pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Marinuotas Jautienos Kepsnys - Kaip Paruošti Tobulą Patiekalą

9 marinatai jautienos kepsniams

Jei pavargote nuo paprastos jautienos, įtrintos druska ir pipirais, ar nekokybiškų prieskonių, kurie pilami į paruoštą mėsą, geriausias pasirinkimas – mėsą marinuoti namie. Yra daug įvairių marinatų, o kai kurie iš jų padarys mėsą saldžią. Tačiau bet kuriuo atveju žemiau išvardinti marinatai padės pabrėžti jautienos skonį, jos neužgoš ir suteiks patiekalams naujumo. Patogumo dėlei čia bus nurodytas 500 gramų kepsnio ingredientų skaičius.

Sojų marinatas su Vorčesterio padažu

Šiam marinatui reikėtų rinktis mažai druskos turintį sojų padažą, kad netyčia nepersūdytumėte mėsos.

Ingredientai:

Paruošimas:

Į dubenį sutarkuokite česnaką, suberkite į jį visus likusius ingredientus ir išmaišykite. Marinuokite jautienos kepsnį kambario temperatūroje 1 valandą arba 6 valandas šaldytuve.

Vorčesterio padažas – tai tamsus, aštrus padažas suteikiantis savitą ypatingą skonį mėsos, žuvies patiekalams, padažams, majonezui, salotoms ir kt. Taip pat įeina ir į kai kurių kokteilių sudėtį, pvz. Kruvinoji Mery. Gaminams iš natūralaus vyno, slyvų, salyklo, česnakų, pomidorų, acto, cukraus ir kitų prieskonių. Originalų Vorčesterio padažo receptą 1837 m. sukūrė britai John Wheeley Lea (idėja) ir Williams Henry Perrins (finansavimas), įkūrę Lea&Perrins pavadinimo firmą. Nuo 1897 m. padažas pradėtas eksportuoti. Į „The Original Worcestershire Sauce“ sudėtį įeina miežių salyklo actas, spirito actas, melasos sirupas, cukrus, druska, ančiuviai, tamarindų ekstraktas, svogūnai, česnakai ir prieskoniai (sojų padažas, citrinų sultys, pikuliai ir pipirai).

Komentarai

What a delicious meal! This looks great. Atsakyti Panaikinti Red wine sounds like a fabulous marinade for steak! Atsakyti Panaikinti Red wine sounds like a fabulous marinade for steak! Atsakyti Panaikinti
Rašyti komentarą

CranberryJam

Pagal žurnalą/ Source magazine SuperFoodIdeas

Anksčiau jautienos kepsnių nemanrinuodavau, įtindavau druska ir pipirais ir tiek. Pabandžiau marinuoti ir man visai patiko, kitąkart reikės pabandyti kitokį marinatą. Be to, aš palikau mėsą marinate ne kaip recepte rašoma 10 min, bet porai valandų. Ko vis dėl to nepagalvojau, kad galėjau iš likusio marinato padaryti padažą, tiesiog keptuvėje pakaitinti kol nugaruos ir patiekti su kepsniais.



Porcijos: 4

Gaminimo procesas:

Negiliame inde sumaišyti vyną, česnaką, romariną ir aliejų. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų. Sudėti jautieną, apversti. Uždengti ir palikti šaldytuve bent 10 min pasimarinuoti.

Jautieną prieš kepant išimti iš marinato, kepti ant įkaitinto grilio apie 3-4 min ant kiekvienos pusės arba pagal tai kaip gerai iškepusią jautieną mėgstate. Patiekti su bulvių koše.

Servings: 4

0,5 cup red wine
2 cloves garlic, minced
1 tbsp chopped rosemary
1 tbsp olive oil
4x 125 gr beef rump steaks

In a shallow dish mix wine, garlic, oil and rosemary. Add salt to taste and pepper. Add the beef, turn it to coat. Cover and leave in the refrigerator for at least 10 minutes.

Before grilling, remove the beef from the marinade, grill on a preheated grill for about 3-4 minutes on each side or according how well done you prefer. Serve with mashed potatoes.

Teriyaki marinatas

Šis padažas yra aštresnis ir suteiks mėsai saldžiai sūrų ir šiek tiek aštrų skonį.

Ingredientai:

Paruošimas:

Dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą česnaką ir kitus ingredientus, jautieną dėkite į marinatą ir 1 valandą pamarinuokite mėsą šaldytuve.