pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Grybų Padažas: Receptai Ir Patarimai

Grybų padažas yra labai populiarus ir dažnai siūlomas įvairiose maitinimo įstaigose. Jis yra gana universalus, nesudėtingai pagaminamas, lietuviai mėgsta grybus ir grybų skonį, todėl šis nekaprizingas padažas yra toks dažnas. Grybų padažas - tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek su mėsa, tiek su bulvėmis ar makaronais. Jis suteikia patiekalams gilų ir sodrų skonį. Šis paprastas grybinis padažas gali tapti jūsų mėgstamiausiu priedu, nes jį lengva pasigaminti ir jis dera su daugeliu patiekalų.

Grybų padažo receptas

Šiame straipsnyje rasite ne tik patikrintą ir skanų grybo padažo receptą, bet ir naudingų patarimų, dažniausiai užduodamus klausimus ir papildomų idėjų, kaip pagerinti padažo skonį.

Receptas: Grybų padažas (3 asmenims)

Ingredientai:

  • Švieži grybai (pvz., pievagrybiai) - 200 g
  • Svogūnas - 1 vidutinio dydžio
  • Sviestas - 2 šaukštai
  • Grietinė - 100 ml
  • Miltai - 1 šaukštas
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Augalinis aliejus - 1 šaukštas
  • Česnakas - 1 skiltelė (neprivaloma)
  • Verdantis vanduo - 200 ml

Kaip paruošti grybų padažą:

  1. Paruoškite ingredientus: Išvalykite ir supjaustykite grybais. Smulkiai supjaustykite svogūną, o česnaką susmulkinkite.
  2. Kepti grybus ir svogūnus: Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sviestą. Įdėkite svogūną ir kepkite iki skaidrumo. Tada pridėkite grybus ir kepkite dar apie 5-7 minutes.
  3. Paruoškite miltų mišinį: Į keptuvę su grybais ir svogūnais suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepkite dar minutę, kad miltai iškeptų.
  4. Supilkite skystį: Lėtai pilkite verdantį vandenį ir nuolat maišykite, kad nebūtų gumuliukų.
  5. Įpilkite grietinės: Supilkite grietinę, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
  6. Pagardinkite: Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Jei norite, galite įdėti šiek tiek česnako.
  7. Patiekite: Patiekite su mėsa, bulvėmis, makaronais ar kitais mėgstamais patiekalais.

Naudingi patarimai

  • Grybuose esantys skysčiai: Grybai išskiria daug skysčio, todėl svarbu juos kepti, kol skystis išgaruos, kad padažas netaptų pernelyg skystas.
  • Miltai: Jei nenorite naudoti miltų, galite padažą sutirštinti su kukurūzų krakmolu arba tiesiog leisti jam virti ilgiau, kad sutirštėtų natūraliai.
  • Įvairios grietinės: Norint padažą padaryti dar turtingesnį, naudokite riebią grietinę, tačiau jei norite lengvesnio varianto, galite naudoti mažai riebalų turinčią grietinę.
  • Paprastas padažas su prieskoniais: Grybų padažą galite praturtinti įvairiais prieskoniais - pabandykite įdėti rozmariną, čiobrelį arba net truputį raudonojo vyno.
  • Tinka įvairiems patiekalams: Grybų padažas puikiai tinka tiek su kepta mėsa, tiek su vegetariškais patiekalais, kaip bulvės, makaronai ar net grūdai.

Dažniausiai užduodami klausimai

  1. Ar šį grybo padažą galima pagaminti su šaldytais grybais?

    Taip, galima naudoti šaldytus grybus. Svarbu atitirpinti juos ir nusausinti, kad padažas nebūtų per skystas.

  2. Ar padažas bus skanesnis, jei naudosiu kitus grybus, ne tik pievagrybius?

    Tikrai taip! Galite naudoti bet kokius mėgstamus grybus, pvz., šiitakes ar voveraites. Kiekvienas grybas pridės savo unikalų skonį.

  3. Ar galiu padažą pagaminti be grietinės?

    Taip, grietinę galima pakeisti jogurtu arba net kokosų pienu, jei norite veganiško padažo.

  4. Ar galima padažą paruošti iš anksto ir laikyti?

    Žinoma! Grybų padažą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami tiesiog pašildykite.

  5. Kaip išvengti, kad padažas būtų per skystas?

    Norint, kad padažas būtų tirštas, svarbu tinkamai išgarinti skystį iš grybų ir naudoti teisingą miltų kiekį.

