pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žuvies kukuliai su manų kruopomis: gardus receptas

Atrodytų, kad nėra nieko paprasčiau ir lengviau nei iškepti žuvies maltinukus, tačiau iškepti juos tokius skanius, kokius vaikystėje mums kepdavo mamos ar močiutės, retai kam pavyksta. Šis receptas padės atkurti ir prisiminti tą skonį. Greitas, skanus, gardus patiekalas.

Ingredientai

  • 700 g baltosios žuvies filė (gali būti menkė, jūros lydeka, paprasta lydeka ir kt.)
  • 1 kiaušinis
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • Morkos
  • Manų kruopos
  • Petražolės
  • Citrinų žievelė
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas

Gaminimo eiga

  1. Jeigu žuvis buvo šaldyta, ją būtinai visiškai atšildykite, nupilkite skystį.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite dalį aliejaus ir dalį sviesto, ir kepkite daržoves 5-7 minutes, kol suminkštės.
  4. Žuvį sumalkite kartu su morkomis ir svogūnais.
  5. Įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, petražoles, citrinų žievelę ir pasūdykite.
  6. Gerai išmaišykite.
  7. Faršą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
  8. Suformuokite nedidelius maltinius (6-8).
  9. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, įdėkite sviestą ir sudėkite maltinius.
  10. Iš karto ant didesnės kaitros apkepkite iš abiejų pusių, po to sumažinkite kaitrą ir baikite kepti ant mažesnės kaitros.
  11. Iškepusius maltinius išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.

Faršą galima iškepti ir orkaitėje - sukrėskite žuvies masę į pailgą keksinę formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

Šį patiekalą tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.

Kukuliai su manų kruopomis

Skanių kotletų su manų kruopomis, keptų keptuvėje, receptas. Manų kruopos išbrinksta maltiniuose, todėl jie tampa plastiški ir elastingi. Kotletai su manų kruopomis paįvairins mėsos valgiaraštį ir suteiks kotletams naują, išskirtinį skonį.

Ingredientai:

  • Maltą mėsą
  • Svogūną
  • Kiaušinį
  • Krapų
  • Druska, pipirai, mėgstamų prieskonių
  • Manų kruopos
  • Džiūvėsėliai (arba manų kruopos)
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite faršą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą ir svogūną.
  2. Įmuškite kiaušinį.
  3. Įberkite krapų.
  4. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite mėgstamų prieskonių.
  5. Supilkite manų kruopas ir gerai išmaišykite.
  6. Abiem rankomis paimkite visą maltą mėsą į rankas ir šiek tiek jėga nuleiskite atgal į dubenį. Keletą kartų papurtykite faršą atgal. Tai daroma tam, kad mėsa taptų tirštesnė ir iš jos būtų lengviau formuoti paplotėlius.
  7. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių.
  8. Iš atvėsusios maltos mėsos iškepkite kotletus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Tam tinka ir manų kruopos.
  9. Ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi dėkite kotletus ne itin glaudžiai vieną prie kito.
  10. Apkepkite juos iš abiejų pusių, retkarčiais apversdami.

Lašišos kroketai

Šitaip paruošti lašišos kroketai gali būti valgomi ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis. Iš išorės traškūs, o viduje minkšti - šie žuvies gabaliukai abejingų nepalieka. Lašišos kroketai gardūs ir karšti, ir atvėsę.

Varškėčiai su manais

Daugeliui varškėčiai - patiekalas pusryčiams ar vakarienei. Dažnas šiam patiekalui nėra abejingas, be to, tai puikus baltymų šaltinis. Valgykite varškėčius su mėgstama uogiene, grietine ar tiesiog apibarstytus cukraus pudra.

Receptas

  • Varškė 9% - 500 g
  • Manų kruopos - 2-3 valgomieji šaukštai (manų kiekis priklausys nuo varškės drėgnumo)
  • Kiaušinis - 1 vnt
  • Cukrus - 35-40 g
  • Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai (varškėčių formavimui) - 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus kepimui

Gaminimas

  1. Paruošti ingredientus varškėčiams su manais. Pirmiausia reikia gerai nuspausti varškę. Tam ant didelio dubens uždėti kiaurasamtį ar sietą, uždengti jį marle, perlenktą keliais sluoksniais, ar medvilniniu audiniu. Ant audinio ar marlės dėti varškę, suimti kraštus ir gerai išspausti varškę.
  2. Iš varškės turi atsiskirti pasukos, jų gali būti daugiau ar mažiau, viskas priklauso nuo varškės kokybės, o jos kokybė kiekvieną kartą bus skirtinga netgi pas tą patį gamintoją,todėl visada orientuojamės pagal konsistenciją.
  3. Patarimas: Varškę galima palikti per naktį šaldytuve po lengvu presu - tada iš jos išeis daugiau pasukų.
  4. Išspaustą varškę perdėti į didelį dubenį. Į išspaustą varškę dėti kiaušinį, manų kruopas, cukrų ir vanilinį cukrų.
  5. Gerai permaišyti varškės masę ir palikti 15-20 min, kad manai išbrinktų.
  6. Darbastalį truputį pabarstyti miltais.
  7. Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  8. Karštus varškėčius patiekti su grietine, sutirštintu pienu, uogiene, galima paprasčiausiai pabarstyti juos cukraus pudra.
  9. O geriausias ir sveikiausias variantas per porą minučių paruošti padažą varškėčiams iš šaldytų uogų. Tai labai paprasta: atšildote uogas ir susmulkinate jas blenderyje, cukraus dėti pagal skonį(aš nededu).