pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sveiki vistienos receptai - Išskirtiniai skoniai jūsų stalui

3. Purūs varškėčiai (receptas sportuojantiems)

Purūs varškėčiai – ar iškart pagalvojote apie vaikystę?

Siūlome sugrįžti į ją, nes tai naudingas ir skanus patiekalas!

Varškė juk vienas iš valgomiausių produktų tarp sportuojančių, todėl siūlome ją suvartoti skaniai ir saldžiai.

Sveikuoliško deserto maistinė vertė

  • Kalorijos: 494 kcal;
  • Angliavandeniai: 42 g;
  • Baltymai: 30 g;
  • Riebalai: 24 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 20 min.;
  • Porcijų kiekis: 4 porcijos.

Purių varškėčių ingredientai

Sveiko patiekalo paruošimas

  1. Visus ingredientus suminkome rankomis ir suformuojame apvalius paplotėlius.
  2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir kepame varškėčius apie 8 minutes, juos vis apverčiant. Įdėjus į keptuvę, paliekame tarpelius tarp varškėčių, nes jie kepant išsipūs.
  3. Serviruojame su graikišku jogurtu, džemu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis, cinamonu… Įjunkite fantaziją!
  4. Jei kyla klausimų, peržiūrėkite varškėčių gaminimo vaizdo įrašą .

Recepto ingredientų alternatyvos

  1. Galite pusriebę varškę keisti liesa, sutaupysite kalorijų, bet varškėčiai gausis sausesni.
  2. Vietoje kvietinių miltų, galite dėti bet kokius kitus miltus, žinoma, atsargiai su riešutų miltus, juos reikia miksuoti su kvietiniais ar avižų miltais tam, kad varškėčiai suliptų.
  3. Vietoje graikiško jogurto galite naudoti natūralų jogurtą ar kefyrą.
  4. Vietoje stevios galite įdėti ir paprasto cukraus ar kito saldiklio. Taipogi papildomam saldumui gauti, įdėkite banano arba juo papuoškite jau paruoštus varškėčius.
  5. Vietoje kokosų aliejaus galite naudoti ghee sviestą ar kitą mėgstamą aliejų kepimui.

Ingredientų alternatyvos

  • Vištienos faršas. Kaip jau minėjau, šiame recepte galite naudoti kalakutienos faršą. Taip pat galima rinktis jautienos bei kalakutienos faršo mišinį, nors tai yra kaloringesnis ir mažiau maistingas pasirinkimas.
  • Panko džiūvesėliai. Šie mėsos kukuliai gali būti paruošti ir iš paprastų džiūvesėlių. Be to, jei norite, kad jie būtų dar maistingesni arba beveik neturėtų angliavandenių (pavyzdžiui, laikantis Keto mitybos), vietoje panko džiūvesėlių galite naudoti migdolų miltus.
  • Kietasis sūris. Mėsos kukuliuose gali būti naudojamas ir fermentinis sūris, bet jis jiems nesuteiks tokio tinkančio švelniai pikantiško skonio.
  • Alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejus labiausiai sustiprina mėsos kukulių skonį, tačiau jį galima pakeisti avokadų ar kitu šaltai spaustu augaliniu aliejumi.
  • Petražolės. Vietoje petražolių galite naudoti kitus žalumynus, tokius kaip bazilikai, laiškiniai česnakai ar netgi špinatai, arba apskritai jų nedėti.

Šie mėsos kukuliai yra itin universalūs ir puikiai dera su daugeliu valgių:

  • Bulvių koše. Mes, lietuviai, tiesiog dieviname bulvių košę. O kas gali būti dar geriau, negu mėsos kukuliai su bulvių koše? Jie gali būti patiekti su bet kuriomis daržovėmis arba paruošti kaip švediški kukuliai.
  • Makaronais. Mėsos kukulius galima patiekti ir su įvairiais makaronais ir spagečiais. Ne veltui kukuliai su spagečiais ir pomidorų ar pesto padažu yra itališkos virtuvės klasika. Tad kol vištienos kotletai šyla, išsivirkite makaronų ir – vualia – per 10 minučių turite puikų patiekalą.
  • Daržovėmis. Šie vištienos kukuliai ir taip yra gana sotūs, todėl juos galite valgyti vien su daržovėmis. Tereikia pakepinti šviežių ar šaldytų daržovių ir turėsite ne tik sotų, bet ir ypač liesą valgį.
  • Sriubomis. Sriubios yra jėga, tačiau retas kuris nuo jų pasisotiname. Sprendimas? Jas valgyti su vištienos kukuliais.
  • Vienus su padažu. Galų gale, šiuos mėsos kukulius galima valgyti tiesiog vienus su padažu. Padažų pasirinkimas įvairus: nuo aštresnių barbekiu ar buffalo iki švelnesnių tzatziki ar teriyaki padažų.

Vištienos troškinys su žaliais žirneliais, konservuotais kukurūzais ir grietinėle

2025/01/07 2025/01/07 pagal Kviečiu į virtuvę

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 5 Vištienos troškiniai yra vieni mėgstamiausių patiekalų daugelyje virtuvių dėl savo universalumo ir paprasto paruošimo. Šis vištienos troškinys su žaliais žirneliais ir konservuotais kukurūzais išsiskiria savo spalvingumu ir subalansuotu skoniu. Sultinga vištiena, derinama su saldžiais kukurūzais ir šviežiais žirneliais, sukuria harmoniją, kuri patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Galimos … Skaityti toliau

Ką dar iš vištienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai

O gal turite likusios nuo kitų patiekalų ir nesugalvojate, kur panaudoti? Šį kartą Jums parinkome net 42 išbandytus, gardžius ir nesudėtingus patiekalus, kuriuose karaliauja vištiena. Skanaus!

Kaip atšildyti mėsos kukulius?

Mėsos kukuliai nuostabiai atsišildo, todėl puikiai tinka laikyti šaldytuve ar šaldiklyje:

  • Šaldytuve. Iškeptus ir atvėsusius mėsos kukulius sandariame inde šaldytuve laikyti galima iki 3 dienų.
  • Šaldiklyje. Mėsos kukuliai šaldiklyje gali būti užšaldyti iki 3 mėnesių. Tiesa, leiskite jiems bent valandą pastovėti, kad pilnai atvėstų ir sugertų savo skysčius.

Norėdami juos atšildyti, apie 10 minučių palikite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie gerai apskrus ir pradės garuoti.

Tobulas lęšių karis per 20 minučių

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt