pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės Pyragas su Mieline Tešla: Receptas

Bandelių ir pyragų gerbėjams siūlome išbandyti nuostabiai jaukų ir skanų receptą. Tai - varškės pyragas su mieline tešla. Pristatome jums išsamų receptą, kaip pasigaminti šį nuostabų kepinį.

Mielinės Karūnos su Varške ir Šilauogėmis Receptas

Mielinio varškės pyrago-gražuolio receptas puikiai tiks Velykų stalui. Kvepiantis, minkštas ir gardus pyragas. Tokio pyrago gabaliukas tiks ir pusryčiams, ir svečių lauknešėliui. Juk taip malonu gauti dovanų.

Ingredientai:

  • 0.5 stiklinės cukraus (+ 3 v. š. tešlai)
  • 100 gramų margarino
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 500 gramų varškės
  • 50 gramų mielių (presuotos)
  • šiek tiek uogienės
  • 30 gramų vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:

  1. Mieles išsukti su 3 šaukštais cukraus, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų.
  2. Tada margariną gerai išsukti su 1 kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę. Maišant suberti visus miltus ir gerai išminkyti. Nuo visos tešlos atskirti ketvirtadalį papuošimui.
  3. Skardą pabarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi. Likusią tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą.
  4. Paruošti įdarą. Varškę pertrinti per sietelį arba permalti, suberti 0,5 stiklinės cukraus, vanilinį cukrų, supilti išplaktą 1 kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įdarą dėti ant tešlos.
  5. Iš papuošimui skirtos tešlos tarp rankų iškočioti tris virveles, supinti iš jų kasą ir apdėti ja tešlos kraštą. Pyragą aptepti išplaktu 1 kiaušiniu, o į varškę pridėti uogienės.
  6. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val.

Sluoksniuotos Tešlos ir Varškės Bandelių Pyragas

Sluoksniuotos tešlos ir varškės bandelių pyragui reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų cukraus
  • 150 g kreminės varškės
  • 150 g birios varškės
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • Pusės citrinos žievelės
  • 1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos
  • Cukraus miltelių (apibarstyti)

Gaminimo Eiga:

  1. Atskirkite kiaušinio baltymą ir trynį. Į dubenį supilkite trynį (baltymą atidėkite į šoną), suberkite vanilinį cukrų, paprastą cukrų, dėkite varškę ir kukurūzų krakmolą. Viską išmaišykite. Įberkite citrinos žievelės ir išmaišykite.
  2. Sluoksniuotą tešlą atšildykite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Truputį iškočiokite ir ant jos tolygiai ištepkite varškės masę.
  3. Tešlą susukite į ritinėlį. Dėkite ant kepimo skardos padengtos sviestiniu popieriumi. Ir iš ritinio padarykite pasagos formą. Tešlą įkirpkite vienoje pusėje, tada kitoje pusėje ir taip per visą ritinį (žiūrėti video).
  4. Visą ritinį išskleiskite, taip sujunkite į ratą, tarsi vainiką. Tešlą patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite vaniliniu cukrumi.
  5. Dėkite į 195 laipsnių temperatūros orkaitę su karšto apipūtimo funkcija. Kepkite tiek, kad tešla pakiltų ir gražiai apkeptų. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus milteliais.

ALFO PATARIMAI:

  • Šiam pyragui galite naudoti ir mielinę tešlą.
  • Prieš kepant galite pyragą apibarstyti riešutais.
  • Galite kepti kaip pyragą arba supjaustyti ir patiekti kaip atskiras bandeles.
  • Bandeles galite paskaninti konservuotais persikais ir kitais džiovintais vaisiais.

Pyragas su Varške ir Mėlynėmis

Ingredientai:

  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 2 stiklinės mėlinių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek aliejaus (skardai patepti)
  • šiek tiek tešlos (sluoksniuota, mielinė)

Paruošimo būdas:

  1. Sluoksniuotą tešlą atšildome. Atšildę perpjauname per pusę. Skardą patepame trupučiu aliejaus.
  2. Vieną pusę tešlos dedame į skardą, kitą supjaustome juostelemis.
  3. Varškę ištriname su 1 kiaušiniu ir 1 stikline cukraus. Į mėlynes suberiame cukrų, pasilikdami jo truputį pyrago viršui pabarstyti ir išmaišome.
  4. Ant tešlos dedame varskę ir tolygiai paskirstome, tada beriame mėlynes ir tolygiai paskirstome.
  5. Iš tešlos juostelių formuojame tinklelį ant pyrago viršaus, jų kraštus suvilgydami vandeniu, nes antraip, sluoksniuota tešla atkibs.
  6. Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15-20min. Karštas, o dar su ledų rutuliukais, skaniausias.

