pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Marmurinis Sūrio Pyragas: Receptas

Marmurinis sūrio pyragas - keksas! Iš išorės purus ir šokoladinis, o viduje kreminis. Amerikietiški sūrio pyragai yra nuostabaus skonio. Jų privalumas tas, kad juos galima iškepti jau prieš savaitę, nes laikomų šaldytuve skonis tik gerėja.

Ingredientai

Šokoladinio pyrago tešlai:

  • 1 pakuotė „Simply Keto Küchenglück“ kepimo mišinio
  • 260 ml vandens
  • 50 g juodojo šokolado lašų

Kremo įdarui:

  • 185 g varškės (40 % riebumo)
  • 75 g varškės sūrio
  • 35 g eritritolio
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kerobo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

Papuošimui (nebūtina):

  • Juodojo šokolado lašų
  • Vyšnių

Gaminimo Eiga

1 žingsnis: Tešlos paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C konvekciniu režimu.
  2. 50 g šokolado atsargiai išlydykite vandens vonelėje.
  3. Išmaišykite „Kuchenglück“ kepimo mišinį, laikydamiesi nurodymų ant pakuotės.
  4. Į pusę paruoštos tešlos įmaišykite išlydytą šokoladą.
  5. Šviesią tešlą supilkite į kekso formą taip, kad susiformuotų griovelis.
  6. Tamsią tešlą pasidėkite į šoną.

2 žingsnis: Sūrio pyrago įdaro paruošimas

  1. Visas sūrio pyrago sudėtines dalis sumaišykite, kad gautumėte kreminės struktūros masę.
  2. Užpilkite ją ant šviesios tešlos.
  3. Tamsią tešlą užpilkite ant sūrio pyrago sluoksnio.
  4. Kepkite 175 °C temperatūroje apie 50 minučių.
  5. Palikite atvėsti.

3 žingsnis: Papuošimas

Paprastas, bet labai gardus, toks vidutinio saldumo. Mūsų šeimynai jis taip patiko, kad kaipmat dingo nuo šventinio stalo. Neliko net mažyčio gabalėlio, kad nufotografuoti ir parodyti pjūvį.

Variacijos

Galima kepti žalią- juodą sluoksniuotą pyragą, į pusę tešlos įmaišant kakavos, į kitą - matcha miltelių.

Kitas receptas

Ingredientai:

  • 200 g maskarponės
  • 35 g cukraus pudros
  • 10 g cukraus su burbono vanile
  • 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • 1 kiaušinis
  • ½ citrinos sultys ir žievelė
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 10 g cukraus su Burbono vanile
  • 70 g aliejaus
  • 150 g grietinės
  • 225 g speltos miltų
  • 7 g kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas tamsios kakavos
  • 200 g vyšnių
  • 200 g šokolado

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir ištepkite riebalais pyrago formą. Persijokite miltus ir kepimo miltelius.
  2. Pirmiausia, pagaminkite įdarą: visus ingredientus sumaišykite plaktuvu.
  3. Toliau kiaušinio plakinys: kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų plakite elektriniu maišytuvu, kol tūris patrigubės.
  4. Pakeiskite maišytuvą į vidutinį greitį ir palaipsniui įmaišykite grietinę bei aliejų.
  5. Į kiaušinių masę suberkite miltus. Galima tai daryti rankomis arba naudojant mažo greičio mikserį.
  6. Pusę mišinio sudėkite į kitą dubenį. Į vieną dubenį supilkite kakavą ir išmaišykite.
  7. Į kepimo formą supilkite tešlą: iš pradžių pusę kakavinės, paskui pusę šviesios. Per vidurį supilkite kremo įdarą. Jis turi būti tirštesnis už tešlą. Apibarstykite vyšniomis (galite jas šiek tiek pabaksnoti pirštais) ir uždenkite likusia kakavos tešlos dalimi.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
  9. Sumaišykite visus sausus ingredientus, išskyrus matcha. Tik tada supilkite pieną, po to aliejų.
  10. Kepimo indo kraštus patepkite riebalais ir apibarstykite sezamų sėklomis.
  11. Sudėkite pusę tešlos. Kitą pusę sumaišykite su matcha milteliais, išmaišykite ir sudėkite taip pat į kepimo indą ant pirma įdėtos tešlos. Tada šakute lengvai pamaišykite abu tešlos sluoksnius, kad gautųsi marmurinis raštas.
  12. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 min.

Kitas sūrio pyrago receptas

Ingredientai:

  • Sausainiai
  • Sviestas
  • Sūris
  • Cukrus
  • Grietinė
  • Miltai
  • Vanilinis cukrus
  • Kiaušiniai
  • Šokoladas

Gaminimo eiga:

  1. Sutrupinti sausainius, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir išlipdyti jais išardomos kepimo formos dugną. Naudoti aukštą formą.
  2. Dideliame dubenyje plaktuvu išsukti sūrį su cukrumi (per maždaug 2 minutes).
  3. Sudėti grietinę, miltus ir vanilinį cukrų. Įmušti, rūpestingai maišant, vieną po kito kiaušinius.
  4. Dvi stiklines maišinio perdėti į mažesnį dubenį ir ten įmaišyti ištirpintą šokoladą.
  5. Pusę šviesiojo maišinio užtepti ant pyrago papločio. Ant viršaus užtepti pusę šokolado maišinio, paskui vėl šviesų ir tada šokolado maišinį. Lengvai pamaišyti peiliu.
  6. Įstatyti formą į vandens vonelę. Kepti 160 laipsnių orkaitėje maždaug 1 valandą ir 15 minučių.