniuota tešla, varškė, pomidorai, parmezano sūris |
Šie receptai - tik maža dalis to, ką galima pagaminti iš sluoksniuotos tešlos. Eksperimentuokite su įvairiais įdarais ir pagardais, ir atraskite savo firminį sluoksniuotos tešlos skanėstą!