Kepta silkė pomidorų padaže - tai populiarus ir gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Tai didelė receptų grupė ir tikriausiai kiekviena šeimininkė turės savo firminį receptą.
Ingredientai ir Paruošimas
Šis patiekalas labai mėgiamas mano šeimynos, siūlau išbandyti ir jums, jei dar nežinote.
Sluoksniuota silkė su svogūnais ir pomidorų padažu
Reikalingi produktai:
- 400 g VIČI TRADICINĖ sūdyta silkių filė aliejuje
- 2 šaukštai cukraus
- 1/4 puodelio aliejaus
- 4 šaukštai baltojo vyno acto
- 4 šaukštai pomidorų pastos
- 3 vidutiniai svogūnai
- Sauja mažų razinų
- 1-2 lauro lapai
- 3-4 grūdai kvapiųjų pipirų
- Ciberžolė, druska, imbiero milteliai
- Šiek tiek garstyčių sėklų
Kaip gaminti:
- Silkę nuvarvinkite, nusausinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, įpilkite šlakelį aliejaus, sumaišykite, berkite cukraus.
- Į keptuvę sudėkite lauro lapus, kvapiuosius pipirus, šiek tiek druskos, baltojo vyno acto, ciberžolių, razinų, žiupsnelį imbiero ir garstyčių sėklų, pomidorų pastą - viską patroškinkite maždaug 1 minutę.
- Sudėkite svogūnus ir troškinkite maišydami apie 3-4 minutes, kol svogūnai suminkštės.
- Atvėsinkite padažą.
- Į stiklainį pakaitomis dėkite silkes ir svogūnų padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo.
- Uždarykite stiklainį ir padėkite jį į šaldytuvą maždaug 3 dienoms.
Kitas receptas
Ingredientai:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas silkių
- šiek tiek druskos (jei silkė nesūri)
- šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas:
- Svogūnus nulupti, supjaustyti stambiais žiedais ir troškinti keptuvėje.
- Paruošti silkę - supjaustyti, pasūdyti(jei reikia), įberti truputį pipiriukų.
- Patroškinus svogūnus ant jų supilti pomidorų padažo, dar patroškinus, supilti ant silkės.
- Tiekti su bulvėmis. Skanaus !
Keptos silkės marinatas
Ingredientai:
- 6 marinuotos silkės filė
Silkės marinatas
- 100 ml 12 proc. acto
- 150 ml vandens
- 100 ml „Dansukker“ ekologiško cukraus
- 1 svogūnas
- 10 maltų juodųjų pipirų
Padažas
- 100 ml pomidorų tyrės
- 100 ml cukraus
- 50 ml kepamojo aliejaus
- 2 skiltelės česnako (spausto)
- 2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų kaparėlių
- 1 smulkiai pjaustytas svogūnas
- 100 ml smulkiai kapotų petražolių
Paruošimas:
- Sumaišykite visas sudedamąsias marinato dalis.
- Marinatą užvirinkite ir palikite jį atvėsti.
- Užpilkite marinatą ant silkės ir nakčiai palikite šaldytuve.
- Sumaišykite visas sudedamąsias padažo dalis.
- Išimkite silkę iš marinato ir supjaustykite ją 2-3 cm gabalėliais.
Patarimai ir Variacijos
Su pomidorų padažu itin dera svogūnai ir morkos. Kartais čia atsiranda paprikų, grybų ir dar visa eilė slaptųjų ingradientų. Svogūnai pjaustomi gana dideliais lankais. Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame palaikome lauro lapelį ir čiobrelius, sudedame svogūnus. Apkepiname kol lengvai paauksėja ir sudedame tarkuotas morkas bei išmaišome.
Šis veiksmas neleis suskrusti svogūnams ir jie ims troškintis. Sudedame pomidorų padažą, jei kiek sausokas garnyras galima įpilti daržovių sultinio, vandens kur mirko grybai ar paprasčiausiai vandens. Įdedame druską ir pipirus, palaukiame kol išgaruos perteklinis skystis. Suberkite baravykus, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite. Jei reikia, dar pagardinkite laurų lapeliais ir pipirais.