pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tartaletės su vaisiais: gardus desertas Jūsų šventėms

Labai skanios, trapios tartaletės su švelnia grietinėle ir sultingais vaisiais bus nuostabus saldus šventinis desertas. Jas galima patiekti su arbata ar kava, o paruošti juos visai nesunku.

Ingredientai

Pagrindui:

  • 100 g sviesto
  • 5 šaukštai cukraus
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 šaukštas sviesto

Viršui:

  • 1 kivis
  • 2 mandarinai
  • 1 kekė vynuogių
  • 1/2 kons. persiko
  • 50 g bespalvės želatinos
  • 100 ml vandens

Pastaba: vaisius galite naudoti kokius tik norite.

Arba:

  • 50 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (didelis)
  • 195 gramai kvietinių miltų
  • 1/8 arbatinio šaukštelio druskos
  • 113 gramų sviesto

Kremui:

  • 300 ml pieno
  • 1 vanilės lazdelė
  • 20 g bulvių krakmolo
  • 20 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai

Gaminimo eiga

Tešlos paruošimas:

  1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto užšaldykite sviestą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite.
  3. Sviestą sutarkuokite į miltus ir greitai trinkite rankomis, kol susidarys smulkūs trupiniai.
  4. Į miltų trupinius sudėkite trynį ir grietinę. Greitai užminkykite minkštą tešlą, surinkite į rutulį, sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  5. Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
  6. Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų. Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min.

Kremo paruošimas:

  1. Kremui trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užvirinkite ir nuolat maišydami supilkite kiaušinio trynių masę. Visą laiką maišykite, kol masė sutirštės. Nukaiskite nuo ugnies, leiskite šiek tiek pravėsti ir sudėję sviestą išmaišykite.
  2. Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.

Tartalečių formavimas ir kepimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo indą ištepkite riebalais.
  3. Tešlą iškočiokite ir gražiai įtieskite į kepimo indą. Ant tešlos tieskite kepimo popieriaus ir supilkite pupeles, kad kepdama tešla neiškiltų ir gražiai iškeptų. Kepkite 15 min. Tada nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar pakepkite 15 min., kad gražiai parustų. Atvėsinkite.
  4. Tešlą padalinkite į lygias dalis ir plonu sluoksniu paskirstykite į formeles. Apačią subadykite šakute.
  5. Dėkite tartaletes į karštą orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol paruduos. Paruoštas tartaletes atvėsinkite ir atsargiai išimkite.
  6. Po tešlos pasibuvimo šaldytuve valandos orkaitę įkaitinti iki 180° C temp. Kepimo formeles ištepti riebalais. Iš tešlos formuoti 8 tartaletes, dugną subadyti šakute, tiesti ant tartalečių kepimo popierių ir ant jo paberti žirnius, pupeles ar akmenukus, kad tešla kepdama nekiltų. Kepti apie 15 min., tada kepimo popierių su ant jo buvusiais “svertukais” nuimti ir dar tartaletes pakepti iki gražaus rusvumo (apie 15 min.). Ataušusias tartaletes atsargiai išimti iš formelių.
  7. Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų. Kai iškepė, atvėsiname.

Tartalečių dekoravimas:

  1. Ant pagrindo dėkite kremą ir gražiai paskirstykite per visą plotą.
  2. Pasirinktus vaisius nuplaukite / nulupkite ir susmulkinkite pagal norą. Išdėliokite ant kremo viršaus.
  3. Vandenį užvirinkite, suberkite želės miltelius, išmaišykite ir pavirkite dar minutę.
  4. Mandarinus nulupkite ir padalinkite griežinėliais, nuimkite plėveles, mango minkštimą supjaustykite kubeliais, bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Padalinkite vaisius į tartaletes.
  5. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra į purią masę. Įdėkite kremą į maišelį su žvaigždute ir išspauskite ant vaisių. Papuoškite tartaletes vaisiais ir patiekite.
  6. Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele.

Štai kokį pasiūlymą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė „Skonio“ skaitytoja Odeta Kudopčenkienė.

Skanaus!

Autorius: Martyna