Išpjova paruošiama greitai ir paprastai
Pasak D.Bartošiaus, ruošiant išpjovą, tereikia pašalinti paviršinę plėvelę. Mėsą galima pamarinuoti druska, pipirais, žolelėmis, česnaku. „Ilgai išpjovos marinuoti nereikia: supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska, pipirais ir iš karto galima kepti“, – sako technologas.
Sugadinti išpjovos praktiškai neįmanoma. „Reikia vengti tik vienos klaidos – per ilgo kepimo laiko, kad mėsa neperdžiūtų“, – perspėja mėsos specialistas.
Kiaulienos išpjova / 123RF.com nuotr.D.Bartošius primena ir bendras mėsos kepimo taisykles, kurios tinka ir išpjovai:
prieš kepant mėsą palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį, kad sušiltų.
Iškepus leiskite kepsniui pailsėti apie 10 min., kad tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys.
Išpjovą galima kepti keptuvėje, vidutinis kepimo laikas 4–5 min. iš abiejų pusių, viduje mėsa turi likti rausva.
Dar paprasčiau išpjovą pagaminti orkaitėje, jos ruošimo laikas trumpesnis nei kitų mėsos dalių.
Tirštas išpjovos troškinys su pievagrybiais ir spalvinga bulvių koše
Sotus ir kvapnus išpjovos ir grybų troškinys pasotins išalkusį ir pamalonins mėgstantį skaniai pavalgyti. Greitai ir lengvai pagaminamą patiekalą spėsite paruošti ir vakare po darbo.
Kiaulienos troškinys / 123RF.com nuotr.Ingredientai:
Garnyrui:
- Bulvių košės su žirneliais ir morkomis.
Gaminimas:
- Mėsą supjaustykite apie 2 cm storio griežinėliais.
- Įkaitinkite keptuvę, aliejų ir apkepkite mėsos gabaliukus iš visų pusių.
- Išimkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir padėkite šiltai suvynioję į foliją.
- Keptuvėje apkepkite svogūną, kai jis įgaus auksinį atspalvį, sudėkite česnaką ir dar trumpai pakepkite.
- Ant svogūnų ir česnakų užpilkite grietinėlę ir sudėkite mėsą. Patroškinkite apie 10 min.
- Sudėkite supjaustytus pievagrybius ir troškinkite apie 5 min.
- Į keptuvę sudėkite miltus ir apkepinkite – tai sutirština padažą.
- Dar patroškinkite, kol mėsą iki galo iškeps.
- Pabaigoje sudėkite supjaustytas petražoles.
- Į puodą įpilkite vandens, sudėkite kelias pusiau perpjautas bulves, 1 į kelias dalis perpjautą morką. Kai išvirs, vandenį nupilkite, įpilkite šlakelį šilto pieno, gabaliuką sviesto ir sutrinkite košę. Pabaigoje sudėkite konservuotų žirnelių ir dar kartą lengvai permaišykite.
- Mėsą patiekite kartu su spalvinga – oranžine bulvių koše su žaliais žirneliais.

Kiaulienos išpjova. Šventinis patiekalas Kalėdų stalui
Kiaulienos išpjova tikrai taps jūsų šventinio stalo akcentu. Kepsite ją dar ne kartą ir savo šeimos švenčių metu. Išbandykite!
Šio patiekalo tikrai neverta ruošti kiekvieną dieną. Mėsa yra gana riebi, tačiau ji idealiai tinka ant šventinio stalo.
Ši sultinga mėsa, kepta orkaitėje, ne veltui vadinama „karūna“. Mėsa susukta ratu, šonkauliais į išorę, formuojant sukuria tikrą karališką karūną.
Mėsa viduje yra užpildyta špinatų įdaru, ko mes išmokysime jus šiandien. Saldūs špinatai puikiai papildo kiaulienos mėsos skonį.
Atrodo, kad šį patiekalą labai sunku gaminti, bet tai ne tiesa! Atminkite, kad jums reikės medvilninių siūlų, jog orkaitėje kepama mėsa išliktų savo formoje ir nesukristų.

Nostalgiškasis jautienos befstrogenas pagal senųjų laikų receptą
Skanutėlis jautienos befstrogenas toks, kokį jį ragaudavome vaikystėje valgyklose. Kvapnus, sotus ir su ypatingu padažu. Tiesiog tobulai skanu su bulvių koše ir marinuotais burokėliais ar raugintais kopūstais.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Gera virtuvė
Empanados - tradiciniai čilietiški pyragėliai su jautiena
Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
