pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sumuštiniai su Netikrais Ikrais: Receptai ir Paruošimo Paslaptys

Tobulo sumuštinio su ikrais paslaptis slypi detalėse. Štai keletas receptų ir patarimų, kaip paruošti šį gardų užkandį.

Pagrindiniai principai

Vos vos paskrudinkite duoną - ji turėtų būti švelniai auksinė ir traški iš išorės, bet minkšta viduje. Rinkitės aukščiausios kokybės sviestą. Leiskite jam šiek tiek suminkštėti kambario temperatūroje ir tepkite duoną plonu sluoksniu, nesuspausdami riekelių. Ant kiekvieno sumuštinio uždėkite po gausų šaukštelį ikrų - pastarieji turi būti laikomi šaltai ir sandariai uždaryti iki pat patiekimo meto. Galiausiai užbaikite tobulą sumuštinį mažyčiu griežinėliu citrinos ir nedidele šviežių krapų šakele.

Netikras zuikis su varške

Ar kada gaminote netikrą zuikį su varške? Šis variantas vienas iš mėgstamiausių.Receptui reikės:

  • malta vištienos krūtinėlė: 700 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • varškė: 180 gramų
  • puskietis sūris “Basilis” su bazilikų (Vilkyškių): 100 gramų
  • morkos: 1 (smulkiai sutarkuojame)
  • česnakas: 2 didelių skiltelių
  • saulėje džiovintų pomidorų puselės: 7
  • mėgstami prieskoniai paukštienai
  • druska

Paruošimas: Pirmiausia į vištienos faršą įmušk kiaušinį, dėk varškę, pilk grietinėlę, dėk manus, kubeliais supjaustytą sūrį, supjaustytus pomidorus, sutarkuotą morką, susmulkintą česnaką, pasirinktus prieskonius, ant galo šaukštelio druskos.

Tada viską išminkyk ir dėk į riebalais pateptą indą, viršų aptepk aliejumi nuo džiovintų pomidorų.

Dėk į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepk maždaug 40 minučių.

Prieš pabaigą viršų aptepk padažu iš majonezo, pomidorų padažo ir česnako.

Dar pakepk, kol šiek tiek apskrus.Tiek su minėtu padažu, daržovėmis ir virtomis arba keptomis bulvėmis.

Taip pat tai gali būti nuostabus užkandis, kai jau atvėsta.

Netikras zuikis su džiovintais pomidorais

Šis naminis netikras zuikis gali būti tiek šventinis patiekalas (tarkime patiektas per Velykas), tiek pradžiuginti per savaitgalio draugų susitikimą. Jį galima gaminti iš įvairiausios mėsos, bet šį kartą rekomenduoju išmėginti variantą iš vištienos. Labai gero papildomo skonio jam suteikia gražiai įsiterpę džiovintų pomidorų gabaliukai. Fantastiškai skanus variantas.

Šį iškeptą netikrą zuikį galima patiekti dar karštą su norimu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, žirneliais, salotomis. O galite jo skanauti ir jau atvėsusio, pjaustyto riekelėmis, jos itin pravers net gaminant sočius ir skanius sumuštinius.

Receptui reikės:

  • malta vištiena: 1 kilogramas
  • vištų šlaunelių mėsa, be odos: 200 gramų (supjaustome smulkiais kubeliais)
  • kiaušiniai: 2
  • malti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • džiovinti pomidorai aliejuje: 150 gramų
  • šviežios petražolės: kelių šakelių
  • druska: žiupsnio (arba pagal skonį)
  • šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnio (arba pagal skonį)

Paruošimas: Pirmiausia maltą vištieną ir smulkiais kubeliais pjaustytą mėsą dubenyje sumaišyk su kiaušiniais, grietinėlėje išmirkytais džiūvėsėliais, trintu česnaku, tarkuotais svogūnais, smulkiai kapotomis petražolėmis, druska bei pipirais.

Tada džiovintus pomidorus nusunk bei supjaustyk nedideliais gabaliukais.

Dėk juos į mėsos masę, o tuomet da vieną kartą viską gerai išmaišyk. Suruoštą masę palik maždaug 10 minučių pastovėti. Po to kelis kartus padaryk tokį triuką: trinktelėk dubenį su mišiniu į stalviršį, kad išeitų kuo daugiau masėje atsiradusio oro. Tada nedidelę kepimo formą aukštais kraštais ištepk riebalais. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Mėsos masę krėsk į pasiruoštą kepimo formą, gerai išlygink paviršių. Uždenk folija ir dėk kepti. Kepk maždaug 60 minučių, priklausomai nuo suruošto netikro zuikio storio.