Pažaiskime kinų restoraną namuose! Nustebsite, kaip paprasta sukurti panašų (o gal net ir geresnį skonį). Šiandienos meniu - kiniška jautiena su paprikomis, ananasais ir lipniu saldžiarūgščiu padažu bei kepti ryžiai su kiaušiniu.
Marmurinė Jautiena - Kokybės Garantas
Kartu su mano draugais brandinta “Feel the Beef” jautiena skelbiame Balandį marmurinės jautienos mėnesiu! Marmurinė jautiena - tai ypatingai aukštos kokybės mėsa, su kuria šį mėnesį kursiu kelis receptus ir pasidalinsiu jais su jumis. Pamirškite visus stereotipus, kad jautiena yra kieta ir guminė - marmurinė jautiena visada iškepa minkšta ir sultinga. Marmurinės tekstūros mėsa turi tolygiai per jos paviršių pasikirsčiusius riebalus, kurių dėka iškepusi mėsa ypatingai minkšta, sultinga, švelni ir aromatinga. Būtent su brandinta marmurinės jautienos išpjova gaminu vaikiškus patiekalus Benui, o tai išties nemažai pasako apie aukštą mėsos kokybę bei skonines savybes.
Kiniškos Jautienos Salotos su Daržovėmis ir Riešutais
Ingredientai:
- Plonomis juostelėmis supjaustyti agurką ir morkas.
- Žiupsnelis cukraus
- 5-6 šaukštų aliejaus
- 6-8 šaukštų sojos padažo
Padažas:
- 2 v.š.
- 4 v.š.
- 3 v.š.
- 2 v.š.
- 2 v.š.
- 1 v.š.
- 1 v.š.
- 1 v.š.
- 1/2 a.š.
Gaminimo eiga:
- Padažui imbierą ir česnaką sutrinti per smulkią tarką. Užspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų, cukraus, supilkite aliejų ir soją. Palikite padažą pastovėti apie 20 min.
- Riešutus pasmulkinti, suberti į keptuvę ir apkepinti.
- Aliejuje pakepinti kalendras ir užpilti ant morkų. Gerai išmaišyti. Ant jų taip pat suberti riešutus.
- Supjaustyti mėsą nedideliais griežinėliais, pabarstyti pipirais ir apkepti sausoje keptuvėje. Pabaigoje pasūdyti.
- Dalį padažo supilti ant agurkų, kitą dalį - ant morkų. Į morkas sudėti mėsą ir apmaišyti su agurkais.
Kiniška Jautiena su Paprikomis ir Ananasais
Ingredientai:
- Jautiena
- Paprikos
- Ananasai
- Saldžiarūgštis padažas
Gaminimo eiga:
- Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome druska, pipirais ir išmaišome.
- Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir iškepame jautienos juosteles. Svarbu neperkepti - pakaks 3 - 4 minučių gerai įkaitintoje keptuvėje.
- Į keptuvę beriame paprikas ir riešutus, apkepiname porą minučių. Tuomet įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
- Dedame ananasus, keptą jautieną ir užpilame padažu.
Kepti Ryžiai su Kiaušiniu
Ingredientai:
- Pilnai atvėsę ryžiai
- Kiaušiniai
- Česnakas
- Sojos padažas
- Skrudintas sezamų aliejus
- Svogūnų laiškai
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia labai svarbu naudoti pilnai atvėsusius ryžius.
- Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir supilame kiaušinių plakinį. Kepame porą minučių ant didelės kaitros visą laiką maišydami ir smulkindami kiaušinius. Iškepusius atidedame.
- Į keptuvę pilame dar aliejaus, įtarkuojame česnaką ir pakepiname minutę, tuomet suberiame pilnai atvėsintus ryžius ir kepiname kelias minutes maišydami.
- Į keptuvę grąžiname kiaušinius, pilame sojos padažą ir skrudintų sezamų aliejų, beriame druską ir smulkintus svogūnų laiškus. Kepiname maišydami dar minutę.
Stikliniai Makaronai su Jautiena ir Daržovėmis
Ingredientai:
- Stikliniai makaronai
- Agurkai
- Morkos
- Kopūstai
- Jautienos išpjova
Padažas:
- 3 v.š. sojos padažo
- 1 v.š. ryžių acto
- 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
Gaminimo eiga:
- Stiklinius makaronus užpilame verdančiu vandeniu, po kelių minučių nupilame, perliejame šaltu vandeniu ir dedame į dubenį.
- Agurkus, morkas ir kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis ir suberiame į dubenį su makaronais.
Padažo paruošimas:
- Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus, supilame prie salotų ir viską gerai išmaišome.
- Leidžiame salotoms pastovėti kambario temperatūroje, kol paruošime jautieną. Tuo metu dalis padažo įsigers į salotas, skoniai susiriš, salotos bus aromatingesnės.
Jautienos paruošimas:
Jautieną šiame receptui galima ruošti dviem būdais: kaip steiką arba kaip pilnai iškepusias smulkesnes jautienos juosteles.
Steiko variantas:
- Į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kambario temperatūros jautienos išpjovą ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
- Iškepusią mėsą perkeliame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska ir pipirais, leidžiame pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome plonomis juostelėmis ir dedame jas ant salotų viršaus.
Pilnai iškeptos jautienos juostelės:
- Jautienos išpjovą supjaustome smulkiomis pailgomis juostelėmis, sumaišome 2 v.š. sojos padažo, beriame į įkaitintą keptuvę ir kepame maišydami apie 5 minutes.
