pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos ir ananasų vėrinukai: gardus receptas

Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti skanius kiaulienos ir ananasų vėrinukus.

Ingredientai

  • 1 vienetas ananasų
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus (cukranendrių)
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 vienetas žaliųjų citrinų

Paruošimo būdas

  1. Nupjauname ananaso viršų ir apačią, nulupame žievę ir supjaustome skiltelėmis.
  2. Į įkaitintą keptuvę įdedame sviesto, sviestui ištirpus suberiame cukrų ir sudedame ananaso skilteles.
  3. Tuomet supilame išspaustas laimo sultis ir suberiame nutarkuotą laimo žievelę.

Kiti receptai su sviestu

Štai keletas kitų receptų, kuriuose naudojamas sviestas:

Sausainiai su varške

Labai gardūs, trapūs, minkštučiai ir greitai pagaminami sausainiai.

Ingredientai:

  • 300 gramų miltai
  • 250 gramų varškės
  • 200 gramų sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo būdas:

Sviestą išsukame su varške ir cukrumi, suberiame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.

Batonas su kiaušiniais ir pomidorais

Ingredientai:

  • 1 vienetas batono (prancūziškas)
  • šiek tiek sviesto
  • 3 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek majonezo
  • šiek tiek česnakų
  • šiek tiek vyšninių pomidorų
  • šiek tiek krapų

Paruošimo būdas:

Batoną supjaustyti riekelėmis, plonai patepti sviestu su prieskoniais ir keletą minučių skrudinti orkaitėje.

Bulvių "lizdas" su kiaušiniu

Ingredientai:

  • 2 vienetai bulvių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek prieskonių

Paruošimo būdas:

  1. Bulves sutarkuoti su stambia tarka.
  2. Ištirpinti keptuvėje 1 šaukštą sviesto.
  3. Į įkaitintą sviestą sudėti bulvių tarkius taip, kad primintų paukščių lizdą. Kepti 5 min.
  4. Po 5 min. į bulvių vidurį įmušti kiaušinį ir pakepti dar 5 min.
  5. Įmesti dar vieną šaukštą sviesto, „lizdą“ apversti, pabarstyti prieskoniais ir dar 5 min. pakepinti.

Sūrio užkandis su grybais

Ingredientai:

  • 8 riekės duonos
  • 5 vienetai sūrio (mocarela (kamuoliukai))
  • 7 vienetai pievagrybių (ar kitokie grybai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 150 gramų sūrio (fermentinis)
  • šiek tiek sviesto

Paruošimo būdas:

Susmulkintą svogūną sudėti apkepti į karštą aliejų. Jiems apkepus, pridėti smulkintus grybus ir 1 - 2 min.

Varškės apkepas su apelsinais

Ingredientai:

  • 2 vienetai apelsinų
  • 200 gramų cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 7 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 500 gramų varškės
  • 100 gramų sviesto

Paruošimo būdas:

Varškę sumaišykite su sviestu, 100 g cukraus, 1 šaukštu krakmolo ir manų kruopomis.