pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausių Salotų Receptai: Lengvai Paruošiami ir Gardūs

Šviežios ir gardžios salotos yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms. Jos ne tik suteikia įvairių skonių, bet ir yra lengvai paruošiamos. Salotos gali būti puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą, o taip pat jos gali būti puikus garnyras prie pagrindinio patiekalo arba netgi pagrindinis patiekalas.

Klasikiniai ir Modernūs Salotų Receptai

Pirmiausia, verta paminėti, kad salotų ingredientai gali būti labai įvairūs, pradedant nuo šviežių daržovių ir baigiant įvairiais baltymais, tokiais kaip vištiena, žuvis ar ankštiniai. Aptarkime keletą puikių receptų, kurie praturtins jūsų valgiaraštį.

Agurkų ir Ridikėlių Salotos

Šios salotos itin gaivios ir paprastos pagaminti:

  • 2 vienetai agurkų
  • 4 vienetai ridikėlių
  • Šiek tiek krapų
  • 1 vienetas citrinų (sultys)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų (baltieji)

Paruošimo būdas: Supjaustykite agurkus, ridikėlius ir krapus. Dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, druską ir baltuosius grūstus pipirus.

Burokėlių Salotos su Slyvomis ir Veganišku Majonezu

Šios salotos padės stiprinti kraują, imunitetą ir jaustis sočiai. Tinka ne tik veganams! Burokėlių mišrainė su džiovintomis slyvomis ir veganišku majonezu yra puikus pasirinkimas norintiems kažko naujo.

Ingridientai:

  • 1-2 burokėlių (žalių)
  • 0,5 stiklinės džiovintų slyvų (mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti)
  • 0,5-1 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. Kajeno paprikos
  • 1 a. š medaus
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1/4 stiklinės graikinių riešutų
  • Žiupsnelio malto kumino ar kmynų

Veganiškas majonezas:

  • 20 g anakardžių riešutų
  • 20 g saulėgrąžų sėklų
  • 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 0,5 v. š. maltų garstyčių
  • 100 ml vandens
  • 1-2 skiltelių česnako
  • 1,5 a. š. druskos
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 a. š. ciberžolių

Paruošimo būdas: Sutarkuokite burokėlius šiaudeliais, sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus džiovintas slyvas bei graikinius riešutus ir palikite pasimarinuoti. Džiovintas slyvas supjaustykite juostelėmis. Veganiškam majonezui visus ingredientus susmulkinkite trintuvu iki padažo konsistencijos. Marinuotus burokėlius sumaišykite su džiovintomis slyvomis ir veganišku majonezu. Tiekdami suformuokite kauburėlį, apibarstykite kapotais graikiškais riešutais.

Salotos su tunais

Dar vienas puikus pasirinkimas yra salotos su tunais, kurios yra ne tik skanios, bet ir greitai paruošiamos.

  • 200 gramų tunų
  • 1 gūželė salotų
  • 5 vienetai pomidorų pastos
  • 2 vienetai agurkų
  • 1 pundelis krapų
  • 15 mililitrų aliejaus
  • 15 mililitrų citrinų sultys

Paruošimo būdas: Visas daržoves susmulkinti, suberti tuną.

Kopūstų salotos su agurkais ir morkomis

Šios salotos yra puikus būdas panaudoti šviežias daržoves ir mėgautis gaiviu skoniu.

  • 1 vienetas kopūstų
  • 5 vienetai agurkų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 pundelis svogūnų laiškų
  • 1 pundelis krapų
  • Šiek tiek grietinės

Paruošimo būdas: Šviežią kopūstą supjaustyti pailgomis plonomis juostelėmis, agurką taip pat supjaustyti juostelėmis, svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti, mažą morkytę sutarkuoti stambia tarka. Salotas pagardinti grietine ir trupučiu druskos bei išmaišyti.

Pomidorų ir agurkų salotos

Paprastos ir greitai paruošiamos salotos, kurias galima pagaminti per kelias minutes.

  • 4 vienetai agurkų
  • 4 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas acto

Paruošimo būdas: Agurkus, pomidorus supjaustyti kubeliais, pasmulkinti svogūną (pernelyg jo smulkinti nereikia, nes salotų užpilas juos pamarinuoja).

Salotos su marinuotais grybais

Šios salotos puikiai tinka tiems, kurie mėgsta marinuotus grybus ir nori kažko sotesnio.

  • 300 bulvių (virtos)
  • 300 gramų grybų (marinuoti)
  • 2 vienetai agurkų (marinuoti)
  • 2 vienetai svogūnų
  • Šiek tiek majonezo

Paruošimo būdas: Bulves, agurkus, svogūną supjaustyti kubeliais ir išmaišyti su grybais ir majonezu arba grietine.

Burokėlių salotos su žirneliais

Paprastas ir greitas būdas mėgautis burokėlių skoniu.

  • 500 gramų burokėlių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 200 gramų žirnių (konservuoti)
  • 3 valgomieji šaukštai majonezo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Šiek tiek pipirai

Paruošimo būdas: Burokėlius išvirti, nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustyti ir kartu su žirneliais sudėti į burokėlius.

Salotos su ridikėliais, sūriu ir agurkais

Gaivios ir traškios salotos, puikiai tinkančios lengvam užkandžiui.

  • 8 vienetai ridikėlių
  • 1 sauja salotų
  • 100 gramų fermentinio sūrio
  • 1 vienetas agurkų
  • 1 sauja laiškinių česnakų (ar svogūnų laiškai)
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas acto 9%
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek citrinpipirių

Paruošimo būdas: Ridikėlius ir agurką pjaustyti griežinėliais, kelis ridikėlius palikti papuošimui.

Morkų ir obuolių salotos su saulėgrąžomis

Saldžios ir traškios salotos, kurios patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas obuolių
  • 1 sauja saulėgrąžų
  • Šiek tiek majonezo

Paruošimo būdas: Morkas sutarkuoti burokine tarka, obuolį nulupti, supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyti, įberti saulėgrąžų, pagardinti majonezu.

Salotos su Bolivitaminėmis balandomis

Šios salotos ne tik skanios, bet ir labai maistingos. Bolivinės balandos, dar vadinamos supermaistu, praturtina šias salotas baltymais ir skaidulomis.

  • 1 stiklinė bolivinių balandų
  • 2 stiklinės vandens
  • Pačių įvairiausių daržovių (agurkai, ridikėliai, paprikos, pomidorai, saulėje džiovinti pomidorai, morkos, kukurūzai)
  • 1 v. š. medaus
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • Pusės žaliosios citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų

Paruošimo būdas: Bolivines balandas nuplaukite, 1 minutę paskrudinkite šlakelyje aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilkite vandeniu. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 15 min. Susmulkinkite visas daržoves ir sumaišykite su išvirtomis balandomis. Paruoškite padažą iš medaus, alyvuogių aliejaus, česnako, garstyčių, citrinos sulčių, druskos ir pipirų.

Patarimai ir Idėjos

Jei norite kažko egzotiškesnio, pabandykite paruošti azijietiškas salotas su vištiena ir sezamo padažu. Dar vienas puikus pasirinkimas yra avokado ir krevečių salotos, kurios yra ne tik skanios, bet ir labai maistingos. Jei norite kažko paprastesnio, pabandykite paruošti šviežių daržovių salotas su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Galiausiai, nepamirškite, kad salotos gali būti puikus būdas išbandyti naujus receptus ir eksperimentuoti su įvairiais ingredientais.