pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tortilijos su vištiena ir sūriu - skanus ir lengvas receptas

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min.Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.

Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.

Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.

Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.

Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.

Vieno kąsnio užkandžiai

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎4, 2024

Prenumeruokite maisto patiekalų naujienlaiškį

Pažymėdami šį laukelį patvirtinate, kad perskaitėte ir sutinkate su mūsų privatumo politika dėl šioje formoje pateiktų duomenų saugojimo.

Mes naudojame slapukus, kad užtikrintume Jums geriausią naudojimosi svetaine patirtį. Paspaudę „Sutinku“ išreiškiate sutikimą su visų slapukų naudojimu. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.

Manage consent
Privacy Overview
NecessaryAlways Enabled
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
FunctionalPerformanceAnalyticsAdvertisementOthers

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Ingredientai

  • Pilno grūdo tortilija: 1 vnt.
  • Tepamoji varškė su žalumynais: 2 šaukštai
  • Salotos lapai: pagal skonį
  • Vištienos krūtinėlė (virti ir suplėšyti): 100 g
  • Kietasis sūris (tarkuotas): 2 šaukštai
  • Pomidoras (supjaustytas): 1 vnt.
  • Medaus ir garstyčių padažas: pagal skonį

1. Pilno grūdo tortiliją aptepkite tepamąja varške su žalumynais.

2. Ant varškės sudėkite salotos lapus, taip sukurdamas pagrindą.

3. Toliau paskirstykite virta ir suplėšyta vištienos krūtinėlė per visą tortilijos paviršių.

4. Užberkite tarkuoto kietojo sūrio ant vištienos, kad patiekalas taptų dar aromatingesnis.

5. Pomidorą supjaustykite riekelėmis ir paskirstykite ant tortilijos viršaus.

6. Pagardinkite viską medaus ir garstyčių padažu pagal skonį.

7. Sukite tortiliją atsargiai, kad įdaras liktų viduje, ir suformuokite suktinuką.

8. Jei pageidaujate, trumpam pakepinkite grilyje arba sausoje keptuvėje.

9. Santrauka: Šis "Tortilijos suktinukas su vištiena ir žalumynais" yra ne tik greitai paruošiamas, bet ir labai sveikas pasirinkimas. Vištienos ir žalumynų derinys suteikia svarbių maistinių medžiagų ir baltymų, kurie naudingi energijai bei raumenų augimui. Tai puikus sprendimas užkandžiui ar lengvai vakarienei, kurią lengvai prisitaikysite pagal savo skonį ir turimus ingredientus.

Ingredientai

1. Susmulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.

2. Keptuvėje išlydome lydytą ghee sviestą ir trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedame į lėkštę.

3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės aukštoje kaitroje po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol iki galo iškeps.

4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje su lydytu sviestu ghee pakepiname smulkintus pievagrybius, įberiame ir po žiupsnį druskos bei pipirų.

5. Ant kepinto tortilijos lakšto vidurio paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedame kepintą vištieną, pievagrybius, Chalapos paprikas, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukame arba užlenkiame iš vienos ir iš kitos pusės.

Orkaitėje kepti tortilijų suktinukai su sūriu ir vištiena – labai skanu.

Vakar pasidalinau tortilijų suktinukų su dešra ir sūriu receptu ir sulaukiau nemažai žinučių, ar galima šiuos suktinukus būtų kepti orkaitėje. Įdomu paliko ir pačiai, o kadangi turėjau likusių tortilijų – nusprendžiau pabandyti. Galiu pasakyti, gavosi tikrai labai skanūs, žinoma, skiriasi skonis nuo keptų aliejuje, bet ir šis, kiek sveikesnis variantas labai gardus.

  • 4 tortilijų
  • 1 keptos vištos krūtinėlės
  • 120 g. fermentinio sūrio
  • 2 valgomųjų šaukštų “majonezo”Garstyčių – medaus” padažo (Galima keisti majonezu ar nat. skonio jogurtu).
  • 1 kiaušinio
  • 2-3 valgomųjų šaukštų pieno
  • 50-80 g. maltų džiūvėsėlių su paprika
  • Aliejaus kepimui

Reklama

Reklama

  • Imame tortiliją, aptepame paruoštu įdaru ir susukame.
  • Supjaustome nedideliais griežinėliais.
  • Kiaušinį išplakame su pienu.
  • Kiekvieną tortilijos suktinuką pamirkome kiaušinio ir pieno plakinyje ir apvoliojame maltuose džiūvesėliuose.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 minučių.

Tortilijų čeburekai

  • Parašė Maisto mėgėja

Super greitas ir super skanus tortilijų ir maltos mėsos patiekalas – ale čeburekai 😉. Minkšta ir sultinga mėsa,…

  • 36,1K views
  • 1 m. skaitymo
  • Be kiaušinių
  • Kažko nevalgantiems
  • Užkandžiai

Tortilijos orkaitėje su vištiena ir sūriu

Ingredientai

Reikės:

8 mažų tortilijų

400g vištienos šlaunelių mėsos arba vištienos filė

2 šaukštų pomidorų padažo

Šiek tiek aliejaus kepimui

100g tarkuoto sūrio

1 šaukšto graikiško jogurto

Nedideliais gabalėliais supjaustau vištienos šlaunelių mėsą (tinka ir vištienos filė).

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytą svogūną ir vištieną.

Kepinu, vis pamaišydama, ant didesnės ugnies ~5-7min.

2 šaukštus pomidorų padažo dedu į burbuliuojančią keptuvę – viską gerai sumaišau.

Pakepinu dar ~1min ir viskas – įdaras paruoštas.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

8 mažas tortilijas dedu į kepimo skardą – suglaudžiu tortilijų šonus – suformuoju šiokius tokius laivelius 😊.

Ant kiekvienos tortilijos vidurio dedu po gerą šaukštą kepinto įdaro su mėsa.

100g tarkuoto fermentinio sūrio išdėlioju ant mėsos įdaro.

Kepsiu tortilijas įkaitintoje 200C orkaitėje ~7min, viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa tortilijos pasiruošiu avokado padažą:

Nulupu ir supjaustau avokadą.

Supjaustytas avokadas keliauja į dubenėlį.

Ant avokado užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, beriu druskos, pipirų ir dedu šaukštą graikiško jogurto.

Viską gerai sutrinu-sumaišau šakute.

Apkepusias tortilijas traukiu lauk iš orkaitės.

Ant tortilijų dedu: salotų lapelių, pjaustytų marinuotų agurkėlių, avokado padažo, tarkuotos morkos ir krapų.

Šios daržovės buvo mano pasirinkimas – tikrai galima jas pakeisti kitomis😊.

Labai gardus ir lengvai pagaminamas patiekalas.

Taip pagalvojau, kad ne tik kasdienai, galima pasigaminti šias keptas torilijas, bet ir Naujųjų metų sutikimui ar šiaip kokiam smagiam vakarėliui.

Tik tuomet patiekimas gali būti šiek tiek kitoks – mėsą galima pasiruošti iš anksto, o vėliau viską tik išdėlioti į tortilijas ir pašauti į orkaitę 😉. Daržoves ir padažą patiekti prie iškeptų tortilijų atskirai, kad valgantieji patys prisidėtų, to – ką mėgsta ar kas patinka…

KATEGORIJA:
  • Kesadilijos/Tortilijos
  • maistomegeja
  • Vištiena
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Peržiūrėti visus komentarus (0)
Taip pat gali patikti