pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių Acto Garstyčių Padažas: Sodrus Skonis Jūsų Virtuvei

Obuolių acto garstyčių padažas yra puikus pasirinkimas norint suteikti patiekalams ypatingo skonio. Šis padažas tinka įvairiems patiekalams - nuo salotų iki mėsos. Pateikiame jums išsamų receptą, kaip pasigaminti šį nuostabų padažą namuose.

Ingredientai

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 vienetai gvazdikėlių
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 vienetai obuolių
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai acto (obuolių)
  • Šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos

Paruošimo Būdas

  1. Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir, įpilus truputį vandens, patroškinti. Troškinti neilgai, kad obuolių gabaliukai nesuirtų.
  2. Svogūnus susmulkinti ir sumaišyti su obuoliais, sudėti pomidorų pastą, actą, cukrų, garstyčias, pasūdyti, įberti pipirų ir įmesti gvazdikėlius.
  3. Troškinti gautą masę 1 val. Periodiškai maišyti.
  4. Karštą padažą supilti į stiklainį ir iškart užsukti. Laikyti šaldytuve.

Autorius: Neringa

Kiti Receptai su Actu

Actas yra universalus ingredientas, tinkantis ne tik padažams, bet ir marinatams, sriuboms bei salotoms. Štai keletas idėjų, kaip galite panaudoti actą savo virtuvėje:

Marinuotos Daržovės

Marinuotos daržovės yra puikus priedas prie mėsos patiekalų arba kaip atskiras užkandis. Jums reikės:

  • 1 agurkas
  • 1 raudona paprika
  • 1 morka
  • 1/2 raudono svogūno
  • 3 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • Krapai arba petražolės (pagal skonį)

Supjaustykite daržoves, sumaišykite su marinatu ir palikite šaldytuve bent 30 minučių.

Vištiena su Marinuotomis Daržovėmis

Gardus ir lengvas patiekalas, kurį lengva paruošti. Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 2 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • Druska, pipirai
  • Žiupsnelis rūkytos paprikos (nebūtina)

Marinuokite vištieną, kepkite ir patiekite su marinuotomis daržovėmis.

Aštri Rūgšti Sriuba Kinų Stiliumi

Egzotiška ir kvapni sriuba su actu ir pipirais. Ingredientai:

  • 1 l vištienos arba daržovių sultinio
  • 100 g pievagrybių
  • 1 morka
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1-2 šaukštai „Bajoriškių“ obuolių acto
  • 1 kiaušinis (plaktas)
  • 1 čili pipiras
  • Juodieji pipirai
  • Kukurūzų krakmolo (tirštinimui)
  • Tofu sūris arba vištienos gabaliukai (nebūtina)
  • Svogūnų laiškai

Į verdantį sultinį dėkite pjaustytas daržoves, pagardinkite padažais ir actu, įpilkite plaktą kiaušinį ir patiekite karštą.

Šaltibarščiai

Gaivus ir lengvas vasaros patiekalas. Jums reikės:

  • 3 vidutiniai švieži agurkai
  • 500 ml natūralaus jogurto
  • 200 ml šalto vandens arba kefyro
  • 1-2 šaukštai „Bajoriškių“ spirito acto
  • 1 skiltelė česnako (nebūtina)
  • Sauja krapų
  • Sauja petražolių arba mėtos
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Virtas kiaušinis (papuošimui, nebūtina)
  • Alyvuogių aliejus (papildomai, jei norisi)

Sumaišykite visus ingredientus ir atvėsinkite šaldytuve.

Salotos su Obuolių Acto Padažu

Lengvos ir skanios salotos su gaiviu padažu. Ingredientai:

Salotoms:

  • 1 sauja špinatų arba mišrių salotų lapų
  • 1/2 obuolio
  • 1/4 raudonojo svogūno
  • 50 g ožkos sūrio arba fetos
  • 1 valg. š. skrudintų riešutų
  • Saujelė džiovintų spanguolių arba razinų

Padažui:

  • 2 valg. š. „Bajoriškių“ obuolių acto
  • 1 valg. š. medaus arba klevų sirupo
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. garstyčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Sumaišykite padažo ingredientus ir užpilkite ant salotų.

Kiti Patarimai ir Idėjos

  • Kietai virtiems kiaušiniams lengvai nulupti: Į vandenį, kuriame jie verda, įpilkite arbatinį šaukštelį spirito acto ir valgomąjį šaukštą druskos.
  • Kad verdami kiaušiniai nesuskiltų: Prieš vandeniui užverdant įpilkite 2 valgomuosius šaukštus spirito acto.
  • Verdamai jautienai suminkštinti: Į vandenį, kuriame verda jautiena, įpilkite valgomąjį šaukštą ar daugiau obuolių acto, kad mėsa suminkštėtų ir pagerėtų jos skonis.
  • Makaronų krakmolingumui mažinti: Jeigu virdami makaronus įpilsite keletą lašų spirito acto, makaronai nesulips.
  • Ryžių krakmolingumui ir lipnumui mažinti: Virdami ryžius įpilkite truputį spirito acto.