Purus kiaulienos kotletai
Skanieji močiutės kotletukai pagal Audronę - purūs ir minkštučiaiPurūs vištienos kotletukaiMinkšti kotletai su bolivine balandaMinkšti ir sultingi "čigoniški" kotletaiŽuvies kotletukai - minkšti ir purūsPurūs ir minkšti cukinijų blyneliaiMinkšti ir purūs varškėčiaiMinkšti vištienos ir moliūgo kotletaiMinkšti ir purūs varškės keksiukaiMinkšti vištienos kotletai su obuoliaisPerlinių kruopių kotletai su varške - minkšti ir skanūsBlynų tešloje kepti obuoliai - minkšti ir purūs!Purus ir minkštas manų pyragas su kefyru – paprastas receptas kiekvienai dienai
Jei ieškote lengvai pagaminamo, bet tikrai skanaus pyrago, šis manų kepinys su kefyru jums tikrai patiks. Jis gaminamas iš paprastų ir nebrangių ingredientų, nereikalauja daug pastangų, o rezultatas visada puikus. Pyragas iškepa purus, minkštas, šiek tiek drėgnas ir maloniai saldus. Tai puikus desertas prie arbatos ar kavos, tinkantis tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek vaišėms svečiams.
Šis receptas labai populiarus dėl savo paprastumo. Jį lengvai paruoš ir tie, kurie nedaug laiko praleidžia virtuvėje ar dar tik mokosi gaminti. Manų kruopos, sumaišytos su kefyru, kepant suteikia kepiniui ypatingą minkštumą, todėl šis pyragas visada pavyksta.
Ingredientai pyragui
Pyrago paruošimo eiga
Tešlos ruošimas
Pirmiausia giliame dubenyje sumaišykite manų kruopas su kefyru ir palikite pastovėti apie 10–15 minučių. Per tą laiką kruopos išbrinks ir taps minkštesnės, o tai padės pyragui iškepti puresniam ir drėgnesniam.
Tuo tarpu atskirame inde išplakite kiaušinį su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Jei norite, galite įberti ir šiek tiek vanilinio cukraus, kuris suteiks malonų aromatą.
Jei mėgstate pyragus su vaisiais ar riešutais, šiuo metu galite įberti saują razinų, smulkintų riešutų ar cukatų. Tai suteiks pyragui papildomo skonio ir įvairovės.
Kepimo formos paruošimas ir kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą lengvai ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, kad pyragas nepriliptų ir būtų lengviau jį išimti.
Pyragą kepkite apie 40–50 minučių, kol jo paviršius gražiai paruduos ir taps auksinės spalvos. Kad įsitikintumėte, jog pyragas visiškai iškepė, galite į jį įsmeigti medinį dantų krapštuką arba iešmelį. Jei jį ištraukus nėra tešlos likučių, kepinys jau paruoštas.
Atvėsinimas ir patiekimas
Prieš patiekdami galite pyragą pabarstyti cukraus pudra, tarkuotu šokoladu ar apšlakstyti medumi. Pyragas puikiai dera su stikline pieno, arbata ar kava.
Naudingi patarimai
Jei norite, kad pyragas būtų dar aromatingesnis, galite į tešlą įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės.
Norint suteikti jam malonų prieskonį, galite įdėti šiek tiek cinamono, muskato ar imbiero.

Kiaulienos kotletai su varške
2024/03/28 2023/03/21 pagal Karolina PuodžiūtėKiaulienos kotletai su varške yra lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas. Receptai skiriasi, tačiau dažniausiai naudojamas kiaulienos faršas, varškė, kiaušiniai, svogūnai, prieskoniai ir džiūvėsėliai. Varškė suteikia kotletams švelnų skonį. Kotletus galima kepti orkaitėje arba keptuvėje.

Greitas ir purus obuolių pyragas: paprastas receptas per 45 minutes
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą:
Paruoškite obuolius:
Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite juos griežinėliais.
Atskirame dubenyje sumaišykite obuolių griežinėlius su 3 šaukštais cukraus ir cinamonu pagal skonį.
Surinkite pyragą:
20 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Į formą supilkite pusę tešlos ir tolygiai paskirstykite.
Ant tešlos sudėkite paruoštus obuolių griežinėlius.
Likusią tešlą tolygiai paskirstykite ant obuolių, kad juos pilnai uždengtų.
Kepkite pyragą:
Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35 minutes. Patikrinkite pyragą įkišdami medinį pagaliuką – jei jis ištrauktas bus švarus, pyragas jau iškepęs. Jei reikia, kepkite dar 5–10 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
Related Topics: obuoliu pyragasobuoliu pyrago receptaiobuoliu pyrago receptasUp NextPurios, minkštos kaip debesys bandelės su sūriu ir žalumynais
Don't MissNamų gamybos gira: patikrintas receptas
You may like
Nepakartojamas obuolių pyragas: minkštas, sultingas ir kvapnusGardus ir paprastas obuolių pyragas – skanesnis už šarlotę!Nuostabus obuolių pyragas su riešutais: paprastas, gardus ir kvapnusTradicinis tarkuotas obuolių pyragas: nostalgiškas skonis su šiuolaikiniu prisilietimuPurios tekstūros obuolių pyragas-suflė su cinamonu ir citrinos aromatuŠis obuolių pyragas – ne tik desertų klas
Receptai
Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.
Reikalingi ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas
Tešlos ruošimas
Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.
Ingredientų sujungimas
Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.
Miltų įmaišymas
Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.
Tešlos atidėjimas
Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.
Įdaro paruošimas
Produktų paruošimas
Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.
Sumaišymas
Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Tešlos formavimas
Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.
Įdaro dėjimas
Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.
Kepimas
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai ir įvairovė
Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle
2025/01/05 2025/01/04 pagal Kviečiu į virtuvęParuošimas: 20 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti tradicinius kotletus ir suteikti jiems naujų skonių. Grybų įdaras praturtina kotletus miško aromatu, o morkos ir grietinėlė suteikia švelnumo bei saldumo. Tai sotus ir maistingas patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos Kiaulienos faršas: Galite naudoti … Skaityti toliau
