SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir vištiena
Oras – dar ne viskas. Nutaikiusi progą tarp lietaus ir lietaus, puodelį arbatos išsinešu į terasą. Virtuvėje gaminu ir ragauju kažką nauja, o kai valanda pasitaiko kiek šviesesnė, išsitraukiu ir fotoaparatą. Dievaži, net neįsivaizdavau, kaip buvau pasiilgusi šito trio – gaminti, fotografuoti, rašyti. Skaitau knygas. Jų įtikinta, kad greitu metu pasimėgauti puodeliu kavos ramiai ir su malonumu, atsiduodant tos akimirkos žavesiui bei aromatui, artimoje ateityje bus labai sudėtinga, žiūriu į tai labai atsakingai – kol galiu, mėgaujuosi visa širdimi. Tik vienas puodelis per dieną – tai mažas mano ritualas. Dar neseniai naujai atrastos kavos aromatas kutena nosį, rankose šiugžda naujos knygos puslapiai. Pasaka, o ne gyvenimas! Svarbiausia sugaudyti tuos mažus momentus – paprastus, o tuo pačiu labai žavius ar net truputį stebuklingus – kurie net pro storiausią debesų paklodę džiugina širdį.
Šiandien dalinuosi receptu iš kiek senesnių, gegužės mėnesio archyvų. Paprasta, sotu, gardu. Ir taip, tikrai taip, šis patiekalas – vienas iš tų pavyzdžių, įrodančių, kad aš mėgstu sunaudoti viską, ką randu šaldytuve, kad tik jis liktų tuštesnis. Jei ne šis įprotis, tikrai ryžiai būtų be vištienos ir tikrai būčiau prisivertus nukeliauti į parduotuvę, kad nusipirkčiau apvaliagrūdžių ryžių. Bet yra kaip yra – o yra, tiesą sakant, labai skaniai, nors ir šiek tiek kitaip nei galėjo būti.
Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo,supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.Į skardą kepimui dedame sluoksnį virtų ryžių,sluokksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų,kepintų su svogūnais, ir užpilame padažu(majonezą sumaišome su pomidorų padažu įdedame krapų ir įpjaustome raugintų agurkėlių),ir taip pat darome dar karta pradedant ryžiais, viską sudėjus užbarstyti fermentinio sūrio ir kepti orkaitėje maždaug 30 min.
Receptą atsiuntė: Marija
Dabartinis recepto įvertinimas:deividas ( 2011-12-29 14:21:50 )
rreiketu grietineles! gal butu skaniau!Grazi ( 2010-03-13 12:37:55 )
Labai skanuMarte ( 2010-02-10 18:55:20 )
O kokioje temperaturoje viska kepti?
Dovile934 ( 2009-11-26 13:11:47 )
na viskas cia kaip ir aisku butu.ir skanu bet nera aisku ko kiek reikia recepturoje
Nieko bendro su plovu, išskyrus sudėtį.Milita ( 2009-07-03 20:11:51 )
man cia kaip vistienos plovas :) bet skanu
Julis ( 2009-02-25 17:14:38 )
Aš tai dariau iš akies, bet dėjau visai kitokių produktų, kadangi mėsos nevalgau (bulvių, morkų, pomidorų). Tikiuosi skaniai gausis (sun)
cHraTr ( 2008-12-29 18:30:49 )
Saip labai matosi viskas kiek ko reik deti, kai ant kepymo lentos dedi ziuri kelem reik ir kas kiek valgo. Tad ten neapsiriksi
Rami ( 2008-11-14 21:09:06 )
Siaip viskas skaniai gavosi, bet man labiau primine vistienos plova nei uzkepele. Tai vienas is receptu kad mazai sansu kad kazkas blogai gausis.
Lina ( 2008-10-17 18:04:47 )
Siaip demesio vertas patiekalas,noretusi pasigamint,bet neaisku kiek ko det mazdaug reikia
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.