Orkaitėje apkepti lietiniai su sūriu
Paruošimo laikas:Apie 20 min.Porcijų skaičius:Ingredientai:- Kiaušiniai , 5 vnt.
- Cukrus , 1 žiups.
- Druska , 1 žiups.
- Pienas , 800 ml
- Kvietiniai miltai , 400 gr.
- Kumpis , 400 gr.
- Fermentinis sūris , 150 gr.
- Iš miltų, kiaušinių, cukraus, druskos, pieno ir miltų užmaišykite tešlą.
- Iškepkite didelius lietinius blynus.
- Susukite į juos po truputį kumpio ir sūrio.
- Sudėkite juos į kepimo skardą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol jis išsilydys.
Komentarai
Blynai visai šeimai
Lietiniai su cinamonu
Lietiniai su sūriu
Užkepti lietiniai su rikotos ir špinatų įdaru
Orkaitėje apkepti lietiniai su sūriu
Lietiniai su sūriu ir žalumynais
Lietiniai su medumi
Lietiniai su obuolių įdaru
Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Pusryčiai, pietūs ar vakarienė – lietiniai visada geras pasirinkimas. Patiekalui reikia nedaug ingredientų, o įdarą visada galite pasirinkti vis naują. Beje, pats gaminimas užtruks nuo keliolikos iki keliasdešimties minučių. Šį kartą siūlome išbandyti lietinius su sūriu ir kumpiu. Bet būtinai išbandykite ir mūsų siūlomus lietinius su pievagrybių įdaru.
- 200g kvietinių miltų
- 1 puodelio pieno
- 2 kiaušinių
- 2 valg. š. sviesto
- sviesto arba aliejaus kepimui
- druskos
Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu
Gal jums ir pasisekė, jei esat tie, kurie nenori valgyti tada, kai karšta, tada, kai sergat, tada, kai esat pervargę, ar tada, kai esat liūdni, susikrimtę, pilni nerimo ar skubėjimo. Aš pati tuo tarpu valgyti noriu VISADA. Vasarą, kai karšta – taip pat. Ir ne tik salotų, tikrai ne!
Blynus galima kepti su kumpiu arba be; jis čia tik mažas priedas paįvairinimui. Recepto esmė – trintos virtos bulvės (puikus būdas sunaudoti virtų bulvių likučius ir išvengti bereikalingo maisto švaistymo!) ir sūris. Būtinai, sūris! Blynai – tarp kitko, mes šeimoje juos meiliai vadiname bulviniečiais – iškepa itin minkšti, o dėl sūrio kiekvienas kąsnelis yra tąsus ir… na, žinot, ne tik pyragai tirpsta burnoje – yra ir bulvinių blynų, kurie tirpsta!
Vištienos ir cukinijų pyragas
Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