pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos širdelių receptai su raugintais agurkais

Vištienos širdelės yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Šiame straipsnyje aptarsime keletą receptų, kuriuose vištienos širdelės derinamos su raugintais agurkais, sukuriant unikalius ir skanius patiekalus.

Salotos su vištienos širdelėmis ir raugintais agurkais

Sočios salotos su vištienos širdelėmis gali būti ir užkandis, ir antrasis patiekalas. Visi jos ingredientai puikiai papildo vienas kitą. Garantuojame, kad jūsų svečiai liks sužavėti.Norėdami pasigaminti skanių salotų su vištienos širdelėmis, prieš gamindami pagrindinį ingredientą 40-60 minučių pamirkykite piene, kad mėsa suminkštėtų. Agurkus galima vartoti ir šviežius, ir marinuotus, o grietinę galima pakeisti majonezu arba, jei reikia, papildyti garstyčių grūdeliais.

Receptas su korėjietiškomis morkomis

Štai vienas iš salotų receptų su korėjietiškomis morkomis:

  1. Nuo širdelių pašalinkite riebalus ir plėvelę, sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir virkite 30 min. po virimo.
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į gilų dubenį, supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Palikite marinuotis 15 minučių.
  3. Agurkus ir paprikas supjaustykite kubeliais, širdeles - juostelėmis.
  4. Giliame dubenyje sumaišykite mėsą su agurkais, paprikomis, marinuotais svogūnais ir korėjietiškomis morkomis.

Receptas su kiaušiniais ir sūriu

Štai dar vienas salotų receptas:

  1. Išvalykite vištienos širdeles ir 30 minučių virkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite.
  2. Taip pat išvirkite ir atvėsinkite kiaušinius. Paruoškite marinatą svogūnams - 100 ml vandens sumaišykite su actu ir žiupsneliu cukraus.
  3. Kiaušinius supjaustykite stambiais kubeliais, širdeles - juostelėmis, sūrį sutarkuokite. Iš kukurūzų nusausinkite skystį.
  4. Visus ingredientus sumaišykite ir užpilkite majonezu.

Receptas su grybais ir žirneliais

Ingredientai:

  • Sūdyti agurkai
  • Žirneliai
  • Kepti grybai su svogūnais
  • Petražolės
  • Majonezas
  1. Išvirkite širdeles ir kiaušinius, kol išvirs ir atvės.
  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir 2-3 min. pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
  3. Į svogūnus sudėkite kubeliais supjaustytus grybus ir viską kartu kepkite 5-6 minutes.
  4. Sūdytus agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais, širdeles - ketvirčiais.
  5. Sumaišykite su žirneliais, keptais grybais su svogūnais ir smulkintomis petražolėmis.
  6. Apšlakstykite majonezu.

Salotos su saliero šaknimi

Ingredientai:

  • Vištiena - 300 gramai
  • Saliero šaknis - 150 gramai
  • Rauginti agurkai - 2 vienetai
  • Majonezas - 2 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios - 1 arbatinis šaukštelis
  1. Perpjaukite agurkus, išimkite sėklas, supjaustykite.
  2. Išvirkite vištieną, atvėsinkite ir susmulkinkite mažais kubeliais.
  3. Saliero šaknį nulupkite, supjaustykite 5 mm storio gabalėliais arba plonais šiaudeliais.

Padažas

Padažui majonezą sumaišykite su garstyčių grūdeliais. Visus salotų komponentus sumaišykite, pagal skonį pagardinkite druska ir užpilkite paruoštu padažu, gerai išmaišykite.

Vištienos širdelės ant paplotėlio

Vištienos širdelės ant paplotėlio - tai įdomus, be galo skanus ir sotus derinys, kuriame susipina širdelių sodrumas, kreminio sūrio švelnumas ir traškūs cukinijos bei svogūno griežinėliai. Šis patiekalas taps puikiu pasirinkimu tiek vakarienei, tiek ypatingesniam šeimos pietų stalui.

Ingredientai

  • 1 stiklinės kvietinių rupių miltų
  • Riebalų kepimui

Miltų gali prireikti daugiau, dėkite tiek, kad tešla būtų kočiojama.

Širdelių paruošimas

  1. Širdeles nuplaukite, gerai nusausinkite, pasūdykite, sudėkite česnaką čiobrelius, papriką, pipirus ir palikite per naktį pasimarinuoti.
  2. Kitą dieną dėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus ir kepkite ant vidutinės kaitros maišydami kol gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs.

Ar iškepusios širdelės patikrinti galite taip, išimkite iš keptuvės didžiausią širdelę ir perpjaukite pusiau, vidus neturi būti rausvas. Jei taip atsitiks, kad širdelės greit apskrus, bet, bet nespės iškept, įpilkite į keptuvę su širdelėm pusę stiklinės vandens ir uždengę pavirkite dar 10 - 15 minučių. Nudenkite ir kaitinkite, kol visas vanduo išgaruos.

Paplotėlių paruošimas

  1. Paplotėliams graikinį jogurtą arba grietinę sumaišykite su druska ir rupiais kvietiniais miltais.
  2. Jei tešla pernelyg lipni, papildomai įdėkite miltų, kol galėsite lengvai ją kočioti.
  3. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite keptuvės dydžio (kepiau 28 cm diametro keptuvėje) paplotėlius ir iškepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje.
  4. Tiesiog dėkite vieną paplotį į keptuvę, kai apskrus apačia apverskite ir pabaikite kept.

Paplotėlius galite daryti įvairaus dydžio.

Formavimas ir kepimas

  1. Cukiniją ir svogūną mandolinos tipo tarka sutarkuokite plonais griežinėliais.
  2. Ant širdelių sudėkite svogūnus.
  3. Kepkite papločius apie 20 minučių iki 220C įkaitintoje orkaitėje kol ant viršaus sudėti svogūnėliai gražiai apskrus.

Kadangi kepiau 2 papločius dviejose kepimo skardose, vieną dėjau arčiau apatinio kaitinimo elemento, kitą arčiau viršutinio. Kepimo metu po 10 minučių skardas sukeičiau, kad vienodžiau iškeptų.