Lengvai pagaminamas patiekalas - tikras džiaugsmas gaminantiems namuose po visos savaitės darbų. Šie kepsneliai tiesiog privalo atsirasti jūsų mėgstamiausių receptų sąraše.
Vištienos filė su cukinija ir paprika
Reikės:
- 800 g vištienos filė
- 1 nedidelės cukinijos
- 1 saldžiosios paprikos
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 0,5 šaukštelio vištienos prieskonių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną ir česnaką sukapokite, o cukiniją ir papriką supjaustykite griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus ir česnaką. Pakepinkite maždaug 2 minutes.
- Tuomet suberkite cukinijas ir kepkite apie 8 minutes.
- Galiausiai į keptuvę sudėkite vištienos gabaliukus, pagardinkite priekoniais ir pakepinkite dar 10 minučių.
Vištienos filė su daržovėmis
Gaminimo eiga:
- Ryžius dėkite į verdantį vandenį ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
- Cukiniją, porą, česnaką supjaustykite griežinėliais, brokolių galvutes - pusiau.
- Vištienos filė marinuokite aliejumi, druska bei pipirais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Į keptuvę sudėkite brokolius, cukinijas, česnakus, porą ir kepkite iš abiejų pusių, kol viskas apskrus ir vištiena pilnai iškeps.
- Vištieną išimkite, į keptuvę, kurioje yra daržovės, įdėkite IKI špinatų lapų ir viską gerai išmaišykite.
Maltos vištienos kepsneliai su cukinija
Aš juos vadinu pačiu patogiausiu būdu “paslėpti” daržoves ir visai nejučia jų suvartoti daug ir įvairių. Šį kartą dėjau cukiniją, bet čia kuo puikiausiai tinka pačios įvairiausios daržovės - batatai, moliūgai, morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai ir t.t. - svarbiausia daržoves smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti, o sumaišius su malta vištiena ir prieskoniais net išrankiausi nevalgiukai džiaugsis skaniausiais kepsneliais. Tiesa, vietoje vištienos galima naudoti ir bet kokią kitą maltą mėsą - puikiai tiks kalakutiena, kiauliena ar jautiena.
Patiekiant šalia rekomenduoju kalną daržovių salotų - kartu su šiais kepsneliais tai bus puikūs pietūs ar vakarienė.
Reikės:
- 400 g maltos vištienos ar kitos mėsos
- 300 g smulkiai tarkuotos cukinijos
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio
- 2 skiltelių tarkuoto česnako
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. miltų
- 1 a.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirš
- 1 a.š. maltos paprikos
- 1/2 a.š. česnako miltelių
- 1/2 a.š. malto kumino
Medaus-garstyčių padažas
Šalia siūlau išbandyti medaus - garstyčių padažą, kuris puikiai papildo visą skonių kombinaciją, bet galima rinktis bet kokį kitą padažą.
Reikės:
- 2 v.š. majonezo
- 2 v.š. graikiško jogurto
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. garstyčių
- 1 v.š. citrinos sulčių
Gaminimas:
- Cukiniją smulkiai sutarkuojame ir rankomis nuspaudžiame skystį.
- Dideliame dubenyje sumaišome visus kepsnelių ingredientus, išskyrus Ghee sviestą.
- Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
- Keptuvėje įkaitiname Ghee sviestą, drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kepsnelius, dedame juos į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies kartas nuo karto apversdami apie 10 minučių.
- Iškeptus kepsnelius patiekiame su paruoštu padažu.
Dažnai klausiate, kokie riebalai labiausiai tinka kepimui. Mano virtuvėje šiam tikslui visada yra ekologiško lydyto Ghee sviesto Bionaturalis. Jo degimo temperatūra ypatingai aukšta (250°C), todėl su ghee sviestu galima kepti ir troškinti viską be jokio galvos skausmo. Kokybiškas Ghee sviestas patiekalui suteiks papildomo riešutų poskonio bei naudingųjų medžiagų - vitaminų A, E ir K, linoleno, Omega-3 bei Gama-amino riebalų rūgščių. Labai rekomenduoju išbandyti Ghee sviestą kaip alternatyvą savo pamėgtiems aliejams, ypatingai tiems, kurie skirti būtent gamybai aukštoje temperatūroje.
Vištiena su cukinija ir pievagrybiais
Vištiena su cukinija ir pievagrybiai - nuostabus trio, būtinai pamėginkite... Įdarą šį kartą pateikiu tarsi rekomendacinį (bet jis man labai patinka), nors iš tiesų tai galima jį sumaišyti pagal tai ką turite šaldytuvę. Pagrindinis mintis yra tokia: daržovės plius vištiena plius padažas viską sujungti plius sūris ant viršaus. Šis patiekalas yra labai geras, jeigu iš vakaro liko keptos vištienos, kurios nesugebėjote suvalgyti. Galiu tik pasakyti, kad tada šį patiekalą paruošite labai greitai.
Vištienos apkepėlė su cukinijomis
Gaminimo eiga:
- Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Į vištieną sudėkite visus marinato ingredientus: grietinę, garstyčias, pipirus ir kitus prieskonius (galite naudoti bet kuriuos patinkančius).
- Nulupkite svogūnus ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Keptuvę įkaitinkite ir įpilkite šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus.
- Svogūnus pakepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Periodiškai svogūnus pamaišykite.
- Cukinijas sutarkuokite stambia tarka. Jei cukinijos jaunos, jų lupti nereikia. Palikite jas pastovėti apie 10-15 minučių, o tada nugręžkite. Jei cukinijų nenugręšite, apkepėlė bus itin vandeninga.
- Kruopščiai viską sumaišykite ir masę sukrėskite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Tolygiai masę paskirstykite formoje.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Likus 10 minučių apkepėlę ištraukite iš orkaitės ir pabarstykite sūriu.
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Vištienos filė | 800 g |
Cukinija | 1 nedidelė |
Paprika | 1 |
Svogūnas | 1 |
Česnakas | 2 skiltelės |