pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tom Kha Sriuba: Aromatingas ir Sodrus Azijos Skonio Kelionė

Tom Kha sriuba - tai greitai ir lengvai pagaminama tailandietiška sriuba, kurios pagrindiniai ingredientai yra vištiena, kokosų pienas ir daržovės. Šioje sriuboje persipina aštrumas ir rūgštumas. Kadangi mūsų prekybos centruose galanga šaknis, citrinžolė, kafiro laimo lapai ir aitriosios paprikos yra sunkiai randami, vietoj jų recepte naudojami Tom Kha sriubos prieskoniai. Būtent dėl šios sriubos spintelėse visada verta turėti SANTA MARIA Azijos produktų asortimentą, o šaldiklyje stengtis turėti naminio vištienos kaulų sultinio. Tokią sriubą verdant jau ne vienerius metus bent porą kartų per mėnesį, tad receptas ištobulintas iki smulkiausių detalių.

Tom Kha Sriubos Receptas su Prieskoniais

Šitai sriubai pagaminti tikrai nereikės skirti labai daug laiko, nes ji labai paprasta ir lengvai pagaminama. Specialūs prieskoniai šiai sriubai suteikia išskirtinį skonį - tai patiekalo vinis ir nepakeičiamas produktas. Taip pat neturint marinuotų pievagrybių, galima rinktis šviežius. Jų reiktų septynių ir tektų sriubą ilgiau virti, kad jie visiškai išvirtų.

Ingredientai:

  • 400 mililitrų kokosų pieno
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 2 vienetai vištos filė
  • 1 saujelė marinuotų pievagrybių
  • 30 gramų prieskonių ("Tom Kha")
  • 1 pundelis kalendrų
  • 600 mililitrų vandens

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Porcijų skaičius: 4

Paruošimo Būdas:

  1. Pomidorus ir mėsą supjaustyti kubeliais.
  2. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais.
  3. Į puodą supilti vandenį ir kokosų pieną. Užvirti.
  4. Tuomet sudėti visus ingredientus ir supilti prieskonių maišelį.
  5. Virti, kol mėsą gerai išvirs.
  6. Patiekti apibarsčius kalendrų lapeliais.

Alternatyvus Tom Kha Sriubos Variantas

Ši sriuba išverda ne tik aromatinga nuo prieskonių, bet ir soti, nes ji gaminama su vištienos krūtinėle ir grybais. Sriubą užbalina kokybišku kreminiu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau azijietiškų skonių ir aromatų. Ją dažniausiai patiekiu su greitai paruošiamais ryžių makaronais, kurių net nereikia virti, pakanka tik užpilti verdančiu vandeniu bei palaukti kol išbrinks.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Grybai
  • Kokosų pienas
  • Ryžių makaronai
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Imbieras
  • Aitrioji paprika
  • Citrinžolės lazdelė
  • Laimo lapai
  • Žuvies padažas
  • Žaliosios citrinos sultys
  • Druska
  • Cukrus
  • Kokosų aliejus

Paruošimas:

  1. Pasiruoškite visus prieskonius. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką ir imbierą sukapokite. Aitriąją papriką irgi susmulkinkite, jei norite mažiau aštrios sriubos, jos sėklas pašalinkite.
  2. Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite pirma svogūnus, po to česnakus su imbierais ir aitriąsias paprikas, įmeskite citrinžolės lazdelę ir laimo lapus.
  3. Grybus ir vištieną nusplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Prie apkeptų prieskonių berkite vištieną, ją apkepkite, o po to suberkite ir pjaustytus grybus, kuriuos kartu apkepkite. Kai viskas bus apkepę supilkite į puodą sultinį ir užvirkite. Virkite apie 10 minučių.
  4. Per tą laiką ryžių makaronus atskirame puode užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Vienam žmogui naudokite vieną lizdelį ryžių makaronų. Viename pakelyje rasite 4 makaronų lizdelius.
  5. Į išvirusią sriubą pilkite žuvies padažą, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių, skaninkite druska ir cukrumi, supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite.
  6. Į sriubos dubenėlius dėkite išbrinkusių, nusunktų ryžių makaronų ir juos užpilkite paruošta sriuba.

Greita Tailandietiška Sriuba su Kokosų Pienu

Sriuba, kurią gaminu dažniausiai, tikrai yra ši greita tailandietiška sriuba su kokosų pienu. Bet jei sultinio ir neturite, sriuba tikrai pavyks ir pasinaudojus greitąja kubelio pagalba. 10 minučių darbo, įsivaizduojat?

Prieskoniai:

  • 2 v.š. SANTA MARIA raudonojo kario prieskonių mišinio
  • Arba 1 v.š.
  • 1 v.š.
  • 1 a.š.
  • 1 a.š.
  • 1 a.š.

Dar Vienas Azietiškos Sriubos Receptas

Dar vienas azietiškos sriubos receptas - šiokia tokia PHO - Tom Kha interpretacija. Pradžioje atitirpinau krevetes ir midijas po tekančiu vandeniu. Dažniausiai visos midijos atsiveria, tai pusei nuėmiau po vieną geldelę (tai turėsime daugiau vietos puode, bet neprarasime "geldenimo").

Paruošimas:

  1. Puode, kuriame virsime sriubą, ištirpiname sviestą arba aliejų.
  2. Apkepame smulkintus svogūnus, tada česnakus.
  3. Dedame stambiau pjaustytą pankolį, apkepame.
  4. Dedame sukapotą salierą, nuplautus grybus, pilame žuvų padažą, likusius prieskonius.
  5. Dedame krevetes.

Tom Kha Sriubos Paruošimas Žingsnis Po Žingsnio

Tom Kha sriuba yra greitai ir lengvai pagaminama. Iš pradžių reikia keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą, sumaišyti ją su Tom Kha prieskoniais. Tada puode užvirti sultinį, suberti likusius prieskonius, sudėti virti pievagrybius, morkas, papriką. Daržovės neturėtų būti visiškai minkštos. Į pabaigą suberti vištieną, supilti kokosų pieną. Sriubą patiekti su ryžiais, kuriuos reikia išvirti atskirai.

Paruošimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų. Sudėti vištienos šlaunelių mėsą ir ją apkepinti apie 5 min. Suberti apie 1 valg. š.
  2. Puode užvirti sultinį, tada sumažinti kaitrą. Suberti likusius prieskonius.
  3. Sudėti pievagrybius. Virti apie 5 min. Tada sudėti morkas, papriką.
  4. Supilti kokosų pieną, sudėti vištieną.
  5. Atskirai išvirti ryžius.