pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Viskas, Ką Reikia Žinoti Apie Metalo Perdirbimo Cechus

Eksportas

  • 33% visos mūsų gaminamos produkcijos yra eksportuojama.
  • Per 2020 m. eksportavome 14,3 tūkst. tonų šviežios mėsos ir 1,4 tūkst. tonų mėsos gaminių.
  • Mūsų produkcija pasiekia net 27 šalis visame pasaulyje.

Mūsų įmonei išduoti sertifikatai patvirtina, jog gaminame kokybišką produkciją pagal aukščiausius tarptautinius maisto gaminimo standartus

Ūkio subjekto aplinkos monitoringo ataskaitos

Informacinis pranešimas

UAB „Krekenavos agrofirma“ baigė vykdyti projektą „AB „Krekenavos agrofirma“ biodujų jėgainės įrengimo projektas“, projekto Nr. 04.2.1-LVPA-K-836-05-0014. Projektas įgyvendinamas pagal Europos regioninės plėtros fondo lėšomis iš dalies finansuojamą priemonę „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“. Projektui įgyvendinti skirta 500 000 Eur finansavimo lėšų tinkamoms finansuoti išlaidoms apmokėti.

Bendrovė atliko įmonės energijos (elektros, dujų, vandens, šildymo, šaldymo ir kt. dalių) vartojimo auditą bei biodujų jėgainės įrengimo vertinamą. Vadovaujantis audito išvadomis – tikslinga gamybos metu susidariusių gyvulinės kilmės atliekų utilizavimą vykdyti įsirengiant biodujų gamybos ir surinkimo įrangą. Biodujų gamybos apimtys, jų panaudojimas leis sumažinti produkcijos gamybos kaštus įmonėje ir taip prisidės prie bendrovės veiklos efektyvumo bei konkurencingumo didinimo. Projektas turės ilgalaikį efektą, biodujų jėgainė galės būti naudojama kelis dešimtmečius. Šis projektas bus naudingas ne tik įmonei, bet ir visai šaliai, nes didės atsinaujinančių energijos išteklių dalis bendrame energijos vartojimo balanse.

Projekto vykdymo pradžia: 2020-10-16.

Projekto vykdymo pabaiga: 2022-09-30.

Jungtinis projektas „Juridinių asmenų privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas darbovietėse”

Juridinių asmenų privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas darbovietėse

Galimybė gauti paramą 1.401,16€ iš jungtinio projekto „Privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas“ pateikus paraišką Lietuvos energetikos agentūrai pagal paskelbtą kvietimą „Juridinių asmenų privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas darbovietėse“ paskatino UAB „Krekenavos agrofirma“ suplanuoti įsirengti dvi elektromobilio įkrovimo prieigas.

Perdirbimas

Atliekame ūkiuose užaugintų ar sumedžiotų gyvūnų mėsos perdirbimo paslaugą.

NET IŠRANKIAUSIAM SKONIUI

YPATINGAS DĖMESYS KOKYBEI

UAB “Kovela” yra moderniai įrengtas mėsos perdirbimo cechas Šiauliuose. Bendras gamybinių patalpų plotas užima ~ 500 m2. Gamybiniame ceche yra naudojama žinomų, mėsos perdirbimo įrangos gamintojų, tokių kaip: Fessman, Ruhle, K&G Weter, Maja, Handtmman įranga. UAB “Kovela” gamybiniai pajėgumai yra apie 3000 kg. Produkcijos per parą. Įmonė yra įsidiegusi RVRVST programą, kuri užtikriną nuolatinę švarą ir gaminamo produkcijos kokybės kontrolę. Įmonėje dirbantys didelę gamybinę patirtį turintys technologai, pasiūlys ir sukurs net išrankiausiam skoniui tinkanti produktą. UAB “Kovela” gamina produkciją iš kiaulienos, avienos, jautienos, taip pat atliekame ūkiuose užaugintų ar sumedžiotų gyvūnų mėsos perdirbimo paslaugą. Gaminame šalto bei karšto rūkinimo dešras, kumpelius, virtas dešras, virtas dešreles, vytintus ir sūdytus gaminius. UAB “Kovela” įpatingą dėmėsį skiria gaminamos produkcijos kokybei.

Apie mus

2011 m. įsteigta lietuviško kapitalo UAB „ICECO“ įsigijo Marijampolės žuvų produktų ir ledų gamybos įmonę „Kraitenė“, kuri ilgus metus Lietuvos rinkoje buvo viena iš pirmaujančių kompanijų pagal žuvies perdirbimo kiekius ir turėjo ilgametes gamybos tradicijas nuo 1995 m.