Kiti receptai ir patarimai

Kiek kita bėda, kad profesionaliai virtuvei skirti produktai yra taip ištobulinti, kad retas šefas varginasi gaminti grybų padažą iš pirminių produktų. Atplėšei pakuotę, subėrei turinį, užpylei verdančiu vandeniu, išmaišei - tobulas rezultatas kiekvieną kartą. Tobulas ir nuobodus. Padažų iš grybų ar su grybais yra begalė, ir aš esu rašęs apie vieną - kitą (štai, pavyzdžiui padažą steikui). Paragaujame ar netrūksta prieskonių. Tai - klasikinis, baltasis grybų padažas. Jis gardus, jį mėgsta visi - net vaikai lėkštes išlaižo.

Pirmasis patobulinimas buvo dalies grybų atidėjimas apkepus. Tradicinėje padažo versijoje visi grybai susmulkinami. Tačiau juk yra smagu padaže rasti grybuką? Kitas patobulinimo būdas yra naudoti džiovintus baravykus. Suberkite džiovintus baravykus į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir leiskite suminkštėti. Vėliau juos pasmulkinkite ir berkite į prikaistuvį kartu su pasmulkintais pievagrybiais. Vandens, kuriame mirko baravykai, neišpilkite - naudokite jį padažo skystinimui. Tiesa, tą verta daryti, jei esate prisirinkę ir pridžiovinę grybų iš rudens.

Ir jei neturite - būtinai nusipirkite prikaistuvį. Nepamainomas indas padažų gamybai. Viena ranka jį galima laikyti ir kiloti, paėmus už ilgos nekaistančios rankenos, kita - ką nors intensyviai maišyti ar plakti. Prikaistuviai ir buvo sukurti pažams gaminti, todėl jei esate padažų gamybos fanas būtinai įsigykite prikaistuvį. O šis paprastas naminis grybų padažas visada pavyks ir nuostabiai papildys net ir nuobodžiausią kepsnį.

Grybų padažas pagal kitą receptą

Ingredientai:

  • 500 gramų grybų (švieži, virti)
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek petražolių
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 0.5 stiklinės sultinio (mėsos)

Paruošimas:

Susmulkintas pakepintas svogūnas sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, patroškinama. Svieste kepinami miltai, kol pagels, atskiedžiami šaltu sultiniu, užvirinama. Sudedami grybai, dar pavirinama, vėliau supilama grietinė, įberiama kapotų petražolių.

Padažas tinka prie įvairių švelnesnio skonio mėsos, kruopų, daržovių, ypač bulvių patiekalų. Aštriems patiekalams šis padažas netinka, nes nustelbia pagrindinio valgio skonį.

Makaronai su grybų padažu

Šis Alfo pasiūlytas receptas be mėsos, tinka vegetarams ir labai sotus, kvapnus, šildantis, užburiantis, trumpai tariant, neatsivalgomas. Pagaminsite greitai, pavyks iš pirmo karto.

2 asm.

Makaronams su grybų padažu paruošti reikia:

  • 1 Portobello grybo (tinka kreivabūdės, šitakiai ar pievagrybiai)
  • ½ vidutinio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šaukšto NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
  • 20-30 g džiovintų mėgstamų grybų
  • 250 g vamzdelių tipo makaronų
  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
  • Žiupsnelio KOTANYI druskos
  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
  • 1 šaukštelio ESTRELLA kremiško riešutų sviesto su riešutų gabaliukais
  • 200 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
  • 1 saujos DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picoms

Paruošimas:

  1. Portobello grybą supjaustykite vidutiniais gabalėliais, svogūną - smulkiais kubeliais, česnakąsusmulkinkite.
  2. Į ZYLE keptuvę dėkite NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“, berkite svogūną irapkepinkite ant nedidelės ugnies.
  3. Džiovintus grybus pamirkykite, tada pavirkite apie 5 min. Išimkite iš vandens, nusausinkite irsusmulkinkite.
  4. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
  5. Į keptuvę su svogūnais suberkite susmulkintus džiovintus grybus. Pakepinkite. Prieš baigiantkepti, suberkite česnaką, viską išmaišykite. Berkite KOTANYI pipirų mišinio ir druskos,KOTANYI maltos kalendros, dėkite ESTRELLA riešutų sviesto su riešutų gabaliukais, pilkiteNATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio. Viską išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite.
  6. Išvirtus makaronus dėkite į keptuvę su padažu, berkite DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picoms. Išmaišykite ir pakaitinkite, kad ištirptų sūris.
  7. Dėkite į lėkštę ir patiekite.

