pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos kepsneliai su kumpiu: gardus receptas

Jūsų dėmesiui - receptas, kuriuo vadovaujantis mėgstamiems patiekalams lengviau pasirinkti tinkamą jautienos skerdienos dalį.

Ingredientai:

  • Jautienos kepsnys
  • Kiaulienos kumpis
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Špinatai
  • Alus
  • Mėlynasis sūris
  • Druska
  • Pipirai
  • Mėgstamas garnyras

Gaminimo eiga:

  1. Jautienos kepsnį dedame į plastikinį maišelį, supilame marinatą ir užrišę padedame 1-2 val. į šaldytuvą.
  2. Didelėje keptuvėje pakepinkite susmulkintą kiaulienos kumpį, pabarstykite jį pipirais ir apkepus išimkite iš keptuvės.
  3. Tuomet toje pačioje keptuvėje apie 2 min. pakepinkite susmulkintus svogūnus ir 2 česnako skilteles.
  4. Po 2 min. supilkite į keptuvę alų, sudėkite špinatus, pabarstykite druska ir patroškinkite apie 1-2 min.
  5. Tuomet sudėkite mėlynąjį sūrį, pakepintą kumpį, nuimkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite.
  6. Išmarinuotą jautienos kepsnį išimkite iš marinato, nuvarvinkite, sudėkite ant jo pasigamintą įdarą, suvyniokite ir apriškite virvele.
  7. Suvyniotą kepsnį dėkite į kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje.
  8. Patiekite šiltą su mėgstamu garnyru.
  9. Gero apetito!

Patarimai renkantis jautieną

Susiruošus gaminti bet kokį jautienos patiekalą, svarbu žinoti, kokią jos dalį pasirinkti.

  • Pavyzdžiui, išpjova ir nugarinė labiausiai tinka kepsniams ir didkepsniams, kietesnė priekinės dalies mėsa - troškiniams, marinavimui ir malimui.
  • Mentė tradiciškai naudojama kepsniams ar maltiniams.
  • Priklausomai nuo pjovimo būdo, iš šios jautienos dalies galima gaminti kotletus, o iš mažų mentės gabalėlių - jautienos troškinius.
  • Skaniausia jautienos šonkauliukus ruošti orkaitėje arba ant grotelių.
  • Papilvė taip pat naudojama sultingiems maltiniams bei kepsniams.
  • Antrekotas ir nugarinė puikiai tinka skrudinimui keptuvėje, kepti ant grotelių ar iešmo, taip pat šias jautienos dalis galima malti ir gaminti mėsainius.
  • Kadangi krūtininė - tai liesa mėsa, ją tenka gaminti ilgiau.
  • Kadangi jautienos kumpis yra minkštas, pavyzdžiui, tokia kumpio dalis kaip romšteksas ji tinka greitam kepimui aukštoje temperatūroje.

Vieno puodo patiekalais vadinami tokie patiekalai, kurie pagaminami viename puode nuo A iki Z. T.y. nereikia kažko atskirai virti / atskirai kepti / atskirai troškinti - jie labai patogūs ir lengvai pagaminami.

Jautienos dalių gidas

Anot eksperto, susiruošus gaminti bet kokį jautienos patiekalą, svarbu žinoti, kokią jos dalį pasirinkti.

Štai mėsos gidas, kuriuo vadovaujantis mėgstamiems patiekalams lengviau pasirinkti tinkamą jautienos skerdienos dalį:

Mėsos dalis Panaudojimas
Mentė Kepsniams, maltiniams, troškiniams, sriuboms
Šonkauliukai Kepimui orkaitėje arba ant grotelių
Papilvė Sriuboms, sultingiems maltiniams, kepsniams
Antrekotas ir nugarinė Skrudinimui keptuvėje, kepimui ant grotelių ar iešmo, mėsainiams
Krūtininė Kepimui folijoje ant grotelių, keptuvėje arba orkaitėje
Kulninė „Osso buco“ pjausniams, kepimui orkaitėje arba uždengtame inde
Jautienos kumpis Kepsniams, kepamiems keptuvėje, orkaitėje, ant grotelių ar troškinamiems padaže