Įdaryta vištienos krūtinėlė su daržovėmis ir sūriu, kepta orkaitėje
Neseniai pasakojau kaip skaniai paruošti anties krūtinėlę su uogų padažu, o šiandien parodysiu dar vieną paukštienos patiekalą. Tik šį kartą gaminsiu įdarytą vištienos krūtinėlę orkaitėje. Ją įdarau su įvairiomis daržovėmis ir sūriu, apskrudintu keptuvėje, o po to galutinai iškepu orkaitėje. Patikėkite manimi, galutinis skonis labai geras ir visa šeima džiaugiasi nuostabiai pavykusia vakariene. Patiekalas, kuris gamintas jau ne kartą ir bus gaminamas ateityje, nes mūsų šeimos labai mėgstamas. Būtinai mėginkite ir Jūs!
Itališka kepta vištiena
Pasigaminkite itališką vištienos marinatą su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, česnaku ir raudonųjų pipirų dribsniais. Ši kepta vištienos krūtinėlė pasirodo švelni ir sultinga! Patiekite su:
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.
Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis
Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).
Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.
Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.
Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.
Kaip kepti vištienos krūtinėlę orkaitėje – 3 žingsniai
Du pagrindiniai būdai, kaip pagardinti orkaitėje keptas vištienos krūtinėlėmis, yra sausi įtrynimai ir marinatai. Jūs, vaikinai, esate visiškai apsėsti mūsų 6 vištienos marinatų receptų įrašo, todėl buvo pagaminti 6 šiame įraše esantys keptos vištienos krūtinėlės receptai. Toliau išskaidykime abu metodus.
- Sausi trinaduokite vištienos krūtinėlės skonio užpilą kitu būdu. Vištienos sausainiai įtrynimai ir vištienos prieskoniai tikrai suteikia jūsų vištienos išorės skonio, o skonis paprastai yra gana stiprus. Sausas trynimas gali padėti suteikti tekstūros ir kartais net plutos!
- Marinataiiš esmės yra kaip skonio vonia vištienos krūtinėlėms, paprastai gaminamoms iš aliejaus, prieskonių, citrusinių vaisių ir kitų skonių. Marinatai užpila visą vištienos krūtinėlę, paliekant ją drėgną ir sultingą. Marinuokite vištieną mažiausiai 30 minučių arba, kad rezultatai būtų geriausi, 2–4 valandas.
Siūlome naudoti maždaug 1/2 puodelio marinato 1–1,5 svaro. vištienos krūtinėlių.
Vienam kilogramui vištienos krūtinėlės naudokite 1–3 šaukštus sauso įtrinimo. Vienas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra druskos kiekis sausame įtrynime. Per daug druskos niekada nėra gerai.
Daugiau skonio idėjų!
Trūksta laiko ir ingredientų? Užsukite į parduotuvę ir nusipirkite parduotuvėje įsigytą salotų padažą, pavyzdžiui, itališką ar prancūzišką, ir naudokite jį kaip marinatą orkaitėje keptoms vištienos krūtinėlėms!
Kepkite 1 svarą vištienos krūtinėlės 375ºF temperatūroje 20–25 minutes. Jūs žinote, kad jūsų vištiena baigta, kai vidinė temperatūra yra nuo 160 ºF iki 165 ºF.
Moksliškiausias būdas sužinoti, ar jūsų vištienos krūtinėlė yra paruošta, yra naudoti mėsos termometrą. Įkiškite termometrą iki pusės storiausios vištienos krūtinėlės dalies ir išmatuokite temperatūrą. Jis turėtų matuoti bent 160ºF–165ºF. kad būtų saugu valgyti. (USDA)
Nėra mėsos termometro? Jūsų vištienos krūtinėlė turi būti balta ir tvirta liesti. Rekomenduojame perpjauti storiausią krūties vietą ir paspausti ją pirštu.
Reikalingi ingredientai:
Sojų padažas100 mililitrųAugalinis aliejus100 mililitrųČesnakaiMalta paprikaSuneli apyniaiBalzamiko kremasMalti juodieji pipirai1 žiupsnelisKiti prieskoniai pagal skonį1 žiupsnelisVištienos mėsa300~400 gramų (filė)ReklamaGaminimo eiga
1. Sumaišykite visus marinato ingredientus viename dubenyje. Taigi, sumaišykite sojų padažą, balzamiką, česnaką, suneli apynius, papriką, alyvuogių aliejų. Į šį marinatą dedame paruoštą vištienos filė. Taip pat galite naudoti kalakutą. Marinatas puikiai dera net su kiauliena.
2. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Aš naudoju trintuvą su didelėmis skylutėmis, kad sūris nepridegtų orkaitėje. Didesni sūrio gabalėliai keps ilgiau.
