pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausia mėsa šašlykui - kaip išsirinkti tobulą variantą?

6 geriausi marinuotų šašlykų receptai

Siūlome kelis patikrintus mėsos marinavimo receptus. Taip marinuoti šašlykai bus ne tik skanūs, jie bus dar ir sveiki bei tiks ir vaikams, nes mėsą siūlome marinuoti be jokio acto, majonezo ar alkoholio.

Tikslių receptų nepateikiame – tik rekomendacinio pobūdžio gaires, nes mėsos marinavimas yra kūrybinis procesas: vienų produktų galima pridėti daugiau, kitų mažiau, pagal kulinaro skonį ir pageidavimus.

Į visus be išimties marinatus galima drąsiai dėti svogūnų, žalumynų ir prieskonių pagal skonį. Taip pat nepamirškite, kad bet kurį iš šių marinatų galima naudoti visų rūšių mėsai – kiaulienai, avienai, jautienai, vištienai. Svarbiausia taisyklė – kuo kietesnė mėsa, tuo ilgiau marinuojame.

Taigi, rekomendacijos:

1. Kefyras

Kefyras ko gero yra vienas iš pačių geriausių marinatų. Kefyro negailėkite, jis turi visiškai apsemti mėsą. Taip pat mėsą galima marinuoti natūraliame jogurte be priedų.

2. Gazuotas mineralinis vanduo

Labai paprastas, bet ne mažiau skanus variantas – marinatas su mineraliniu vandeniu. Svarbiausią vaidmenį čia vaidina angliarūgštė – jos burbuliukai suminkština mėsą, ir ji tiesiog tirpsta burnoje.

3. Pomidorai / Pomidorų sultys

Variantas su pomidorų sultimis labai paprastas – užpilame mėsą pomidorų sultimis. Sultys ją turėtų visiškai apsemti.

O jei ketinate naudoti pomidorus, tai užtruks truputį ilgiau, bet tai taip pat nėra sudėtinga. Nulupame pomidorus, supjaustome gabaliukais ir sumaišome su mėsa, svogūnais ir kitais priedais. Pomidorus galima sutarkuoti tarka arba sutrinti šakute.

4. Granatų sultys

Granatų sultyse marinuoti šašlykai yra labai kvapnūs ir minkšti. Sultys turi būti natūralios, arba galima jas išsispausti patiems. Granatą reikia spaudyti rankomis, kol suminkštės (galima atsargiai – kad neįtrūktų žievelė – volioti jį ant stalo, palaipsniui vis labiau spaudžiant), o kai jis suminkštės, pradurti peiliu, ir per skylutę išspausti išsiskyrusias sultis.

5. Kiviai

Marinatas su kiviais itin praverčia tuo atveju, jei marinavimui turite mažai laiko ir (arba) mėsa kieta. Kiviai labai gerai ir greitai suminkština mėsą – taip gerai, kad jei mėsą kiviuose palaikysite per ilgai, galite likti be šašlyko.

Kilogramui šašlykų reikia pusės arba vieno kivio, ne daugiau. Negalima marinuoti mėsos kiviuose ilgiau nei 2 valandas! Antraip gausite ne šašlyką, o paštetą. Optimalus laikas – 40 minučių (priklausomai nuo mėsos). Kivius galima supjaustyti gabaliukais arba sutrinti į košę.

O kaip dėl virtos mėsos?

Žalios mėsos naudojimo katės maiste priešininkai nurodo, kad virta mėsa yra geresnė alternatyva. Ar tai teisinga? Teoriškai termiškai apdorota mėsa tampa geresnė ir lengviau įsisavinama organizmo, tačiau tiesa ta, kad katėms to visai nereikia. Jos organizmas puikiai virškina žalią mėsą.

Yra dar vienas argumentas, kodėl negalima virti ar kepti mėsos - taip paruošta mėsa praranda daug maistingųjų medžiagų, todėl yra mažiau vertinga.

Tačiau kiekviena moneta turi dvi puses. Nors katės iš tikrųjų nešildo maisto, jos retai sulaukia garbaus amžiaus. Priešingai, tam tikro kiekio maistinių medžiagų praradimas dėl virtos mėsos nėra didelė problema įvairių maisto papildų amžiuje.

Tačiau jei norite duoti žalios mėsos, įsitikinkite, kad perkate išbandytą, geros kokybės mėsą iš patikimo šaltinio. Tik tokioje mėsoje nebus ligų ir parazitų.

Receptai

  • „Tauragės žinių“ inform.
  • Gegužės 12, 2021

Atšilus orams lauke kepama mėsa tampa bene kiekvieno savaitgalio tradicija. Tačiau ar tikrai žinome, kaip tinkamai ją iškepti? Tam, kad mėsa idealaus skonio – galioja tam tikros jos paruošimo taisyklės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ vadovė sako, kad lietuviai itin mėgsta kepsninėje ruoštus jau tradicija tapusius šašlykus, tačiau taip pat noriai ieško ir naujų skonių.

