Kaip iškepti bulvinius blynus su mėsa?
Bulvinius blynus su mėsa paruošti labai paprasta. Bulvės nuvalomos ir sutarkuojamos kartu su svogūnu arba česnaku. Dedami kiaušiniai (5 vidutinėms bulvėms – 1 kiaušinis), druska, kartais dedama miltų. Viskas kruopščiai išmaišoma ir kepama svieste, kiaulienos riebaluose arba aliejuje ketaus keptuvėje.
Ingredientai:
- Bulvės – 7 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Kiaulienos faršas – 250 g;
- Miltai – 5 v. šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Malti pipirai – žiupsnelis.
Paruošimas:
- Susmulkiname svogūną įmaišome į kiaulienos faršą, pagardiname druska ir pipirais.
- Sutarkuojame bulves. Į bulvių tarkį įmaišome vieno kiaušinio plakinį, pagardiname druska ir pipirais, taip pat įmaišome 5 v. šaukštus miltų.
- Dedame keptuvę ant kaitros, apšlakstome aliejumi ir šaukštu dedame bulvių tarkių tešlos (suformuojame apvalainą blyną keptuvėje), ant šio blyno – mažesnį (skersmeniu) mėsos sluoksnį ir galop ant viršaus dar sluoksnį bulvių tarkių tešlos. Apkepame vieną pusę šio trisluoksnio blyno, tuomet atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę (po 4-5 min.).
Valgome su grietine arba spirgučių padažu. Gero apetito! P.S. tai porcija dviems ar trims asmenims (iškepėme 6 blynus su mėsa).
Tradiciniai bulviniai blynai
Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių. Jeigu norite kiek kitokios konsistencijos blynų – į masę įmaišykite varškės arba šviesaus sūrio (kaip “Edamo“, “Gouda“ ar pan.) Bulvinių blynų su sūriu receptą rasite paspaudę čia .
Žinoma, blynų masę paruošite per kelias minutes, jei turite bulvių tarkavimo mašiną, tačiau jei tokios neturite naudokite pačią smulkiausią tarką, skirtą sutarkuoti daržoves iki piure masės.
Reikės:
6 vidutinio dydžio bulvių
1 vidutinio dydžio svogūno
2/3 arb. š. druskos
1/3 arb. š. juodųjų pipirų
1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)
saulėgrąžų aliejaus kepimui
>> Blynus patiekite su grietine, dar galite užbarstyti bulvių prieskoniais.
>> Blynai skanūs ir šalti.
Jums taip pat gali patikti:
Dalintis:
Kaip Įkeliama.
Bulviniai blynai įdomiau - 42 gardžios idėjos
Bulviniai blynai - visoje Vidurio ir Rytų Europoje paplitęs patiekalas, priklausantis tradicinei žydų virtuvei. Iš tarkuotų ar trintų bulvių, o taip pat ir kitų daržovių, sūrio, lešių suformuoti blyneliai riebaluose buvo kepami jau Viduramžiais. Žydai juos tiekia per Chanukos šventę, pagardinimui siūlo grietinę, obuolių padažą ar džemą. Siūlome prisiminti šį puikų patiekalą ir pažvelgti į jį kūrybiškai - dalinamės įdomiomis bulvinių blynų variacijomis!
Tikriausiai niekas nesuabejos, kad ir lietuvių virtuvėse bulviniai blynai labai mėgstami.
Reikalingi ingredientai:
Bulvės1 kilogramasKiaušinis1 vntMiltai2 šaukštaiSvogūnai2 vnt (1Druska, pipiraipagal skonįMalta mėsa200 gramųReklamaGaminimo eiga
1. Nulupkite ir sutarkuokite bulves.Reklama3. Į dubenį su krakmolu, tarkuotu svogūnu, kiaušiniu ir miltais su druska suberkite tarkuotas bulves. Gausite tešlą blynams.
4. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, kai blynas šiek tiek sustings, atsargiai įdėkite šaukštą maltos mėsos.
Žemaičių blynai pagal Dalią
Seniai ruošiau Žemaičių blynus. Bet kažkaip maisto grupėse vis būdavo įkeliamos nuotraukos su tais blynais, o kai žiūri, žiūri į juos ir užsimanai. Jei tik turite virtos ar keptos mėsos, išsivirkite bulves iš vakaro ir pirmyn! Beje, šiuos blynus jūs galite įdaryti net tik mėsa, bet ir grybais. Taip pat, aš visuomet blynus baigiu kepti orkaitėje, tad jei juos kepsite keptuvėje visą kepimo laiką, kepkite ant nedidelės kaitros uždengę dangčiu. Žemaičių blynus valgykite su sviesto- grietinės padažu arba grybų padažu.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Gera virtuvėTraditional Potato Pancakes / Tradiciniai bulviniai blynai
This is one of the easiest recipes to make the potato pancakes. Most of Lithuanians make potato pancakes according to this recipe. At least in this way potato pancakes were made in my grandparents and my mother’s house. Of course, the recipe can be adapted according to everyone’s taste – the ones who like more vegetables can add carrot and zucchini. If you want more flavors – add garlic, dil or parsley. If you prefer a slightly different consistency of pancakes – add the curd cheese or light cheese (like Edam, Gouda, etc.) into the mass. How to make potato pancakes with cheese you’ll find the recipe here .
Of course, the potato pancake mass can be prepared in a few minutes if you have an electric potato grater. But if you don’t have it, then use the grater with outward protruding holes with spiky edges on all sides.
Ingredients:
6 medium-sized potatoes
1 medium-sized onion
1/3 tsp. black pepper
1 tsp. lemon juice (optional)
sunflower oil frying
- Peel the onion, dice it.
- Peel the potatoes, grate them using the smallest grater (the one which has utward protruding holes with spiky edges on all sides ) or an electric potato grater. Put the potato mass into a sieve ant let it drain a bit, then place the mass in a larger bowl, add the egg, diced onion, lemon juice (if using), salt, pepper and mix well.
- Preheat a couple of tablespoons of oil in a pan over a medium heat. Put 1 tbsp. of potato mass for each pancake and fry them on both sides, until they get a nice golden color. In this way make all the pancakes. Enjoy!
>> Serve the pancakes with sour cream. If you like sprinkle with some potato seasoning.
>> Cold pancakes are also delicious.