UAB „ICECO“ perėmė ne tik nekilnojamojo ir kilnojamojo turto kompleksą, bet ir išlaikė patyrusių žuvies perdirbimo specialistų komandą, kuri iki šiol puoselėja senąsias gaminių receptūras ir nuolat kuria naujus, rinkoje paklausius produktus.

2015 m. UAB „ICECO“ buvo reorganizuota atskiriant žuvies produkcijos gamybą nuo kitų įmonės veiklų, pavadinant naują kompaniją UAB „ICECO žuvis“

UAB „ICECO žuvis“ gamina produkciją ne tik su savo prekių ženklais „ZIGMAS“ ir „JUNGA“, kurie gerai žinomi Baltijos šalių rinkose, bet kartu teikia gamybinę paslaugą didžiausiems Lietuvos, Latvijos ir Vakarų Europos prekybos tinklams gamindama jų pageidaujamos receptūros privačios etiketės produktus.

Kasmet modernizuojant įrangą ir į rinką įvedant naujus gaminius, perdirbamos produkcijos kiekis ir asortimentas stabiliai auga. Didžioji dalis įmonėje ICECO žuvis gaminamos žuvies produkcijos pardavimų orientuoti į Baltijos šalių rinką, bei Vakarų Europos valstybes. Net apie 75 proc. gaminių parduodama užsienio šalyse.

Atsižvelgiant į „ICECO žuvis“ kompanijos vieną iš prioritetinių tikslų – kurti, gaminti ir tiekti aukštos kokybės žuvies produktus vartotojams, daug dėmesio ir lėšų skiriama maisto saugos ir kokybės valdymo sistemos vystymui.

Produkcija gaminama tik iš aukštos kokybės, kruopščiai atrinktų tiekėjų žaliavos. Nuolatinė žaliavų, pagalbinių medžiagų bei pagaminto produkto fizinė-cheminė ir mikrobiologinė analizė atliekama Lietuvos ir Vokietijos akredituotose laboratorijose.

ICECO žuvis kokybės valdymo sistemą nuolat audituoja įmonės vidaus auditoriai bei išorės audito kompanijos. Tokia nuosekli ir nuolatinė kontrolė užtikrina, kad į rinką būtų tiekiami tik geriausi maisto produktai (plačiau apie gamybos ir kokybės procesus skaitykite čia).

Siekiant pažinti pasaulines maisto pramonės tendencijas ir užmegzti ilgalaikius-tvarius verslo santykius su užsienio šalių klientais/ partneriais (B2B), jau keletą metų iš eilės ICECO žuvis kompanija dalyvauja didžiausiose pasaulinėse parodose: Seafood Global, SIAL Global, ANUGA, PLMA.

UAB ICECO žuvis yra socialiai atsakinga įmonė, kasmet remianti daugybę organizacijų, socialiai jautrių grupių, pramoginių ir sporto renginių. Mes tikime, kad atsakingas požiūris į visuomenės poreikius yra viena iš padėkos formų mūsų esamiems ir būsimiems pirkėjams, todėl pagal poreikius ir išgales prisidedame prie daugelio rėmimo projektų.

ŠIANDIEN

Įmonės misija

  • Technologiškai modernėjant, išlaikyti Lietuvos paveldo tradicijas
  • Gerinti gyvenimo kokybę – gaminti kuo natūralesnius, savo maistine verte naudingesnius bei skanius gaminius

Asortimentas
Įmonė gali pasiūlyti platų aukščiausius kokybės reikalavimus atitinkančių produktų asortimentą. Atsižvelgiant į rinkos poreikius, produkcijos asortimentas nuolat papildomas naujais gaminiais. ROKIŠKIO MĖSINĖ nuo pat įsikūrimo gamina tradicinius, Aukštaitijos kraštui būdingus mėsos gaminius – Lietuvos tautiniu paveldu pripažintą šaltai rūkytą Rokiškio skilandį, Rokiškio šaltai rūkytus bei sūdytus lašinius. Produktai gaminami pagal senuosius gamybos receptus, rūkymui iki šiol naudojama kaimiška rūkykla. Todėl mėsos produktai turi atpažįstamą išskirtinį skonį bei aromatą.

Pardavimai: namų rinka ir eksportas
ROKIŠKIO MĖSINĖS pardavimų apimtys nuo 2018 m. iki 2020 m. augo 34 % ir sudarė 11,73 mln. EUR. Aukščiausi kokybės standartai bei maksimalus dėmesys klientams ir koncentravimasis į vartotojų poreikius padėjo įmonei įsitvirtinti net tik Lietuvos rinkoje, bet ir už jos ribų. UAB „DAIVIDA“ savo produktus eksportuoja į Airiją, Čekiją, Didžiają Britaniją, Ispaniją Daniją, Rumuniją, Švediją, Vokietiją, Lenkiją, Latviją, Estiją. Įmonės eksportas sudaro apie 15 % nuo visos pagamintos produkcijos. Kasmet didėjančios eksportuojamos produkcijos apimtys rodo, kad ROKIŠKIO MĖSINĖS ženklu pažymėta produkcija įvertinta ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių vartotojų.