„Lietuviai nuo seno turi gilias mėsos kepimo ant žarijų tradicijas. Siekdami patenkinti paklausą, užtikriname didelę griliui skirtų produktų įvairovę: nuo įvairiausios mėsos, jūros gėrybių iki daržovių ar sūrių. Žinoma, šiltuoju metų laikotarpiu išauga marinavimui skirtos ir ant žarijų kepamos mėsos pardavimai. Populiariausia yra kiauliena, nes šią mėsą kepti ant grilio paprasta ir skanu, o tinkamai iškepta kiauliena išlieka sultinga ir minkšta. Pardavimų duomenimis, šiltąjį sezoną itin išauga šašlykų paklausa ir nors šašlykai išlieka pirmuoju pasirinkimu, taip pat pirkėjai renkasi kepti skirtų dešrelių ar vištos sparnelių“, – sako V. Budrienė.

Kokią mėsą rinktis?

Jai pritaria ir kepsninių „Kamado Bono“ projektų vadovas Vadimas Amosovas. Jis antrina, kad šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Kaip pasakoja ekspertas, gaminant šašlykus tinka pačios įvairiausios mėsos rūšys – pradedant kiauliena, vištiena, jautiena ir baigiant kalakutiena. Anot jo, norint išsikepti sultingą mėsos patiekalą, dėmesį vertėtų atkreipti į kelis dalykus.

Pirmiausiai – pasirinkti tinkamą mėsos gabalą. Dėmesį renkantis bet kokios rūšies mėsą reikėtų dėmesį atkreipti ir į jos kvapą bei išvaizdą: mėsa turi būti blizgi, neapdžiūvusi. Taip pat svarbu mėsą supjaustyti daugmaž vienodo dydžio, nedideliais gabalėliais, kuriuos patogu užmauti ant iešmo. Taip mėsa tolygiau išsimarinuos ir tolygiau keps. Be to, nedideliais supjaustytų šašlykų nereiks pjaustyti ir bus labai patogu valgyti.

Jeigu norite kepti taip pamėgtus kiaulienos šašlykus, V. Amosovas pataria, kad geriausia rinktis yra kiaulienos sprandinę – ji yra ne per riebi, bet turi pakankamai riebalų, kurie kepant padeda mėsai neišdžiūti, likti sultingai.

Svarbiausia – neperkepti

AR GALIMA DUOTI SAVO KATEI ŽALIOS MĖSOS? GERIAUSIA MĖSA KATĖMS

Gerai subalansuota mityba yra jūsų augintinio pagrindas. Jūsų pareiga yra aprūpinti savo katę geriausiu maistu. Kaip tai padaryti? Jei jūsų katė yra lauko augintinis, jis pats rūpinasi savo mityba. Tačiau, jei tai tipiškas naminukas, tai priklauso tik nuo jūsų. Sužinokite, kaip ir kuo maitinti katiną, kad jis būtų sveikas ir laimingas. Visi žino, kad katės ėda mėsą, tačiau kokia mėsa ir kodėl ji geriausia jūsų katei? Ar katės gali valgyti žalią mėsą?

Tobuli šašlykai: 7 svarbūs patarimai ir 10 geriausių receptų

Joninės šiais metais šiltos ir saulėtos, tad galima nė neabejoti, kad daugybė žmonių keps šašlykus. Gal jūs irgi dairotės recepto? Jeigu taip, skubame į pagalbą, bet prieš tai kviečiame atkreipti dėmesį ir į kelis patarimus. Gražios šventės!

Šaltinis:Šašlykai / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Kokia mėsa turėtų būti katės valgiaraštyje?

Tai, kad gamtoje katės daugiausia ėda graužikus, visiškai nereiškia, kad turite tuo jas ir šerti. Nors, tiesą sakant, galite nusipirkti jau užšaldytų pelių, jei norite supažindinti katę su kuo artimesne natūralia mityba. Tačiau nepirkite gyvų pelių.

Savo katei galite drąsiai duoti jautienos, triušienos, avienos, paukštienos, kai kurių gėlavandenių ir jūros žuvų. Jei tai žuvys, turite atidžiai patikrinti, ar atitinkama rūšis tikrai tinka jūsų katei, o jei taip, tai kokiu pavidalu. Kai kurių žuvų jūsų katė apskritai neturėtų ėsti, kitų - tik termiškai apdorotos, o dar kitas gali ėsti žalias. Geriausia mėsa jūsų katei yra su gyslomis, sausgyslėmis ir riebalais.