Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti skanius kiaulienos ir ananasų vėrinukus.
Ingredientai
- 1 vienetas ananasų
- 5 valgomieji šaukštai cukraus (cukranendrių)
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 vienetas žaliųjų citrinų
Paruošimo būdas
- Nupjauname ananaso viršų ir apačią, nulupame žievę ir supjaustome skiltelėmis.
- Į įkaitintą keptuvę įdedame sviesto, sviestui ištirpus suberiame cukrų ir sudedame ananaso skilteles.
- Tuomet supilame išspaustas laimo sultis ir suberiame nutarkuotą laimo žievelę.
Kiti receptai su sviestu
Štai keletas kitų receptų, kuriuose naudojamas sviestas:
Sausainiai su varške
Labai gardūs, trapūs, minkštučiai ir greitai pagaminami sausainiai.
Ingredientai:
- 300 gramų miltai
- 250 gramų varškės
- 200 gramų sviesto
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas:
Sviestą išsukame su varške ir cukrumi, suberiame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
Batonas su kiaušiniais ir pomidorais
Ingredientai:
- 1 vienetas batono (prancūziškas)
- šiek tiek sviesto
- 3 vienetai kiaušinių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek majonezo
- šiek tiek česnakų
- šiek tiek vyšninių pomidorų
- šiek tiek krapų
Paruošimo būdas:
Batoną supjaustyti riekelėmis, plonai patepti sviestu su prieskoniais ir keletą minučių skrudinti orkaitėje.
Bulvių "lizdas" su kiaušiniu
Ingredientai:
- 2 vienetai bulvių
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- šiek tiek prieskonių
Paruošimo būdas:
- Bulves sutarkuoti su stambia tarka.
- Ištirpinti keptuvėje 1 šaukštą sviesto.
- Į įkaitintą sviestą sudėti bulvių tarkius taip, kad primintų paukščių lizdą. Kepti 5 min.
- Po 5 min. į bulvių vidurį įmušti kiaušinį ir pakepti dar 5 min.
- Įmesti dar vieną šaukštą sviesto, „lizdą“ apversti, pabarstyti prieskoniais ir dar 5 min. pakepinti.
Sūrio užkandis su grybais
Ingredientai:
- 8 riekės duonos
- 5 vienetai sūrio (mocarela (kamuoliukai))
- 7 vienetai pievagrybių (ar kitokie grybai)
- 1 vienetas svogūnų
- 150 gramų sūrio (fermentinis)
- šiek tiek sviesto
Paruošimo būdas:
Susmulkintą svogūną sudėti apkepti į karštą aliejų. Jiems apkepus, pridėti smulkintus grybus ir 1 - 2 min.
Varškės apkepas su apelsinais
Ingredientai:
- 2 vienetai apelsinų
- 200 gramų cukraus
- 3 valgomieji šaukštai krakmolo
- 7 valgomieji šaukštai manų kruopų
- 500 gramų varškės
- 100 gramų sviesto
Paruošimo būdas:
Varškę sumaišykite su sviestu, 100 g cukraus, 1 šaukštu krakmolo ir manų kruopomis.