pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardus Vistienos ir Brokolių Apkepas - Receptas ir Paruošimas

Apkepui:
½ brokolio (apie 300 g)
½ žiedinio kopūsto (apie 300 g)
3 vidutinio dydžio bulvių (apie 300 g)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškit didesnį ir gana gilų kepimo indą (22-24 cm cm skersmens).

2. Paruoškite daržoves . Brokolio ir žiedinio kopūsto žiedynėlius bei nedideliais kubeliais supjaustytas bulves apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, tačiau dar tvirtai laikys savo formą. Nepervirkite! Nukoškite ir atidėkite į šalį.

5. Paruoštą bešamelio padažą sumaišykite su apvirtomis daržovėmis. Sukrėskite į kepimo indą, paviršių išlyginkite.

6. Paruoškite trupinius . Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir prieskonius. Suberkite juos ant apkepo viršaus.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Jei norite, kad viršus būtų labiau apskrudęs, porai minučių kepimo pabaigoje įjunkite „grill“ kepimo režimą.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #DVARO #pienozvaigzdes

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

Pavasaris pokštauja ir erzina: čia nutvieskia dienas saule, čia vėl paskandina po debesimis. Nežinau, kaip jums, bet man kartu su orų prognozėmis keičiasi viskas: nuotaika, energijos lygis, ūpas, apetitas, įkvėpimas. Nieko čia nepakeisiu (nors daug kartų norėjau) – tokia jau ta gamta, visa apimanti. Be to, tikrai nieko tokio pilkesnes dienas išbūti ramiau, o saulėtas – garsiau ir žvaliau.

Virtuvėje istorijos irgi kasdien vis kitos – čia maišau salotas ir pirmuosius šiemet šaltibarščius, čia verdu jaukią lęšių sriubą ar šaunu į orkaitę bešamelio padažu užpiltą daržovių apkepą, kurio receptą tikrai norėsiu prisimint ir rudenį.

Ribos tarp metų laikų kartais atrodo išsitrynusios, bet skanus maistas visad yra skanus maistas. Taip ir su šiuo apkepu – paprastas, greitai paruošiamas, gardus.

Atėjo metas svarbiausiai daliai – bešamelio padažui.

Užpilkite paruoštu padažu daržoves, apiberkite kietojo sūrio ir traškių džiūvėsėlių trupiniais. Kol orkaitėje keps, paruoškite dubenėlius ir didelį šaukštą. Patiekite apkepą vos tik iškeptą, kol daržovės bei padažas dar karštas, o trupiniai – traškūs.

Nelaukit rudens, kad iškeptumėt šį apkepą. Permainingoms pavasario dienoms jis taip pat labai tinka. Skanaus!

Makaronų apkepas su vištiena ir brokoliais

Vienas kasdienių produktų – makaronai – dažnai yra nuvertinamas, tačiau to daryti nereikėtų, nes iš jų, papildant vos keliais priedais, galima pagaminti nuostabių patiekalų. Būtent toks yra šis apkepas, išbandykite!

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba