pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Kotletai su Varške ir Grietine: Receptas, Kuris Tirpsta Burnoje

Būna patiekalų, kuriuos valgai ir jautiesi lyg grįžęs namo. Tobulai sultingų vištienos kotletukų paslaptis - į masę įmaišyta varškė. Ji suteikia minkštumo, purumo, švelnumo. Kotletukai tiesiog tirpsta burnoje, tikrai!

Šie varškės ir vištienos maltinukai ypatingai patinka mažiesiems valgytojams. Labai skanūs, neriebūs ir tikrai greitai paruošiami kotletai. Juos galima patiekti su ryžiais ar bulvių koše. Prie jų puikiai tiks ryškesnio skonio salotos, pavyzdžiui, aštrumo turinčios morkų salotos su česnaku.

Receptą paruošėme drauge su „Lidl Lietuva“ - parduotuvėse rasite gausų šviežios mėsos ir pieno produktų asortimentą. Išsisaugokit receptą, peržvelkit ingredientų sąrašą, įtraukit kotletukus į savaitės meniu.

Ingredientai

  • 400g vištienos krūtinėlės
  • 300g varškės
  • 1 kiaušinis
  • Žalumynų
  • Prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų

Padažui

  • 200 g grietinės
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos
  • Pipirų
  • Šaukštas miltų
  • Šiek tiek vandens

Gaminimo eiga

  1. Krutinėlę sumalame, dedame varškės, beriame prieskonių, druskos ir pipirų. Taip pat dedame supjaustytus žalumynus ir įmušame kiaušinį. Viską išmaišome.

  2. Semkite po kupiną šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite kotletukus.

  3. Formuojame kotletukus ir kepame aliejuje.

  4. Kol kepa mūsų kotletukai, padarome padažą. Grietinę sumaišome su miltais, įspaudžiame česnako, truputi padruskiname ir papipiriname.

Alternatyvus gaminimo būdas

Faršą sumaišykite su varške, įmaišykite grietinę, įmuškite kiaušinį, sudėkite labai smulkiai supjaustytą arba permaltą svogūną, sutarkuotą sūrį, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais. Papildomai galima įmaišyti smulkiai sukapotų žalumynų. Kotletus sudėkite į vos riebalais pateptą skardą.

Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepimo viduryje kotletus apverskite. Galite kepti ir keptuvėje su trupučiu įkaitintų riebalų.

Padažo paruošimas

  1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą.
  2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę.
  3. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

Patarimai ir gudrybės

Gamindama juos, vištos krūtinėlę smulkiai susikapoju pati. Esu kartą gaminusi iš maltos vištos krūtinėlės, tačiau masė maltinukams gavosi labai drėgna, lipo prie rankų ir gražius maltinukus suformuoti buvo labai sudėtinga.

Vištienos kotletai su morkomis ir cukinijomis pavyksta labai drėgni, minkšti ir skanūs, o kepant orkaitėje reikės mažai riebalų ir neteks stovėti prie karštos keptuvės. šlakelio aliejaus skardai patepti. Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną ir česnaką. Viską sumaišykite su kiaušiniu ir džiūvėsėliais, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Kotletus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kepimo viduryje kotletus apverskite, kad tolygiai apskrustų iš abiejų pusių.

Galbūt kažkam bus neįprastas toks derinys, bet tikrai puikus kotletukai 🙂