pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greitai Paruošiamas Pyragas su Lašiša: Lengvas Receptas

Jūsų dėmesiui - be galo skanus sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša arba lašišos Velingtonas. Kartais lašišos Velingtonas vadinamas kepsniu, kartais pyragu, aš sakyčiau, kad tai kažkas per vidurį. Po plonu sluoksniuotos tešlos sluoksniu slepiasi lašišos, kreminio sūrio ir žalumynų įdaras. Tai - puikus patiekalas svečiams pavaišinti, todėl labai tiktų artėjančioms Velykoms. Atrodo šventiškai, o iškepsite lengvai. Tikiu, kad pavyks kiekvienam.

Greitai paruošiamas užkandis - puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek jaukiems draugų susibūrimams! Išbandykite šią užkandžių lėkštę! Šiais metais ant šventinio Velykų stalo tikrai keliaus šis nepaprastai skanus sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša bei kreminiu špinatų ir VILVI varškės užtepėlės su žalumynais įdaru! Šventiniai užkandukai su krekeriais, cream cheese bei rūkytos lašišos įdaru - tokie skanūs, kad akimirksniu tampa vienais geidžiamiausių per šventes!

Ingredientai

  • Lašišos filė
  • Sluoksniuota tešla
  • Kreminis sūris
  • Špinatai
  • Krapai
  • Citrinų sultys
  • Teriyaki padažas
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Kiaušinis
  • Alyvuogių aliejus
  • Česnakas

Marinatui:

  • „Kikkoman“ Teriyaki padažas
  • Citrinos sultys

Įdarui:

  • Kepti špinatai
  • Susmulkinti krapai

Gaminimo Eiga

  1. Lašišą pamarinuoti pakanka tol, kol paruošite kitus ingredientus, todėl ilgai netruksite. Vis tik jei laiko turite daugiau - žinoma, verta palaikyti ilgiau. Marinatui rinkausi su citrinos sultimis sumaišytą „Kikkoman“ Teriyaki padažą. Puikus ir padažo skonis, ir sudėtis!
  2. Sumaišykite Teriyaki padažą su citrinos sultimis. Lašišos filė pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir aptepkite marinatu.
  3. Tuo tarpu švelniai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi pusę minutės apkepkite įspaustas česnako skilteles. Sudėkite špinatus.
  4. Į tepamą sūrį sudėkite keptus špinatus ir susmulkintus krapus.
  5. Ant kiekvienos dalies uždėkite lašišos filė kepsnius.
  6. Kiaušinį paplakite su šlakeliu vandens ir aptepkite plakiniu sluoksniuotą tešlą aplink įdarą.
  7. Užlenkite ilguosius galus taip, kad neliktų oro tarpų. Tuomet į vidų užlenkite trumpuosius galus. Švelniai paspauskite šakute.
  8. Pyragus apverskite ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
  9. Įpjovos pyrago viršuje ne tik gražiai atrodo, bet ir leidžia kepiniui „kvėpuoti”. Nors tešla įdaras apsuktas standžiai, šonai neįtrūksta, įdaras neišbėga.

Patarimai ir Pasiūlymai

Iš nurodyto kiekio iškepiau 3 nedidelius sluoksniuotos tešlos pyragus. Jiems sunaudojau 4 lašišos kepsnius - vieną iš jų išdalinau po lygiai kiekvienam pyragui. Jei norėtumėte kepti vieną didelį pyragą, sluoksniuotos tešlos lakšto galima nepjaustyti ir lašišos filė kepsnius ant tešlos dėti vieną šalia kito.

Patiekimas

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša gali būti patiektas kaip pagrindinis patiekalas su šalia jo tinkančiu garnyru. Labai tinka salotos, apvirtos ar apkeptos daržovės, pvz. smidrai, šparaginės pupelės, žirneliai, brokoliai ir kt.

Kai žiemą pasiilgstame saulės, spalvų ir šilumos, būtina įtraukti vasariškos gaivos į maistą. Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei.