pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Troškinys su Brokoliais ir Cukinijomis

Šis brokolių troškinys su vištiena yra greitai pagaminamas, gardus ir maistingas. Jis pagamintas kinišku stir-fry stiliumi. Naudojome vištienos krūtinėlę, kuri iškepusi buvo minkšta ir sultinga. Brokolio reiktų nepervirti, jis turi būti kiek traškus. Geriausia šį patiekalą valgyti su ryžiais.

Ingredientai (4 asm.)

  • 1 svogūnas
  • Nedidelio gabaliuko imbiero
  • 2 skiltelių česnako
  • Aliejaus kepti
  • 1 šaukštelio kario prieskonių
  • 200 g krevečių
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 1 brokolio
  • 1 apelsino
  • 100 ml baltojo vyno
  • 250 ml grietinėlės
  • 150 ml kuskuso
  • 300 ml vandens

Gaminimo Eiga:

  1. Supjaustykite svogūną, imbierą ir česnaką, dėkite į keptuvę ir kepkite kol suminkštės.
  2. Suberkite kario prieskonius, išmaišykite, suberkite krevetes ir krevečių dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną.
  3. Viską permaišykite, kelias minutes apkepkite.
  4. Supilkite vyną, sudėkite brokolio žiedynus, patarkuokite apelsino žievelės ir viską kartu patroškinkite 5-8 min.
  5. Supilkite grietinėlę ir lengvai ją nugarinkite.
  6. Gardinkite juodaisiais pipirais ir druska.
  7. Patiekite su kuskusu.

Kuskuso Paruošimas:

  1. Kuskusui užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite kuskusą, išmaišykite, užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite.
  2. Palikite, kol įsigers visas vanduo.

Patarimai ir variantai

Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, tada dubenyje ant jos užberkite prieskonių, kukurūzų krakmolo, viską išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 min. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės-aukštos kaitros, apkepinkite vištieną po 3-4 min. iš abiejų pusių. Užkaiskite puodą su vandeniu, sudėkite brokolio žiedynėlius ir pavirkite kelias minutes, kol brokoliai suminkštės. Jie dar turi likti ryškiai žalios spalvos. Brokolius sudėkite į keptuvę, viską sumaišykite ir pakepinkite apie 1 min. Supilkite padažą, išmaišykite ir pakepinkite apie 2 min. ar kol padažas sutirštės. Toks labai paprastas, bet skonio prasme labai skanus. Gaminsiu tikrai dar ne kartą ir jums rekomenduoju.

Kiti ingredientai:

  • 1 valg. š.
  • 1 arbat. š.
  • 1/2 arbat. š.
  • 2 valg. š.
  • 1 arbat. š.
  • 3 valg. š.
  • 6 valg. š.
  • 1 valg. š.
  • 2 arbat. š.
  • 2 arbat. š.

Korėjietiškas vištienos troškinys „Dakbokkeumtang“

Reikės:

  • 700 g vištienos kulšelių (be odos ir kaulų)
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 4 bulvės
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 nedidelis pundelis svogūno laiškų
  • 1/2 šaukšto raudonojo kario pastos

Gaminimas:

  1. Į puodą pilame aliejų ir jame pakepiname iki skaidrumo smulkintus svogūnus.
  2. Sudedame smulkintą vištieną (pjaustau 1 kąsnio gabaliukais) ir dedame šalia svogūnų.
  3. Pakepiname kelias minutes.
  4. Tuomet dedame smulkintas morkas, kubeliais pjaustytas bulves, užpilame sultiniu ir uždengus dangčiu ant vidutinės kaitros troškiname 20 minučių, kol bulvės bus minkštos ir vištiena paruošta.
  5. Dedame kario pastą, išmaišome ir dar 5 minutes patroškiname.

Vištienos troškinys su cukinijomis

Vištienos filė supjaustome didesniais gabaliukais. Cukiniją perpjauname išilgai ir supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūnus kubeliais ir apkepiname aliejuje. Vištienos gabaliukus pakepiname keptuvėje (bet neleidžiame apskrusti), pabarstome druska, pipirais. Sudedame pakepintas morkas, svogūnus, kukurūzus, briuselio kopūstus, šparagines pupeles, cukinijas ir viską uždengę patroškiname kelias minutes. Daržovės turi likti nesukritusios, ne per minkštos. Į vištienos troškinį supilame grietinėlę ir užviriname. Vištienos troškinį su cukinijomis pabarstome bazilikais, smulkintais krapais. Patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių koše.

Vištienos kepsneliai su daržovėmis

Šie kepsneliai tiesiog privalo atsirasti jūsų mėgstamiausių receptų sąraše. Aš juos vadinu pačiu patogiausiu būdu “paslėpti” daržoves ir visai nejučia jų suvartoti daug ir įvairių. Šį kartą dėjau cukiniją, bet čia kuo puikiausiai tinka pačios įvairiausios daržovės - batatai, moliūgai, morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai ir t.t. - svarbiausia daržoves smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti, o sumaišius su malta vištiena ir prieskoniais net išrankiausi nevalgiukai džiaugsis skaniausiais kepsneliais. Tiesa, vietoje vištienos galima naudoti ir bet kokią kitą maltą mėsą - puikiai tiks kalakutiena, kiauliena ar jautiena. Šalia siūlau išbandyti medaus - garstyčių padažą, kuris puikiai papildo visą skonių kombinaciją, bet galima rinktis bet kokį kitą padažą. Patiekiant šalia rekomenduoju kalną daržovių salotų - kartu su šiais kepsneliais tai bus puikūs pietūs ar vakarienė.

Dažnai klausiate, kokie riebalai labiausiai tinka kepimui. Mano virtuvėje šiam tikslui visada yra ekologiško lydyto Ghee sviesto Bionaturalis. Jo degimo temperatūra ypatingai aukšta (250°C), todėl su ghee sviestu galima kepti ir troškinti viską be jokio galvos skausmo. Kokybiškas Ghee sviestas patiekalui suteiks papildomo riešutų poskonio bei naudingųjų medžiagų - vitaminų A, E ir K, linoleno, Omega-3 bei Gama-amino riebalų rūgščių. Labai rekomenduoju išbandyti Ghee sviestą kaip alternatyvą savo pamėgtiems aliejams, ypatingai tiems, kurie skirti būtent gamybai aukštoje temperatūroje.

Ingredientai kepsneliams:

  • 400 g maltos vištienos ar kitos mėsos
  • 300 g smulkiai tarkuotos cukinijos | Tinka pačio įvairiausios daržovės
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 2 skiltelių tarkuoto česnako
  • 1 kiaušinio
  • 2 v.š. miltų | GF versijai - kukurūzų miltų
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirš
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1/2 a.š. malto kumino

Ingredientai padažui:

  • 2 v.š. majonezo
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. medaus
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 v.š. citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

  1. Cukiniją smulkiai sutarkuojame ir rankomis nuspaudžiame skystį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišome visus kepsnelių ingredientus, išskyrus Ghee sviestą.
  3. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  4. Keptuvėje įkaitiname Ghee sviestą, drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kepsnelius, dedame juos į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies kartas nuo karto apversdami apie 10 minučių.
  5. Iškeptus kepsnelius patiekiame su paruoštu padažu.

Vištiena su daržovėmis keptuvėje

Gaminimo eiga:

  1. Ryžius dėkite į verdantį vandenį ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
  2. Cukiniją, porą, česnaką supjaustykite griežinėliais, brokolių galvutes - pusiau.
  3. Vištienos filė marinuokite aliejumi, druska bei pipirais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę iš abiejų pusių, kol apskrus.
  4. Į keptuvę sudėkite brokolius, cukinijas, česnakus, porą ir kepkite iš abiejų pusių, kol viskas apskrus ir vištiena pilnai iškeps.
  5. Vištieną išimkite, į keptuvę, kurioje yra daržovės, įdėkite IKI špinatų lapų ir viską gerai išmaišykite.