pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos kumpio troskinys - Gaminimo paslaptys ir skanios tradicijos

Kalakutienos kumpio troskinys

Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:

Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).

O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.

Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.

Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.

Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai:

Kalakutienos kumpio troskinys

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai

1. Pirmiausia kalakuto kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais.

2. Tuomet pagardinkite druska ir pipirais, taip pat ir kitais mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis.

3. Leidžiame mėsai pasimarinuoti maždaug pusvalandį.

4. Po to troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutieną ir apkepkite, kol gražiai apskrus.

5. Tada supilkite vandenį, sudėkite garstyčias bei sviestą, patroškinkite maždaug 20 minučių.

6. Paskui įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar maždaug 5 minutes.

7. Pabaigoje pagardinkite krapais. Patiekite ir skanaukite!

Paruošimo eiga

Dažniausiai kalakutieną perkame jau supjaustytą gabalėliais (pavo a tacos) arba supjaustau maždaug 2 cm gabalėliais.

Gana karštai įkaitinu keptuvę, pilu šlakelį aliejaus ir dedu gabalėlius kepti. Kepu per kelis kartus – tikslas apskrudinti kalakutieną. Nei druskos nei prieskonių neberiu.

Kepu kalakutieną po 2-3 min iš abiejų pusių. Atsargiai – nesudeginam.Apkepintą kalakutieną dedu į puodą, kuriame troškinsiu. Pabarstau druska ir prieskoniais.

Kol kepa kalakutiena taupydama laiką, kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą porą ir česnaką (kartais česnako nededu).

Užberiu druskos ant daržovių ir jei trūksta skysčio įpilu šlakelį vandens. Pakepinu kelias minutes, tuomet sudedu tarkuotas arba kubeliais pjaustytas morkas ir taip pat pakepu. Užberiu prieskonių.

Pakepintas daržoves sudedu ant kalakutienos, užpilu verdančiu vandeniu (kad beveik apsemptų). Paragauju, ar netrūksta druskos bei prieskonių ir palieku troškintis apie 20-30 min.

Bulvės

Tuo tarpu nuskutu bulves, perpjaunu į 4-6 dalis, dedu į verdantį vandenį, pasūdau bei išverdu. Išvirusias nusunkiu bei pabarstau krapais.

Žirneliai
Šaldytus žirnelius supilu į kiaurasamtį ir perlieju verdančiu vandeniu, palieku minutei kitai.
Patiekimas

Vaikai į lėkštes dedasi bulvių, ant jų sviesto ir šakute sutrina. Šalia kalakutienos troškinys ir žirneliai. Nom nom nom.