pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sveika mityba: technologinės kortelės ir receptai

Šylant orams, vis dažniau būname lauke ir dažniau džiaugiames saulės spinduliais. Artėjančios mamos dienos proga, norime su Jumis pasidalinti sveiku desertu, kuris gali atsirasti ant Jūsų stalo. Galbūt nustebinsite savo mamą ir mamos dienos proga atnešite namų GAMYBOS CITRININĮ KEKSĄ BE GLITIMO?

SVEIKO MAISTO GAMYBA. TECHNOLOGINĖS KORTELĖS: Patiekalai visų mėgstami, net kai kurie tradiciniai ir net lietuviški ar ukrainietiški valgiai. Čia rasite picą, cepelinus, kugelį, kebabą, panakotą, tortilijas, švediškus kukulius, prancūziškus ragelius, ukrainietiškus barščius, lietuvišką baltą mišrainę, lietuviškus koldūnus, balandėlius, guliašą, befstrogeną, karbonadą ar net kepsnį, skaniausius pyragus ir net tortus ar ledus, o kur dar bandelės su dešrele ar prancūziškas skrebutis, fokačijos duonelė, vaisių štrudeliai, makaronai, blynai, rizotas, pudingai, įvairios košės; Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys; Technologinėse kortelėse integruotos ekologiškos žaliavos; Daugiau produktų ir patiekalų iš pilnaverčių grūdinių kultūrų: viso grūdo miltų, viso grūdo kruopų, viso grūdo makaronų, viso grūdo duonos ir pan. Nedidelis cukraus, druskos kiekis (1 g/100g druskos, ne daugiau 5 g/100 g cukraus, desertuose iki 16 g/100 g).

VALGIARAŠČIAI: Valgiaraščiai sukurti atsakingai ieškant geriausių maisto derinimo principų, atitinkantys teisinius reglamentavimus ir šiuolaikiški. Dietinio maitinimo valgiaraščiai sudaryti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2019 m. rugpjūčio 20 d. įsakymu Nr. V-1000 „Dėl pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“. Vaikų maitinimui skirti valgiaraščiai sudaryti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. lapkričio 11 d. įsakymu Nr. V-964 „Dėl vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“. Siūlomi valgiaraščiai recenzuoti, šiuolaikiški ir įvairūs.

Šioje knygoje rasite net 322 patiekalus su nepaprasto grožio nuotraukomis, jau parengtus valgiaraščius, žinias, praktinius patarimus ir motyvaciją gaminti ir kurti sveikesnį maitinimą Lietuvos viešojo maitinimo įstaigose ir tiesiog namuose. Tai žadins paprasti, lietuviški, tradiciniai ir visų mėgstami patiekalai, kurie net ir išrankiausiam valgytojui įtiks. Knyga subalansuota specialistui, tai tarsi virtuvės biblija, kuri padės tau tapti tikru sveiko maisto gaminimo profesionalu ir šis be galo prasmingas darbas neš vaisius ne tik šiai, bet ir ateinančioms kartoms!

Knyga "Sveiko maisto gamyba"

„SOCIALINĖS GLOBOS ĮSTAIGŲ VALGIARAŠTIS. KAS, KAIP, KODĖL? Mokymai vyks 2023 m. kovo 30 d. 13:30 val. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, Taikos pr. 13:00 val. 13:30 val. Mokymų pradžia.

„Tik paėmus tai į rankas emocijos užplūsta neapsakomos, o ką šnekėt apie turiny!!!! Tai nuostabu! labai viskas aiskiai aprašyta, daug informacijos, tikra ta žodžio prasme, Enciklopedija!

„Įsigijus R.Bogušienės knygą „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“, kardinaliai pasikeitė darželio maistas - tik į gerąją pusę. Atnaujintas meniu skanesnis, gražesnis. Vaikai patenkinti. Labiausiai, aišku, laukia picų. Tėveliai taip pat džiaugiasi.

„Tai nuostabi knyga, vaikams labai patinkantys patiekalai,truputį pakeitėme kai kuriuos patiekalus, nes nėra galimybių darželio virtuvėje jų paruošti.

