Gaminimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į kepimo skardą.
Paimkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ar sviesto, druskos, pipirų, žolelių ir sumaišykite dubenyje. Supilkite ant bulvių.
Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių ir pašaukite bulves 30 minučių. Kol bulvės kepa paimkite svogūnus, nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Smulkiai supjaustykite česnaką. Kepkite svogūną su česnaku alyvuogių aliejuje, kol pusiau iškeps.
Po 30 minučių ant bulvių sudėkite pusę svogūnų, pusę supjaustytų pomidorų, ant viršaus žuvį, supjaustytą išilgai nugaros, vėl svogūnus ir pomidorus.
Pabarstykite prieskoniais pagal skonį, o ant viršaus užlašinkite citrinų sulčių.
Kepkite orkaitėje 20-30 minučių, kol iškeps žuvis.
Kepta žuvis yra neįtikėtinai skani.
Šią nuostabią žuvį galite patiekti tiek karštą, tiek atvėsusią ir ji papuoš bet kokį švenčių stalą!
Jums reikės:
žuvies filė – 4 gabaliukai arba 2 nesmulkintos žuvys;
bulvės – 500 gramų;
alyvuogių aliejus arba sviestas pagal skonį.

Ingredientai
- paltuso steikai: 1 kilogramo
- minkštas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- parmezano sūris: 100 gramų
- graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
- citrinos sultys
1. Pirmiausia paltuso steikus pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis.
2. Paliekame šiek tiek pasimarinuoti, ilgai nereikia.
3. Dubenėlyje sumaišome sviestą, jogurtą ir smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį.
4. Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ir paltuso steikus kepame 10 minučių.
5. Po to žuvį aptepame pasiruoštu mišiniu ir kepame dar maždaug 10 minučių.
6. Labiausiai rekomenduoju patiekti su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

Orkaitėje kepta žuvis
Žuvis parduodama jau be galvos ir uodegos. Tai tik atšaldyti, peiliuku nuvalyti odą – žuvis yra bežvynė, bet reikia pašalinti gleivių sluoksnį. Išimti vidurius – jų būna labai nedaug.
Žuvį supjaustom gabalais. Dedam prieskonių, petražolių ir gerai išmaišom.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudėti žuvį ir įkaitintoje iki 190-200 laipsnių orkaitėje kepti 10 minučių.
Formą ištraukti, ant žuvies sudėti sūrio ir džiovintų abrikosų gabalėlius. Abrikosų galima daugiau – tikrai skanu su žuvimi.
Taip pat sudėti virtų bulvių griežinėlius. Viską apipilti vynu – turėjau naminio vynuogių vyno.
Formą vėl šauname į orkaitę ir kepame dar 15 minučių.
Labai paprasta, skanu ir gražu :)
Reklama:
Paltusas - sultingai kepta žuvis orkaitėje
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Paskelbė: Lankytojas
17 Rugsėjo 2022
Tai minkšta, tiesiog ištirpstanti burnoje, byranti į sultingus mėsingus gabaliukus. Aš šį kartą ją patiekiau su sūrio apvalkalėliu (pačiame paltuse yra kelis kartus mažiau riebalų nei lašišoje, bet daugiau baltymų, todėl gamindama nepabijojau panaudoti riebesnių ingredientų). Beje, tai nuostabus pasirinkimas gaminant vaikams, nes žuvyje daug mėsos, bet itin mažai ašakų ir jos lengvai surandamos, o taip pat ir tiems, kas nori maitintis sveikiau, bet pritingi ilgai terliotis savo virtuvėje, nes maniškiai steikai buvo gražiai išdoroti bei supjaustyti, todėl beliko juos pamarinuoti ir iškepti.
