Ši sriuba su triušiena ir kreminiu sūriu yra greitai ir paprastai pagaminama. Sriuba yra maistinga, soti ir išties gardi. Šioje sriuboje yra daug baltymų. Triušienos mėsa turi daug baltymų, bet mažai riebalų. Joje yra daug geležies, todėl ši mėsa ypač tinka vaikams. Triušienos skonis yra švelnus, jai nereikia naudoti daug prieskonių.
Trintos sriubos privalumai
Trintos sriubos - gardus, sotus, kupinas organizmui būtinųjų naudingųjų medžiagų ir ypač draugiškas piniginei patiekalas. Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė teigia, kad trintos sriubos, net ir turėdamos daugybę privalumų, virtuvėje dominuoja ne visada. To priežastis - įpratimas patiekalą gaminti iš tradicinių ingredientų.
„Šis patiekalas ir yra žavingas savo paprastumu. Jį gaminti galima iš pačių įvairiausių daržovių, o kiekviena jų suteikia savitą skonį, tekstūrą, aromatą bei naudą. Todėl trintos sriubos verdamos ne tik iš bulvių, moliūgų, pomidorų ar morkų. Eksperimentuoti galima ir su valgomaisiais batatais, žirneliais, kalafiorais, burokėliais, brokoliais, netgi lašiša ar jautiena. Taip pat gamybai puikiai tinka cukinijos, salierai, špinatai, įvairūs sūriai, riešutai. Dėl to trinta sriuba ir yra tokia unikali - ją išvirti galima beveik iš visko“, - apie milžinišką patiekalo kulinarinį potencialą kalba B.
Tačiau, pasak jos, svarbu atsiminti kelias patiekalo paruošimo taisykles. Viena jų - tinkamas daržovių virimas. B. „Patartina ir daržovių nepervirti, antraip jos praras ne tik savo tekstūrą, bet ir skonį. Sriubą patariama pradėti trinti dar tuomet, kai daržo gėrybės yra kietesnės. Tuomet jos suminkštės natūraliai, o ne taps koše. Kitas patarimas - sriubą sutrinti su rieke supjaustytos duonos. Šią gudrybę žino tik nedaugelis. Duona užtikrins dar didesnį tirštumą be jokių nepageidaujamų gumulėlių“, - tikina B.
Ingredientai
- 400 g šviežios triušienos mėsos juostelių
- 1 svogūnas
- 1 morka
- Ryžiai
- Šaldyti žirneliai
- Kreminis sūris
- Druska
- Juodieji pipirai
- Aliejus
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros.
- Sudėti svogūną, morką.
- Išimti daržoves, vėl įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros.
- Apkepinti triušieną, kol ji šiek tiek apskrus, apie 4 min.
- Puode užkaisti sultinį, sumažinti kaitrą ir sudėti ryžius.
- Galiausiai sudėti šaldytus žirnelius, kreminį sūrį, įberti druskos, juodųjų pipirų.
Ši sriuba pagaminta su triušienos juosmeninės dalies filė. Iš pradžių reikia keptuvėje pakepinti svogūną ir morką. Tada juos išimti iš keptuvės. Vėl įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus. Sudėti smulkiai pjaustytą triušieną ir keletą minučių apkepinti, kol vos apskrus. Puode užvirti sultinį. Sudėti ryžius ir juos šiek tiek pavirti. Galiausiai sudėti šaldytus žirnelius, kreminį sūrį, įberti druskos, juodųjų pipirų.
Patarimai
- Jei rinksitės vermišelius - rekomenduoju nepadauginti.
- įmaišius kreminį sūrį ir grietinėlę, gali atrodyti, kad viskas atsiskiria ( sutraukia ) ir sriuba sugadinta. Bet išlaukite tas 20 - 30 minučių, dar kartą permaišykite ir pamatysite kaip viskas tolygiai susimaišo.
Skanaus!