Padažas kotletams
Sultingi ir kvapnūs kotletai, o su mėgstamu garnyru – kas gali būti skaniau už šį patiekalą. O jei į kotletus įpilsite skanaus padažo, eilinė vakarienė pavirs tikra švente kūnui ir sielai. Manau, kad beveik visi labai mėgsta kotletus ir gamina juos gana dažnai, tačiau jei norite, kad skonis būtų ryškesnis ir sodresnis, papasakosiu, kaip paruošti padažą kotletams. Toks nedidelis priedas ne tik pagerins bet kokių kotletų skonį, bet ir išgelbės jus nuo situacijos, jei jie pasirodys šiek tiek sausi. Padažui yra daug įvairių variantų, bet čia aš jums siūlau savo mėgstamą klasikinį padažo kotletams receptą, kuriame kaip pagrindinius ingredientus naudojame pomidorų pastą ir svogūnus, bet prieskonius galite rinktis pagal savo skonį.
Paskirtis: Padažų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # MiltaiReklamaKaip paruošti
Kotletai
- Sumaišykite pieną su džiūvėsėliais, kiaušiniais ir maltos mėsos prieskoniais. Leiskite džiūvėsėliams pabrinkti apie 5 min.
- Sudėkite maltą mėsą ir viską sumaišykite.
- Suformuokite kotletus ir kepkite svieste vidutinio karščio temperatūroje, kol gražiai paruduos. Padėkite į šalį.
Grietinėlės padažas
- Išlydykite sviestą keptuvėje.
- Kai sviestas paruduos, suberkite miltus. Įpilkite jautienos sultinio, grietinėlės ir maišykite.
- Leiskite padažui pavirti apie 5 min., kol sutirštės. Jeigu padažas per tirštas, įpilkite vandens.
- Į padažą sudėkite kotletus ir patroškinkite, kol kotletai tinkamai iškeps.
Bulvių košė su špinatais.
- Nuskustas ir supjaustytas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 10 min., kol suminkštės.
- Pakaitinkite pieną su sviestu, pipirais ir maltais muskatais.
- Kai užvirs, sudėkite špinatus. Karštą pieną su špinatais užpilkite ant nusausintų virtų bulvių.
- Sutrinkite viską trintuvu. Įberkite druskos pagal skonį.
- Patiekite kartu su petražolėmis ir bruknėmis.
Kotletai su grietinėlės padažu ir bulvių koše su špinatais
Mes išdrįsime pasakyti, kad tai bus Jūsų naujas mėgstamiausias patiekalas.
DalintisIšsaugotiPorcijų kiekis| Kotletai |
|---|
| 100 ml pieno |
| 50 ml džiuvėsėlių |
| 1 vnt. kiaušinio |
| 1.5 valg.š. Santa Maria Maltos mėsos prieskoniai |
| 500 g maltos kiaulienos |
| 2 valg.š. sviesto |
| Grietinėlės padažas |
|---|
| 2 valg.š. sviesto |
| 1 valg.š. kvietinių miltų |
| 300 ml grietinėlės |
| 1 vnt. jautienos sultinio kubelio |
| 0.5 arb. š. Santa Maria Malti juodieji pipirai |
| Bulvių košė su špinatais |
|---|
| 600 g bulvių |
| 50 g sviesto |
| 200 ml pieno |
| 1 žiupsnelis baltųjų pipirų |
| 0.5 arb. š. Santa Maria Muskato riešutas |
| 0.5 arb. š. druskos |
| Pagardai |
|---|
| 2 valg.š. petražolių |
| 100 g bruknių |