Patarimas: Jei rinksitės spagečius vietoj vamzdelių tipo makaronų, grybus pjaustykite smulkiau.

Paprastas Graikijos grybų padažas

Šis puikus grybų padažas yra tinkamas kepsniui, makaronams, žuvims, kotletukams arba apibarstyti ant grotelių keptų daržovių šiltesniais metų mėnesiais.Šiandien mes pateikiame lengvą modernaus Viduržemio jūros regiono repertuaro receptą. Paprastas, kreminis padažas su baltais mygtuko grybais ir raudonėliu - puikus greitas padažas kepsniui, kepta žuviai ar daržovėms.

Ingredientai ir pakeitimai:

  • Balti mygtuko grybai, išvalytas ir susmulkintas - arba ruda
  • Balta svogūnas maltas - arba askaloniniai česnakai
  • Virimo kremas - Tas, kurį mėgstu naudoti
  • Sviestas - arba alyvuogių aliejus
  • Prieskoniai: Raudonėlis, laukiniai česnako lapai, kmynų milteliai, žiupsnelis muskato riešuto

Kaip paruošti graikų grybų padažą?

  1. Padidinkite svogūną ir pakepinkite sviestą ant mažiausios ugnies ir po dangčiu iki auksinės spalvos. Tada įpilkite supjaustytų grybų ir pakepinkite toliau, kol minkšta.
  2. Toliau įdėkite maisto gaminimo kremą ir gerai pagardinkite pagal skonį. Virkite dar 5-7 minutes ant mažiausios ugnies ir patiekite.

Receptas:

Greitas ir lengvas Viduržemio jūros (graikų) grybų padažas, tinkamas ravioliui, kepsniui, vištienai ar net makaronų patiekalams.

Ingredientai:

  • 300 g balti mygtuko grybai, išvalytas ir susmulkintas
  • 1 didelis baltas svogūnas, maltas
  • 200 ml virimo kremas
  • 2 kasas sviestas
  • Pagardinimas:1 kasas raudonėlis, Džiovinti, 1 kasas laukiniai česnako lapai, maltas, 1 TSP kmynų milteliai, žiupsnelis muskato riešuto

Paruošimas:

  1. Didelėje padažo keptuvėje įpilkite malto svogūno ir pakepinkite 2-3 minutes svieste ant vidutinės ugnies. Maišykite dažnai, kad būtų išvengta nudegimų.
  2. Kada Svogūnai yra minkšti ir permatomi, įpilkite išvalytų ir supjaustykite grybus. Pakepinkite dar 10 minučių (arba kol grybai bus iškepti). Pridėkite TBSP vandens ar daugiau sviesto, jei grybai pradeda išdžiūti.
  3. Išimkite padažo keptuvę iš viryklės ir įpilkite į virimo kremą. Pabarstykite prieskonių ingredientus ir gerai sumaišykite.
  4. Grįžti Padažo keptuvė ant viryklės ir virkite žemai dar 5-10 minučių. Maišykite dažnai.
  5. Paragaukite testo ir prireikus sureguliuokite prieskonius.
  6. Naudokite kepsnio, vištienos, makaronų ar raviolių patiekalus.

Kitas receptas:

Pats skaniausias grybų padažas

Ingredientai:

  • 1 Svogūnas
  • 400 gramų grybų
  • Druskos (pagal skonį)
  • Petražolių arba krapų
  • 500 gramų grietinės
  • Valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 3-4 puselės česnakų
  • Šiek tiek pipirų

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skilteles, jas apkepinti alyvuogių aliejuje.
  2. Sudėti smulkiai supjaustytus, gerai vandenyje nuplautus grybus, pabarstyti šiek tiek druskos ir pipirų.
  3. Supilti grietinę, viską gerai išmaišyti (galima įpilti pusę stiklinės pieno arba vandens).
  4. Viską troškinkite apie 10 minučių. Svarbu su šaukštu pamaišyti, kad neprisviltų.
  5. Kai padažas baigia troškintis, palaukite apie 5 minutes, kol jis atvės.
  6. Patiekimui smulkiai supjaustome saujelę krapų arba petražolių ir pabarstome ant viršaus.
  7. Padažą galima valgyti su bulvių koše arba patiekti su vištiena.