pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kriaušių Duonos Receptas

Kriaušės yra vienas iš seniausių pasaulyje auginamų vaismedžių, savo išskirtiniais vaisiais žavintis ištisas kartas. Nesvarbu, ar tai vasaros popietė, ar žiemos metas - šie vaisiai tampa puikiu užkandžiu išalkus, puošia kepinius bei desertus.

Kriaušių Duonos Gaminimo Eiga

Šiame straipsnyje rasite išsamų kriaušių duonos receptą, kuris patiks tiek klasikinio skonio mėgėjams, tiek reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.

Ingredientai

  • Kriaušės
  • Figos
  • Slyvos
  • Pienas
  • Mielės
  • Miltai
  • Citrinos žievelė
  • Cukrus
  • Malti gvazdikėliai
  • Cinamonas
  • Druska
  • Lazdyno riešutai
  • Migdolai

Gaminimo Žingsniai

  1. Kriaušes, figas ir slyvas pamerkti į šaltą vandenį ir palikti per naktį.
  2. Rytą nupilti vandenį ir nuvarvinti.
  3. Pieną šiek tiek pašildyti, ištirpinti jame mieles ir įmaišyti truputį miltų.
  4. Gerai išmaišyti, paviršių apibarstyti miltais ir kildinti, kol masė padvigubės.
  5. Nutarkuotą citrinos žievelę sumaišyti su cukrumi ir suberti į mielių masę.
  6. Taip pat įberti žiupsnelį maltų gvazdikėlių, cinamono, druskos.
  7. Maišant dar pridėti miltų.
  8. Kai tešla bus tiršta, minkyti rankomis ir vėl palikti pakilti.
  9. Vaisius smulkiai supjaustyti.
  10. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
  11. Į tešlą įminkyti supjaustytus vaisius, lazdyno riešutus ir migdolus.

"Rugelio" Duona su Kriaušėmis, Sūriu ir Riešutais

Šį sumuštinį ruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, kuri kepama jau ne pirmą dešimtmetį, o dabar ji dar patogesnės formos. Išsaugojus originalų „Rugelio“ duonos receptą, buvo pakeista jos forma. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių.

Nors bene ryškiausiu ingredientu šiame sumuštinyje tampa sultinga kriaušė, nenuvertinkime ir kitų ingredientų - visi jie svarbūs. Duoną patepėme trupučiu sviesto, kad jis suteiktų papildomo drėgnumo. Jei tik mėgstate, naudokite švelniai karstelėjusius salotų lapelius, jie atsvers kriaušės saldumą. Sūris suteiks sotumo, o visą derinį vainikuos pakepinti riešutai, geriausia - graikiniai, tačiau galite naudoti ir kitus.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“
  • Truputis sviesto
  • Keli lapeliai gražgarsčių arba pora lapelių „Radicchio“ salotos
  • 2 griežinėliai mėgstamo puskiečio arba kietojo sūrio
  • 1 gerai prinokusi, saldi kriaušė
  • Graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų)
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Pirmiausiai sausoje keptuvėje vos vos paskrudinkite riešutus, leiskite kelias minutes atvėsti ir tada stambiai sukapokite ar supjaustykite.
  2. Kriaušę nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite.
  3. Duonos riekeles patepkite sviestu, klokite salotas, dėkite griežinėlį sūrio, ant jo kriaušės, o galiausiai viską pabarstykite riešutais.
  4. Skanaukite iškart!

Kiti Kriaušių Receptai

Kriaušės puikiai tinka ne tik duonai, bet ir kitiems patiekalams. Štai keletas receptų, kuriuose galite panaudoti šiuos nuostabius vaisius:

  • Pyragas su kriaušėmis
  • Bruknių ir kriaušių uogienė
  • Kriaušių kompotas
  • Kriaušių ir obuolių desertas
  • Kriaušių salotos su krevetėmis