pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Įdarytų Saldžiųjų Bulvių Receptai

Saldžiosios bulvės universalumas leidžia jas pritaikyti įvairiuose patiekaluose. Iš esmės, įdarytos saldžios bulvės tinka įvairioms progoms - dėl jų lankstumo ir pritaikomumo skirtingiems mitybos poreikiams bei skoniams. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, sūriais, padažais ir priedais, kad pritaikytumėte pagal savo skonį.

Receptas su Avinžirniais ir Špinatais

Ingredientai:

  • 1 skardinė Bonduelle garuose ruoštų „Vapeur“ avinžirnių
  • 300 g špinatų
  • 1 - 2 vnt česnako skiltelės
  • 2 vnt saldžiųjų bulvių
  • 100 g fetos sūrio
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • Petražolių, druskos, pipirų

Gaminimo Žingsniai:

  1. Saldžiąsias bulves nuplaukite, perpjaukite pusiau ir gerai apvoliokite alyvuogių aliejumi, gardinkite druska.
  2. Bulves dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, 25 - 30 minučių.
  3. Tuo metu, įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir kelias minutes pakepinkite špinatus su trintu česnaku.
  4. Pridėkite avinžirnius, gardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į indą, jame mišinį gardinkite fetos sūriu.
  5. Keptose bulvėse padarykite duobutę, sudėkite paruoštą mišinį.
  6. Kepkite orkaitėje papildomas 10-12 minučių. Viską gardinkite petražolėmis, druska ir pipirais.

Kitas Įdarytų Saldžiųjų Bulvių Receptas

Ingredientai:

  • Saldžiosios bulvės
  • Ožkos pieno sūris
  • Sviestas
  • Pienas
  • Druska, pipirai
  • Kietasis sūris
  • Šoninė

Gaminimo Eiga:

  1. Perpjaukite saldžiąją bulvę pusiau, dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  2. Išskobkite bulvės vidurį ir išskobtą dalį įdėkite į dubenį. Likusį bulvės kiautą pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite atgal į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, dar 10 minučių, kad apskrustų ir būtų traškesnė.
  3. Į dubenį su saldžiąja bulve dėkite ožkos pieno sūrį, sviestą, pilkite pieną, berkite druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
  4. Gautą masę sudėkite į iškeptos bulvės vidų, užtarkuokite kietuoju sūriu ir dar pakepkite orkaitėje 10 minučių.
  5. Kol kepa saldžiosios bulvės, keptuvėje pakepkite smulkiai pjaustytą šoninę iki auksinės rudos spalvos - apie 5-7 minutes.

Saldžiosios Bulvės su Kalakutiena ir Sūriu

Ingredientai:

  • Saldžiosios bulvės
  • Kalakutiena
  • Mocarela sūris
  • Svogūnai ir česnakai
  • Špinatai
  • Petražolės
  • Alyvuogių aliejus
  • Aštresnis padažas „CHIPOTLE“ (nebūtina)

Gaminimo Eiga:

  1. Kruopščiai nuplautas bulves iškepkite orkaitėje, kol taps minkštos.
  2. Tuo pat metu kalakutieną pakepinkite su smulkiai kapotais česnakais ir svogūnais, subėkite špinatų lapelius ir pakaitinkite vos minutę, kol suminkštės, bet dar liks ryškiai žali.
  3. Nukaičiam, įmaišykite porą šaukštų padažo.
  4. Iškepusius batatus kiek atvėsinkite, perpjaukite išilgai perpus ir išskobkite.
  5. Išskobtą bulvių dalį sutrinkite šakute ir įmaišykite į kalakutieną.
  6. Įdaru pripildykite bulvių puseles, apibarstykite tarkuotu kietuoju ir mocarelos sūriu - ir atgal į orkaitę!
  7. Kol padengsite stalą, sūris gražiai išsilydys ir apskrus.
  8. Liko apibarstyti saujele kapotų petražolių, ragauti ir švęsti.

Saldžiosioms bulvėms pagardinti pasirinkite aštresnį padažą „CHIPOTLE“ su rūkyta paprika, svogūnais, česnakais ir kuminais. Jis suteiks ne tik ryškesnio skonio, bet ir papildomo subtilaus aštrumo palyginti švelniems bulvių, kalakutienos, špinatų skoniams.

Įdarytos Saldžiosios Bulvės su Avinžirniais ir Sūriu

Ingredientai:

  • Saldžiosios bulvės
  • Sviestas
  • Svogūnas
  • Kreminis sūris
  • Jogurtas
  • Virti avinžirniai
  • Druska, pipirai
  • Žalumynai (pagal skonį)
  • Tarkuotas sūris
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo Eiga:

  1. Orkaitėje 200° C temperatūroje kepkite švariai nuplautas saldžiasias bulves su odelėmis apie 40-50 minučių.
  2. Joms iškepus, perpjaukite per pusę ir palikite atvėsti.
  3. Kol bulvės vėsta, keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite smulkiai pjaustytą svogūną.
  4. Į dubenį iškrapštykite visą saldžių bulvių minkštąją dalį. Šiek tiek minkštimo palikite prie odelės - taip įdaryta bulvė išlaikys formą.
  5. Sutrinkite bulvę su kreminiu sūriu ir jogurtu.
  6. Sudėkite keptą svogūną, virtus avinžirnius, žiubsnį druskos bei pipirų. Taip pat galite įdėti savo mėgiamų žalumynų.
  7. Bulvių odeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 5 minutes - taip jos įgaus daugiau traškumo.
  8. Išimkite odeles iš orkaitės ir prikimškite bulvių mase, viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę dar 10-15 minučių.

Vegetariškas variantas su augaliniu tunu

Ingredientai:

  • Saldžiosios bulvės
  • „Liveg“ augalinis tunas
  • Augalinis majonezas
  • Garstyčios
  • Konservuoti kukurūzai
  • Smulkinti krapai ir svogūno laiškai
  • Druska, pipirai bei česnako granulės
  • Raudonasis svogūnas
  • Actas, vanduo, cukrus (marinuotiems svogūnams)
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo Eiga:

  1. Ištepkite alyvuogių aliejumi.
  2. Įvyniokite bulves į kepimui skirtą foliją (kiekvieną atskirai) ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (maždaug 45 minutes).
  3. Įdarui sumaišykite „Liveg“ augalinį tuną su augaliniu majonezu, garstyčiomis, konservuotais kukurūzais, smulkintais krapais ir svogūno laiškais. Įberkite druskos, pipirų bei česnako granulių.
  4. Perpjaukite per pusę raudonąjį svogūną ir, susmulkinę pirmąją jo dalį, suberkite prie kitų įdarui skirtų ingredientų.
  5. Paruoškite lengvai marinuotus svogūnus. Riekelėmis supjaustykite antrąją (įdare nepanaudotą) svogūno pusę ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką arba dubenėlį. Sumaišykite actą, vandenį, cukrų ir supilkite ant svogūnų.
  6. Sudėkite bulves į lėkštę.
  7. Sudėkite įdarą į saldžiųjų bulvių vidurį.

Dėl jose esančių maistinių medžiagų gausos, saldžiosios bulvės yra laikomos viena naudingiausių daržovių. Lyginant su paprastomis bulvėmis, saldžiosios bulvės turi daugiau naudingų medžiagų ir yra mažiau kaloringos.