pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs mėsos paplotėliai: receptai ir patarimai

Gerai pagamintas mėsainis lengvai gali būti vienas skaniausių vasaros griliaus patiekalų. Iš kitos pusės, jį sugadinti gana paprasta!

Todėl šiandien noriu pasidalinti patarimais, kaip pasigaminti tikrai gerą mėsainį + klasikiniu receptu, kai nesinori eksperimentų ar super gurmaniškų skonių, o norisi tiesiog tikrai gero mėsainio.

Ingredientai ir paruošimas

Paruoštų mėsainių paplotėlių galima nusipirkti parduotuvėje. Tačiau geriau žinoti, kaip pasigaminti mėsainių paplotėlį namuose. Į naminių paplotėlių sudėtį įeis tik natūralūs ingredientai ir šviežia mėsa.

Mėsainiui rinkitės nelabai riebų jautienos gabalą. Paruoškite produktus. Pasigaminkite maltos mėsos kotletams. Į maltą mėsą per mėsmalę įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius ir prieskonius.

Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Norėdami išbandyti maltos mėsos skonį, galite padaryti nedidelį kotletą ir jį paragauti.

Kotletų formavimas ir kepimas

Formuokite kotletukus, kad jie būtų ploni, vos ne 1 cm. Dėkite juos ant nepridegančios keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5 min. Jei norite mėsainius gaminti vėliau, užšaldykite kotletukus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus, kad nesuliptų. Dėkite juos į šaldiklį.

Nepamirškite, kad kepant maltą mėsą ji susitraukia iš pločio ir paauga į aukštį. Todėl iš žalios mėsos formuokite didesnį plokščią “blyną” - bent keliais cm platesnį nei bandelės. Tuomet iškepusi mėsa bus bandelės dydžio. Prieš kepant mėsą palaikykite ją kambario temperatūroje, kad nebūtų tik iš šaldytuvo. Taip pat - neperkepkite, kitaip mėsa bus ne minkšta ir sultinga, o kieta.

Mėsainio surinkimas

Mėsainio konstravimo taisyklės: apatinė bandelė, padažas, mėsa, sūris (ant šiltos mėsos, kad išsilydytų), daržovės, viršutinė bandelė (su minimaliai užteptu padažu).

Rinkitės kokybiškas bandeles. Mano mėgstamiausias pasirinkimas - Brioche bandelės. Tai ypatingo, šiek tiek salstelėjusio skonio, itin minkštos ir purios bandelės. Anksčiau jas buvo galima įsigyti tik specializuotuose kepyklėlėse, o šiandien viskas daug paprasčiau - “Vilniaus duonos” Brioche mėsainių bandeles rasite prekybos centruose.

Nepersistenkite su padažais, kad jie neužgožtų kitų skonių. Didesnį padažo kiekį tepkite ant apatinės bandelės, tuomet valgant jis nevarvės ir bus žymiai patogiau.

Alternatyvus receptas: mėsos paplotėliai su sūrio įdaru

Jei pabodo klasikiniai kotletai ar olandiški šniceliai, tuomet pats metas išbandyti kitą maltos mėsos receptą. Dėl įdaro blyneliai tikrai sultingi. Malta mėsa, sūris ir grietinė - tikrai genialus derinys, kuris sukels azartą. Žinoma, pasiruošimas užtrunka šiek tiek daugiau laiko , bet tai nėra nieko, ko nepavyktų suvaldyti.

Belieka paruošti atskiras patiekalo dalis ir tik laukti, kol mėsa iškeps.

Ingredientai:

  • 300 gramų maltos vištienos
  • 700 gramų maltos jautienos
  • 2 riekelės skrudintos duonos
  • 250 mililitrų pieno
  • 4 česnako skiltelės
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Ryšelis krapų
  • 200 gramų kieto sūrio
  • 200 gramų riebios grietinės
  • 2 kiaušiniai

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia paskrudintą duoną pamirkykite piene.
  2. Į jį pamažu suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.
  3. Galiausiai į mišinį supilkite išmirkytą duoną ir pieną. Druska ir pipirai viską pagal savo skonį.
  4. Tada iškočiokite vienalytę tešlą.
  5. Atėjo laikas iš mėsos tešlos daryti tokio pat dydžio paplotėlius , kuriuos išdėliojate ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kai tai padarysite, kiekvienoje porcijoje padarykite mažą duobutę sūrio įdarui.
  7. Dubenyje sumaišykite grietinę su kiaušiniais ir smulkiai tarkuotu sūriu. Galiausiai pabarstykite smulkintais šviežiais krapais ir viskas.
  8. Šiuo mišiniu įdarykite paruoštus blynus.
  9. Dabar įdėkite paruoštą patiekalą į orkaitę ir kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Prie patiekalo puikiai tiks virtos bulvės arba bulvių košė. Tai galite pagerinti vietoj pieno naudodami grietinėlę. Be garnyro, prie mėsos paplotėlių tiks ir daržovių salotos ar marinuotos daržovės saldžiarūgščiame agurklyje. Jei nenorite ruošti garnyro, blynus galite valgyti su pyragu, pavyzdžiui, vyniotiniu ar duona.