Mielinis Pyragas su Varške ir Obuoliais

Ingredientai tešlai:

  • 500 g miltų
  • 1 stiklinė pieno, šilto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 100 g cukraus
  • 15 g šviežių mielių
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos
  • nutarkuotos citrinos žievelės (nebūtinai)

Ingredientai varškės sluoksniui:

  • 500 g varškės, pusriebės ar riebios
  • 1 didelis kiaušinis
  • 120 g cukraus
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono
  • sauja razinų, nuplautų ir nusausintų
  • 50 g sviesto, minkšto
  • 1 valg. šaukšt. miltų

Ingredientai obuolienės sluoksniui:

  • 5 obuoliai
  • 100 g cukraus
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono
  • sauja razinų, nuplautų ir nusausintų

Pastaba: Vietoje obuolienės sluoksnio galite tiesiog dėlioti plonas obuolių riekeles ir pabarstyti cukrumi bei cinamonu.

Gaminimas:

  1. Pirmiausiai ruošiame tešlą. Miltus persijojame į didelį dubenį, suformuojame viduryje duobutę, sutrupiname į ją mieles, užberiame šaukštą cukraus, pilame šlakelį pieno ir ištriname iki košelės. Šią košelę pabarstome miltais ir visą dubenį dedame kur nors šiltai 10-15 min., kol mielės „pabus“ - susidarys kauburėlis.
  2. Į indą su miltais ir mielėmis pilame su kiaušinių tryniais gerai išsuktą likusį cukrų, druską, pilame pieną ir išlydytą sviestą (jei naudojame - ir citrinos žievelės tarkius). Kiek įmanoma, išmaišome, o tada rankomis (arba padedant aparatui su tešlos minkymo kabliu) gerai išminkome. Išminkytą tešlą suvoliojame į rutulį, dedame į tą patį dubenį, pridengiame ir dedame valandai pakilti.
  3. Ruošiame varškės masę. Dedame varškę į pusdubenį, čia pat metame ir sviestą ir labai kruopščiai ištriname, kad nebūtų nei didelių varškės, nei sviesto gabaliukų. Kitame dubenėlyje įsukame kiaušinį su cukrumi, jį irgi supilame į varškės masę, beriame ir miltus, cinamoną, razinas, labai gerai išmaišome. Atidedame į šalį.
  4. Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais, beriame juos į prikaistuvį, suberiame cukrų, cinamoną, pakaitiname 10-15 min., kol obuoliai sukris, bet dar bus gabaliukų, suberiame razinas. Kaip jau minėta pastaboje, galite viršui naudoti ir obuolius, cukrų bei cinamoną, o galite ir anksčiau virtą obuolienę.
  5. Pakilusią tešlą perminkome, atskiriame nedidelį jos gabaliuką viršui papuošti, o likusią iškočiojame iki 1 cm storio. Klojame tešlą į sviestu pateptą, miltais pabarstytą kepimo skardą su kraštais, pridengiame rankšluostuku ir leidžiame dar pakilti apie 20 min.
  6. Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių temperatūros. Dedame į ją skardą su pakilusiu tešlos sluoksniu, pakepame 15 min.
  7. Per tą laiką atsidėtąjį tešlos likutį supjaustome gabaliukais ir suformuojame „virveles“.
  8. Apkepusį tešlos lakštą greitai aptepame obuoliene, o tada krečiame varškę, išlyginame, apdėliojame viršų tešlos virvelėmis. Kitas variantas - pirmiausiai krėsti varškę, o tada dėlioti obuolius su priedais ir dekoruoti tešlos virvelėmis. Taip papildytą pyragą vėl kiškite į orkaitę ir kepkite dar apie 30-40 min.
  9. Leiskite visiškai atvėsti ir tik tada pjaustykite.