Knyga bus naudinga tiek besidomintiems sveikos mitybos subtilybėmis ir siekiantiems pagilinti savo žinias šioje srityje, tiek dirbantiems maitinimo specialistams, tiek tėvams, ieškantiems naujų sveiko maisto gaminimo idėjų, tiek neturintiems mitybos srityje žinių ir įgūdžių, kuriems ši knyga bus pirmas laiptelis į tolimesnę sveikos mitybos kelionę. Knyga supažindins ne tik su pagrindinėmis sveikos mitybos taisyklėmis, bet ir padės pasisemti sveikų ir gardžių patiekalų gamybos idėjų, kurie ruošti panaudojant įvairius, sveikatai palankius ingredientus. Pateikti pavyzdiniai meniu bus puikus pagalbininkas maitinimo specialistams, organizuojantiems sveikatai palankų maitinimą.

Skaitytojas šioje knygoje ras idėjų, puikiai pritaikomų kiekvienoje virtuvėje: ne tik lengvai pagaminamų mėsos ir žuvies patiekalų, sriubų, salotų bei užkandžių, vegetariškų patiekalų, bet ir skanių bei sveikų receptų iš plačiai mūsų šalyje naudojamų produktų.

Šis leidinys yra puiki priemonė besimokantiems maitinimo organizavimo specialistams, nes pateikiama susisteminta informacija, daug praktiškų patarimų ir puiki galimybė išbandyti patiekalų gamybą praktikoje.

Nuotr. aut. RAMINTA BOGUŠIENĖ - dietistė, sveiko maisto technologė, Kauno technologijos universiteto maisto technologijos ir inžinerijos magistrė. Visos technologinės kortelės 1000 g išeigai ir kiekviena technologinė kortelė su nuotrauka daryta maisto fotografės Ramintos Bogušienės. Prie kiekvieno patiekalo rasite kriterijus (mažiau druskos, tausojantis, veganiškas, be glitimo, be pieno produktų ir t. t.).

Vartant Ramintos kūrinį, iškyla ne tik malonūs vaikystės prisiminimai ir kvapai iš mamos virtuvės, bet ir noras dovanoti šią knygą visiems kolegoms, su kuriais kasdieną sukame galvas - ką dar tokio nuostabaus, tradiciško, sveikatai palankaus galėtume įtraukti į ligonio mitybą. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto Profilaktinės medicinos katedros prof. dr.

Esi virėjas, maisto technologas, dietistas, dietologas, visuomenės sveikatos specialistas, kitas mitybos ar maitinimo organizavimo specialistas, tavo darbas yra tiesiogiai susijęs su žmonių sveikata. Pasisemk žinių, motyvacijos ir gauk darbo priemonę, kuri bus didžiulė pagalba dirbti nelengvą, kupiną nuolatinių iššūkių darbą ir su dar didesne aistra, atsakomybe pažvelk į jį, per maistą perteik žmogui meilę ir sveikatą!

Receptūrų bazė

Sudarome galimybę įsigyti pavienes patiekalų receptūras, kuriomis galėsite atnaujinti savo valgiaraščius. Receptūrų bazėje rasite net 300 technologinių kortelių!

  • Augaliniai patiekalai
  • Daržovių patiekalai
  • Gėrimai
  • Garnyrai
  • Jautienos patiekalai
  • Kiaulienos patiekalai
  • Kiaušinių patiekalai
  • Kruopų patiekalai
  • Miltiniai patiekalai
  • Paukštienos ir triušienos patiekalai
  • Padažai
  • Salotos
  • Sriubos
  • Užkandžiai
  • Varškės patiekalai
  • Žuvies patiekalai

Galėsite keisti patiekalo išeigą. Galėsite lengvai apskaičiuoti koks žaliavų kiekis bus reikalingas n porcijų gamybai.

Nuo šiol suteikiame galimybę VISAS technologines korteles įsigyti EXCEL formatu VIENU METU!