pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Blynai su Kefyru: Tradicinis Receptas

Lietuviški blynai yra ne tik maistas, bet ir kulinarinis paveldas, perduodamas iš kartos į kartą. Šis paprastas patiekalas visada buvo mėgstamas, o šeimos receptai tęsia šią tradiciją. Blynai su kefyru yra idealus pasirinkimas šeimos pusryčiams ar vakarienėms, nes juos paprasta paruošti, jie maitinami ir skanūs.

Blynų Istorija Lietuvoje

Blynų istorija Lietuvoje tęsiama šimtmečius. Kefyro naudojimas blynų receptuose yra svarbus, nes jis suteikia blynams nepakartojamą tekstūrą, pagerina skonį ir padaro blynus puriais. Šiandien blynai su kefyru yra populiarūs visuose amžiuose.

Pastebėjau, kad skirtingų gamintojų kefyras gali kažkiek skirtis. Naudojau gana skystą kefyrą.

Receptas: Blynai su Kefyru

Jei norite purių ir minkštų blynų, kepkite juos su kefyru. Nieko ypatingo, tik vienas ingredientas kitas.

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis, L dydžio
  • 250 g (1 1/4 st.) kefyro
  • 160 g (1 1/4 st.) kvietinių miltų
  • 1 valg. š. ištirpinto sviesto
  • 1/2 arbat. š. sodos
  • 1-2 valg. š. cukraus
  • vanilinio cukraus žiupsnelis
  • druskos
  • aliejaus kepti

Stiklinės dydis - 250 ml.

Gaminimo Eiga:

  1. Dideliame inde sumaišyti miltus, sodą, druską.
  2. Kitame inde šluotele išplakti kefyrą, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų.
  3. Juos supilti į indą su miltais. Šluotele, o po to mentele išmaišyti.
  4. Supilti sviestą. Vėl atsargiai išmaišyti. Tešloje gali likti gumuliukų, bet svarbu jos nepermaišyti.
  5. Palikti pastovėti apie 10 min.
  6. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos/vidutinės kaitros. Kabinti po 1 valg. š. tešlos.

Paruošti blynai su kefyru užtrunka tik 30 minučių, o receptas leis išgerti keturias porcijas. Namų gamybos blynai yra puikus pasirinkimas, jei norite maitintis skanius pusryčiais. Kefyro tešla suteikia blynams specifinį tekstūrą ir skonį.

Patarimai Kepant Blynus

  • Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
  • Tešla turėtų būti nelabai tiršta, bet ir ne skysta.
  • Svarbu tešlos nepermaišyti.
  • Kol vieni blynai kepa, kitus galima palaikyti apie 100 C įkaitintoje orkaitėje.

Kaip Patiekti Blynus

Patiekite blynelius su kefyru su grietine ar uogiene. Blynus mėgstu krauti į bokštelį ir aplieti skystu medumi. Žinoma, dar labai skanu valgyti tradiciškai su uogiene ir grietine ar jogurtu.

Sveikata ir Mityba

Sveiki blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas tiems, kas rūpinasi savo mityba. Kefyras suteikia patiekalui papildomos mitybinės vertės. Šie pusryčių patiekalai gali tapti puikiu energijos šaltiniu rytui pradėti. Probiotinės kefyro bakterijos pagerina virškinimo sistemą. Pasirenkant viso grūdo miltus, blynų maistinė vertė dar labiau padidėja. Svarbu prisiminti, kad sveiki blynai - tai ne tik skanus, bet ir naudingas maistas. Jų paruošimui renkantis natūralius produktus ir kontroliuojant ingredientų kiekį, galima sukurti tikrai kokybišką pusryčių patiekalą.

Alternatyvos Kefyrui

Jei neturite kefyro, yra alternatyvų. Tačiau kiekvienas pakaitalas pakeičia blynų tekstūrą. Tačiau vis tiek užtikrina puikų rezultatą.

Blynų Priedai

Šie priedai suteiks jūsų blynams nepakartojamą aromatą ir skonį.

Kaip Išlaikyti Blynus Šviežius

Namų gamybos blynai gali būti gerai išlaikyti ir mėgaujamasi kitą dieną. Norėdami išsaugoti blynų minkštumą, uždenkite juos drėgnu popieriniu rankšluosčiu pašildymo metu.