Dažniausiai užduodami klausimai

Ką reiškia užrašas ant pakuotės „Supakuota panaudojant apsaugines dujas“?

Jei gaminys supakuotas panaudotas modifikuotos atmosferos technologiją, tai ant pakuotės privalomas užrašas „Supakuota panaudojant apsaugines dujas“. Kas yra tos „apsauginės dujos“ ar taip vadinama „modifikuota atmosfera“. Viskas labai paprasta. Atmosferos oras, kurio mes kvėpuojame, yra sudarytas iš azoto (78%), deguonies (21%) ir kai kurių kitų dujų (anglies dvideginio, argono) mišinio (1%). Specialia įranga iš pakuotės iš viso išsiurbiamas oras ir įpučiami tie patys komponentai (deguonis, azotas ir anglies dvideginis) tik kitokiomis proporcijomis: jei pakuojami termiškai apdoroti gaminiai (pvz., virtos dešrelės), sumažinama azoto ir padidinama anglies dvideginio, deguonies nepučiama visai, o jei pakuojame šviežią mėsą, padidinamas deguonies santykis. Supakuotas tokiose „apsauginėse dujose“ gaminys ilgiau išlieka šviežias ir tinkamas vartojimui, nes neturi sąlyčio su paprastu atmosferos oru.

Kuo skiriasi aukščiausios rūšies gaminiai nuo pirmos ar antros?

Pirmos rūšies gaminiuose leidžiama naudoti iki 1–2 % baltyminių mėsos pakaitalų ir iki 2–3 % užpildų (priklausomai nuo produktų grupės). Pirmos rūšies produktuose jau galima naudoti mechaniškai atskirtą mėsą , bet vėl gi neviršijant minėtos leistinos pakaitalų normos.

Į antros rūšies mėsos produktus galima įdėti iki 2 % baltyminių mėsos pakaitalų, užpildų (bulvių ar kukurūzų krakmolo, manų kruopų, kviečių skaidulų) kiekis neribojamas. Tačiau šios rūšies produktų sudėtyse privaloma nurodyti, kiek minėtųjų žaliavų yra panaudota, nurodant jų kiekį procentais.

Produktai, pažymėti žodžiais „Ekstra“, „Panerio“, „Pieniška“, „Daktariška“, „Premium“, „Puikus“, „Lietuviškas“ ir kt., turi atitikti aukščiausiai rūšiai nustatytus kokybės rodiklius.

Kas yra mėsos pakaitalai?

Užpildai – maisto medžiaga , kurios didžiąją funkcinių medžiagų dalį sudaro angliavandeniai ( pvz.: kukurūzų krakmolas, kviečių miltai, bulvių skaidulos ir kt.). Užpildai sugeria vandenį ar riebalus ir dažniausiai naudojami gaminant termiškai apdorotus smulkintus mėsos gaminius (antros rūšies virtas dešras ir dešreles).

Aukščiausios rūšies mėsos gaminiai privalo būti gaminami tik iš mėsos žaliavos, nenaudojant jokių augalinės ar gyvūninės kilmės mėsos pakaitalų, maisto užpildų bei mechaniškai atskirtos mėsos.

Pagrindiniai faktai

  • Viena didžiausių mėsos perdirbimo įmonių Baltijos šalyse, turinti beveik 30 metų veiklos patirtį.
  • Kasdien (įskaitant ir visas nedarbo dienas) parduodama virš 100 tonų šviežios mėsos ir beveik 30 tonų mėsos gaminių.
  • Bendrovė Lietuvoje užima ~ 30 % šviežios mėsos ir apie ~ 14 % mėsos gaminių rinkos.
  • Šiuo metu bendrovėje dirba daugiau nei 1. 000 darbuotojų.
  • Visa produkcija kokybės skyriuje yra nuolat tikrinama, kad parduotuvių lentynas pasiektų tik aukščiausius standartus atitinkantys gaminiai.
  • Įmonės technologai tobulina esamus produktus bei kuria naujus, kad ir toliau džiugintumėme savo vartotojus.

PASLAUGOS

Karšto rūkymo gaminiai, gaminami modernioje kameroje kur virimas atliekamas garų pagalba, o rūkinimas naudojant buko, alksnio ir ąžuolo drožlės. Todėl gaminiai įgauna gražia spalvą ir skonį.

Šalto rūkymo gaminiai rūkinami automatizuotoje malkinėje rukykloje, naudojant baltalksnio ir juodalksnio malkas, dėl to šalto rūkymo gaminiai pasižymi išskirtinėmis skonio ir aromato savybėmis.