Varškės pyragas su gardžia arbata ar kava yra tas desertas, kuriam sunkiai įmanoma atsispirti. Variacijų, kaip kepti varškės pyragą, yra labai daug - dalinamės keliais receptais, kurie nuspalvins rudenišką savaitgalį. Galbūt kažkuris jų taps jūsų mėgstamiausiu?
Klasikinis Varškės Pyragas su Obuoliais ir Razinomis
Ingredientai:
- Varškė 9% - 500 g
- Kiaušiniai - 5 vnt.
- Cukrus - 120 g
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
Užpilas:
- Grietinė - 300 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Cukrus - 2 v. š.
- Krakmolas - 1 v. š.
Gaminimo Eiga:
- Paruoškite ingredientus.
- Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir druska.
- Miltus, krakmolą ir jogurtą sudedame į dubenį. Viską sumaišome.
- Į tešlą suberkite razinas.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Obuolius pabarstykite cinamonu ir viską išmaišykite.
- Varškės tešlą su užpildais perkeliame į silikoninę formą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Ant apkepo turi atsirasti auksinė plutelė.
Lengvai pagaminamas, produktai kiekvienuose namuose randami, o obuolius galite keisti razinomis ar bananais. Iš pradžių planavau kepti iš pusės normos, bet prisiminusi, koks jis skanus, kepiau iš pilnos ir nesigailėjau, šiandien likęs tik mažas gabaliukas. O kitą dieną jis dar skanesnis.
Varškės Pyragas su Obuoliais ir Cinamonu
Ingredientai:
- 140 g šalto sviesto
- 240 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 500 g varškės
- 2 obuoliai
Gaminimo Eiga:
- Į dubenį suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Minkome rankomis, kol tešla tampa smėlio tekstūros.
- Suberiame į sviestu išteptą kepimo formą ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Trečdalį pasiliekame pyrago apibarstymui.
- Išplakame kiaušinius su cukrumi.
- Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome.
- Dedame kubeliais pjaustytus obuolius ir vanilinį cukrų, išmaišome.
- Supilame ant pyrago pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 90 minučių, arba kol gražiai paruduoja ir pyrago vidurys nebanguoja.
- Paliekame atvėsti.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 porcijas, užtruksite apie 1 val.
Varškėtis su Obuoliais
Ingredientai:
- 7 v. š. miltų
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 3 v. š. cukraus
- 100 g razinų (nebūtina)
- 2 kiaušiniai
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 4 obuoliai
- 250 g varškės sūrio
Gaminimo Eiga:
- Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis. Sudėti obuolių skilteles. Viską dar kartą gerai išmaišyti.
- Kiaušinius išplakti su aliejumi ir sumaišyti su miltų ir obuolių mišiniu.
- Kepimo indą iškloti popieriumi, sukrėsti pusę tešlos masės, sudėti riekelėmis pjaustytą varškės sūrį, o ant viršaus - likusią tešlą.
- Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Patarimai ir Gudrybės
- Varškę galite pagardinti razinomis arba įtarkuoti šiek tiek apelsino žievelės.
- Kepant pyragą, nuolat stebėkite, kad nepradėtų svilti paviršius - jei taip atsitiktų, lengvai pridenkite kepimo popieriumi ar folija ir kepkite toliau, kol iškeps.
Skanaus!