pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trupininis varškės pyragas su obuoliais

Šis trupininis varškės pyragas su obuoliais yra vienas iš mėgstamiausių pyragų. Jį paprasta pagaminti, palyginus nėra kaloringas. Dietiniu turbūt nepavyks pavadinti, bet jo skonis tikrai „lengvas“. Trupininė tešla, varškė ir obuoliai - ar begali būti geriau!

Slaptas ingredientas

Šiame varškės pyrage yra slaptas ingredientas, kuris kiekvieną pyragą padarys kiek kitokį. Ant varškės uždedu kokio nors džemo, tirštos uogienės ar obuolienės. Šį kartą naudojau abrikosų džemą. Be šio ingrediento pyragas būtų gana nuobodaus skonio, kažko trūktų.

Tešlos paruošimas

Šio pyrago tešlos nereikia minkyti ar kočioti. Tereikia pasigaminti trupinius, kuriuos užbersite ant kepimo formos ir pirštais suformuosite pagrindą.

Ingredientai

Kokių ingredientų reikės, norint pagaminti šį trupininį varškės pyragą?

  • Reikia naudoti ne birią varškę, bet labiau kreminę. Geriausia naudoti 9 proc. riebumo, bet galima bandyti ir su kitomis.
  • Obuolius geriau rinktis saldesnius - raudonos spalvos, prinokusius. Šis pyragas palyginus nėra saldus, todėl rūgštūs obuoliai čia nelabai tiktų.
  • Į varškės įdarą dėjau kelis šaukštus miltų. Mano naudojama varškė buvo ganėtinai minkšta. Jeigu varškė yra tvirtesnės tekstūros, tada galima miltų dėti tik šaukštą.

Gaminimo eiga

Ruduo - obuolių metas, tad obuolių pyragais pakvimpa dažnuose namuose. Viename žurnaliukyje radau receptuką, kuris pasirodė turėtų būt skanus (dabar jau pakanka paskaityti sudėtį ir kaip gaminasi ir galima suprasti ar skanu ir verta bandyti). Šis ne tik obuolių, bet ir su varške.

Ingredientai:

  • 200 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Obuolių įdarui reiks:

  • 300 g tarkuotų obuolių
  • 3 šaukštelių cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Nuo savęs dar siūlau pridėti maltos kalendos trečdalį šaukštelio, kuri labai tinka obuolių pyragams.

Varškės įdarui reiks:

  • 500 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:

  1. Paruoškite tešlą iš aukščiau nurodytų sudėtinių dalių: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pasidaro puri, vientisa masė(elektriniu plakikliu plakite apie 8 minutes).
  2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sviestą sutrakuokite.
  3. Į kiaušinių plakinį dėkite sviestą, miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.
  4. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dėkite į šaldytuvą, o kita išklokite skardą ir subadykite šakute.
  5. Kepkite apie 15 min. 180laipsnių orkaitėje(kol apkepa, bet neiškepa).
  6. Obuolių įdaras: nulupkite obuolius, sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  7. Varškės įdaras: varškę permalkite ir ištrinkite su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.
  8. Ištraukite apkepusį pirmąjį pyrago sluoksnį iš orkaitės, ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą. Ant jo dėkite varškės įdarą. Kadangi pirmasis sluoksnis kepdamas iškyla, neišsigąskite, kad netilps į skardą, nes sudėjus įdarus, jis kiek susmenga.
  9. Pyrago viršų reikia užkloti likusia tešla. Galite daryti taip: padaryti rutuliuką, jį suploti ir dėti ant viršaus, arba tešlą užtarkuoti. Nesibaiminkite dėl nelygumų, iškepus pyragui jie gražiai susilygina.
  10. Pyrago viršų vėl subadykite šakute.
  11. Kepkite apie valandą 180laipsnių orakitėje.
  12. Tiekti galite su ledais, vaniliniu padažu. Arba valgyti vieną.

Kitas receptas

Šiandien iškepiau gardų obuolių ir varškės pyragą. Šį pyragą kepiau jau ne vieną sykį, jis neparastai gardus, jo receptas nepaprastai lengvas. Tad su malonumu pasidalinsiu receptu, kuris pasiteisino visu 100 procentų.

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 180 g varškės
  • 180 g miltų
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Obuolių

Kaip gaminti:

  1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakiau plaktuvu.
  2. Į plakinį supyliau tirpintą sviestą (nekarštą) ir sudėjau varškę. Viską toliau kartu suplakiau plaktuvu iki vientisos masės.
  3. Galiausiai subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau.
  4. 3-4 obuolius supjausčiau nedideliais gabaliukais (pasilikau obuolių ir pyrago viršui) ir įmaišiau į masę. Masė gaunasi pakankamai tiršta.
  5. Kepimo formą nusegamais šonais (24 cm skersmens) išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę, ant viršaus sudėjau riekelėmis pjaustytus obuolius.
  6. Pyragą kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 45-50 min.

Patarimai

  • Pyragą reikia pilnai atvėsinti, o tik tada supjaustyti. Iškepęs jis būna minkštas, bet paskui sutvirtėja.
  • Man asmeniškai šis trupininis varškės pyragas yra skaniausias tą pačią dieną.
  • Obuolius sumaišau su varške. Kepant jie šiek tiek suminkštėja, bet išlaiko savo formą.
  • Galima naudoti apvalią kepimo formą. Reikėtų rinktis 22 cm.